Halloween

Då de är Halloween i helgen å jag är ensam hemma så kommer:

¤ dörren vara låst
¤ persiennerna nerdragna när solen gått ner
¤ jag inte vistas utomhus efter att solen gått ner
¤ jag inte öppna dörren om de plingar nån som inte är väntad.

Ciao

Lämnad ensam.. =(

Så då har killarna lämnat mej.. =( Eller de e ganska så skönt.. =P Hihi..

De tråkiga är att:
¤ jag inte har nån att prata med
¤ nu måste jag både laga mat å diska
¤ somna själv

De bra är:
¤ nu har jag kontroll på både tv å dator
¤ de kommer å bli mat över
¤ ingen som petar på mej å går mej på nerverna

Trots detta så kommer jag å sakna de båda.. Den ena får jag ju se på söndag å den andra om typ två veckor!! =)

Ciao

Jag ser det snöar...

...jag ser det snöar,det är väl roligt hurra! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra! Nu tar vi kälkarna fram och mössorna på, och sen vi åka i backen å hej vad det går!

Okej de har inte kommit så mkt snö, men de täcker iaf backen.. =P Fast jag tror att de kommer å smälta bort inom en snar framtid, för så brukar de ju va i början.. Å de vore skönt, för då kan jag fortsätta cykla.. De va lite läskigt å cykla hem från skolan idag, halt å min cykel är väl kanske inte den bästa..

Ciao

Skrivartorka

Just nu är mitt liv ganska så händelselöst.. Går till skolan, går hem å pluggar.. Går till skolan, går hem å pluggar.. Går till skolan, går hem å pluggar. Går till sk... Ja, ni kanske hajjar..

Att mitt liv är händelselöst leder till att jag för tillfället gör att jag har skrivartorka.. Jag kommer inte på nåt helt enkelt.. Så nu kommer de bara att bli typ ett inlägg om dan, om ens de.. Om de inte skulle råka hända nåt..

Ciao


Jackbyte..

Okej, nu tror jag att min jacka har gjort sitt för i år.. De börjar bli ite kallt å ha den nu, näre e minusgrader ute.. Frågan är vilkan jag ska ta nu iställe.. Stackars mej jag har ju bara fyra andra jackor att välja bland.. =P Men vissa är för varma för att använda, iaf just nu, för så kallt äre inte..

Ciao

Seg på å läsa.. =P

Jag började läsa en bok, jag tror att det var på Eriks student, vilket var den 5 juni.. I morse så läste jag ut den.. Det har alltså typ tagit 5 månader för mej å läsa ut den..!!

Sist jag läste boken gick det väldigt fort.. Varför jag läste den igen? För jag kom inte riktigt ihåg hure gick å jag ville gärna veta de, därför slutade jag inte å läsa.. =P

De känns iaf bra att den nu är utläst, underar om jag ska börja på en annan bok.. Kanske inte är nån mening med de.. Vet inte.. Känns inte som om jag riktigt har tid å ork å läsa.. När jag får tag i Lizas eller Mias nya böcker då ska jag läsa dem..

Måste också komma ihåg å få med mej Lizas förra bok med mej från Sthlm när jag åker ner..

Ciao

Stan

Broder å jag var ner på stan idag å fixa lite granna.. Sen avslutade vi med en fika på Sandys, mkt gott!

Sandys
Ciao

Planering - inflyttnings-/"födelsedags"-/tentafest!

Inbjudningar till inflyttnings-/"födelsedags"-/tentafest har börjat... Vet inte riktigt vad jag ska kalla de.. Då de känns lite sent å ha inflyttning- och "födelsedags"fest efter fyra månader.. =P Men alla som kommer pluggar ju, så de kan ju inte fira att tentan är över.. Därför får det blir en liten blanding så där.. Så får man ta den fest som passar.. =P

Jag hoppas bara att de inte börjar renovera lägenheten just.. För då blire lite svårt.. Då måste jag komma på en plan B, för de e ju inge kul å ha fest i kaoset! Men de verkar gå segt, så de blir nog efter.. För de borde ju säga till ett tag innan de ska börja tycker jag.. Men de ska jag inte vara helt säker på..

Ciao

Uppgifter

De gick lite trögt å plugga igår.. Men de e ju så svårt att jag inte ens orkar å har lust till å öppna boken!! Men jag tittade iaf igenom lite å gjorde nåra uppgifter på en tenta, vilket inte gick så bra..

Idag satt jag kvar efter föreläsnignen, Charlie "tvingade" mej att göra nåra av de uppgifter som jag inte hade gjort.. Vilket var tur, för så svåra var dom faktiskt inte.. Vi var ett bra team.. =P Ska sätta mej nu också, har ju ett par timmar då jag är ensam, eftersom Macke är med Erik nu på eftermiddan..

De va ju skolfoto idag, men de va ingen som var där, å då ville inte jag heller.. Lite jobbigt å va helt själv.. =P Jag som hade borsta håret å kladdat på lite mer smink... Helt i onödan.. =P

Ciao

Lugnt

Ojsan, har vare lite dåligt skrivande under helgen.. Men de har inte hänt så mkt.. Tvingade ut killarna på promenad igår, men den varade inte så länge.. Å jag ville inte tvinga dem å gå längre heller, för då hade de säkert blitt på dåligt humör.. =P

Sen tog vi de bara lugnt, jag å Macke lyssnade å gissade låtar, jises va han kan!! =O =P Kände att jag var lite efter på de.. =P Sen midda å fika å tv-tittande..

Matteföreläsningen idag var lite halvsvår å förvirrande, som vanligt.. Å vår hjälplärare var fortfarande sjuk.. Inge bra, för man behöver henne nu när tentan närmar sej å de e sjukt svårt!!

Ciao

Tråksöndag

Vad hittar man på en regnig söndag i Umeå.. Bara söndagar är ju jobbiga nog å komma på nåt.. Å näre regnar kan man ju inte vara ute vilket försvårare de.. Å inget förslag får jag heller vad de vill hitta på.. Medan jag har föreslagit två, men de duger inte.. Så då tänker jag sitta här å vänta tills nåt händer..

Ciao


Omställning av klockan..

I natt ska du ställa tillbaka klockan.

Och vips får du en timme att göra vad du vill med. Sovmorgon, kanske?

Klockan 03 natten till söndag går vi över från sommartid till normaltid. Då blir klockan 02 - igen.

Så har vi gjort sedan 1980.

Nu en favorit: enklaste tipset för att komma ihåg.

Ställ fram trädgårdsmöblerna på våren - och ställ fram klockan.

Ställ tillbaka dem på hösten - och ställ tillbaka klockan.


Ciao

Bio..!

Erik puschade på oss tidigt.. Å de ledde till att vi var framme å klara å gå in 50 minuter innan bion började!! =O Han hade räknat med mina seeeeeg minutrar som jag brukar ha i slutet innan jag ska iväg nånstans, men idag var jag riktigt snabb.. =P

Vi var å såg Patrik 1,5, en väldigt fin å bra film faktiskt..!! Den fick tillåme bror min å le, fast de va en svensk film!! Den är faktiskt sevärd, skulle rekommendera den!Ciao

Go middag! =)

Idag har jag ätit en sjukt god midda.. De e nästan så att jag inte tror att jag har gjort den själv.. =P Helt själv har jag inte gjort den heller.. Macke var med och var väldigt flitig.. Jag får väl inte miss å säga ett Erik också var med, men de va på ett väldigt litet hörn.. =P

De vi lagade å åt var Flygande Jakob!!! Mmmmmmmmmmmmmmmmm.. Ska vila maten å sen ska vi ner på stan ska på bio ikväll, ska bli mysigt..

Ciao

Tvättmiss

När jag stog å hängde upp den vita tvätten tyckte jag att jag saknade ett vitt örngott.. Men jag trodde att jag kanske hade missat å tvätta de, eller att maskinen hade äti upp det.. =P

Sen när jag tog ur den svarta tvätten så hittade jag mitt VITA örngott bland allt SVART!! Men de var ingen skada skedd, de va i samma färg som de var innan tävtten.. Tur de, fast de hade inte gjort så mkt för jag har typ 1000 vita örngott, men ändå..

De jobbiga är att jag inte kan skylla ifrån mej de här på nån.. =P Så de va mitt fel.. Känns jobbigt å säga de, men nu äre så de e..

Ciao


Bil-intresserad --> nop..

Ibland önskar jag att jag hade varit bil-intresserad.. Iaf lite, för nu så känner jag mej lite utanför då killarna sitter här bakom mej å pratar bilar..

Å jag hänger inte riktigt med.. =S De e massa modeller hit å dit å hästkrafter, bil-termer å sånt som inte alls ligger mej varmt om hjärtat.. =P

Men de e kul att de två har nåt å prata om iaf.. =)

Ciao

30 minuter kvar..

.. till broder landar på flygplatsen!! =D Så de e kanske dags för mej att börja bege mej ut dit..

Ciao

Städning

Så då vare dags att ta fram dammtrasan å dammsugaren å börja snygga till här hemma.. Kan ju inte ge broder min en astma-attack!! Haha, men seriöst de va ett tag sen jag städade här hemma nu.. Ska försöka hinna å göra muffins också, får se hur lång tid de tar å städa.. Har iofs till klockan 16 på mej, men ändå..

Ciao

Stäng kylskåpet! Tack.

När jag kom hem idag så var kylskåpet öppet..! =S Å jag är bergsäker på att de inte var jag som öppnade de sist, det för att jag åt frulle först å sen vet jag att en annan som bor i lägenheten hade vari hemma vid 11-tiden å ätit lunch å öppnat de då..

Så jag tror att den personen måste lära sej att det går inte å smälla igen vårat kylskåp, eller de kanske inte går å lära sej eftersom denne inte har lärt sej de än, efter 3 månad... =P

Eller så får vi köpa uber starka magneter å montera upp, för då behövs de nog inte så mkt för att de ska åka igen, men då kanske vi inte ens för upp de iställe.. =P

Ciao

Matteplugg --> snack

Läraren fortsättar att snurra på under föreläsningarna, idag tappade han mej verkligen.. Hänger inte alls med, tur att det inte är ett så stort kapitel för då kanske de inte kommer så mkt utan det på tentan.. Hjälpläraren var sjuk idag, de va bra planerat dan innan dugga.. Men de gick ganska bra ändå..

Räknade nån timma å sen började jag å Jenny å prata istället. Vilket var mkt roligare.. Ska försöka plugga här hemma iställe, får se hure kommer å gå.. Ska åka å handla sen också, det kan behövas för nu ekar de på riktigt i både kyl å skafferi..

Ciao

Lamp-kontroll

När vi kom upp för Svingen så stod polisen där bakom träden å gömde sej.. När kom kom klev de fram på trottoaren å lös med en röd lampa.. De tittade på oss men lät oss vara, men de stoppade 4 andra som kom cyklande emot oss.. Det för att cyklisterna cyklade utan lyse.. =S

Att de tittade på oss var nog för att Ems hade cykel utan lyse på.. Men de lät oss nog vara då hon gick å inte cyklade.. Jag är inte säker, men de e min gissning..

Har bara hört att de gör sånna kontroller, aldrig sett de själv.. Så de e tur att jag har fixat min lampa nu.. De är iofs lite bra att de kontrollerar, för de e livsfarligt närom cyklar utan.. Man hinner inte se dom förns de är breve eller har kört på en.. Vadå? Bilar måste ju ha lysen, så varför inte cyklar?

Midda med basårarna..

Efter föreläsningen drog jag hem, hade inge papper kvar i blocket å jag hade inget nytt med mej.. =P Satt å räkna hemma, för ovanlighetens skull ganska så mycket.. =P Men de känns ändå inte som om jag kan de.. Eller jag kan efter att ha tittat i facit (om de nu finns) för då vet jag hur jag ska göra å hur jag ska svara.. Men annars ere svårt..

De som kommer å bli svårt på duggan är att ställa om sej till svenska, för de svenska termerna kan jag inte, inte så bra iaf.. Men de ska nog lösa sej förhoppningsvis..

Sen drog jag ner till Göteborg å träffa Ems, Emma, Johanna å Jakob.. Åt midda å prata lite granna.. Sen promenerade vi upp till sjukhuset där jag fick skjuss å de cyklade vidare..

Ska snart titta på Bonde Söker Fru(/man) å sen ere väl Grey's ikväll, huh?

Ciao

En liten förklaring =)

Har fått reda på att det är en av mina nya läsare som inte riktigt förstod vad mina smiliesar betydde, så därför ska jag i detta inlägg förklara dom:

=) → glad
=D → lite mera glad
=( → ledsen
=P → glad med tungan ute
;) → blinkar med ögat
=O → förvånad
=S → förvirrad
=/ → hmm
=@ → arg
<3 → ett hjärta

Sen är det inte alla som förstår mina förkortningar och andra ord, så därför ger jag en förklaring till dessa också:

Förkortningar:
iaf → i alla fall
iofs → i och för sej
mkt → mycket
tom → till och med
ggr → gånger
pga → på grund av

Ord:
blire → blir det
ere/äre → är det (beror på om det är stockholmskan eller norrländskan som är påkopplad)
eru/äru → är du (beror på om det är stockholmskan eller norrländskan som är påkopplad)
eww → äckligt
fara/for → åka/åkt (på norrländska)
fårom → får dom
hare → har det
hure → hur det
hurom → hur dom
nåe/nåt → något
nån → någon
ståre → står det
trore → tror det
vare → var det
vene → vet inte
å → och

Ciao


Träning - senare

Igår vare meningen att jag skulle packa baddräkten å handduken å cykla till IKSU, men så blev det inte.. Satt å kollade lite i kalendern å såg att jag skulle typ missa halva månaden å då kändes de lite onödigt..

Så jag får börja där efter att jag har varit i Sthlm, så nu är datumet satt till måndag eftermidda den 17 november, om inge annat inträffar.. =P

Ciao

Dagens mat

Ikväll serveras överkokt potatis, hårda köttisar å bränd brunsås.. =/
Blev inte riktigt som jag hade tänkt att det skulle bli..

Ciao

Pics tillbaka till Ume

Satte oss i bilen å forFin utsikt, med bla Nordingrå KyrkaVäl hemma satt vi upp duschdraperiet, snyggt?Ciao

Lite Pics från Birsta utflykten

Färden ned börjar.

 

Till Birsta vi kom, men

 
 

..vi var inte ensamma

  
  

Glada bröder efter shopping som längtar..
  
 
 

efter att få äta på MAX...

 


 Ciao

Birsta

Jag ÄLSKAR att gå på IKEA, typ min favoritaffär.. Men med fel sällskap så äre inte längre lika kul.. Helst av allt så vill jag gå själv eller med en tjej eller en kille som tycka de e kul..

Man måste få gå å titta å peta på typ allt, utan att man har nån i hälarna som varje minut frågar: "Är du klar snart?" De sabbar ganska mycket.. Känner mej lite stressad å pressad då, å då gör man inge bra inköp.. =/

Men trots detta så gick de nog ganska bra, fick inte med mej allt som jag egentligen ville ha å behövde.. Men de får bli en annan gång..

Sen åkte vi till MediaMarkt, tittade på en miniräknare med den som jag vill ha så fanns de bara visningsexet kvar, å jag tyckte att hon satte ner den för dåligt, så då ficke va.. Erik å Björn fick iaf med sej lite saker därifrån.. Å sen blev de ett stopp på Biltema, inget som jag var så road över egentligen.. Eller jo lite, att kör korgen va faktiskt lite kul.. =P Hehe

Å så blevre MAXI där vi köpte en antennkabel så kommer teven att funka, vilket är bra.. Å så blev de lite mat på de..

Sen svängde vi å plocka upp en kompis åt Erik innan vi for hem.. Var borta i typ 9 timmar, lite imponerad att mitt sällskap skulle stå ut så länge, de trodde jag aldrig!!!

Ciao

Dröm

När vi kom fram igår så ville Erik att jag skulle de Toy Story, då jag inte har sett den, vilket han tycker är en taskig barndom.. =/ Men jag har sett andra saker som är så mkt bättre, för den filmen var faktiskt inte bra.. Somnade ett par gånger sådär..

Vi gick å la oss ganska så tidigt, va rätt skönt.. Sen vaknade jag klockan fem av att Erik hade sparkat sitt täcke på golvet å snott mitt!!!! =O Så jag frös som ett jag vene vad, men mkt iaf.. Sen somnade jag om å hade världens jobbigaste dröm!! Vaknade å somnade å kom in i samma dröm.. Vaknade å kom in i drömmen igen.. Så höll de på från fem till halv nio då jag klev upp...

De jag drömde om var att någon hade gjort inbrott i lägenheten.. Fast dörren var inte uppbryten å inget fönster var krossat.. Så jag kunde inte förstå hurom hade kommit in!! Å de hade inte tagit nåt heller, allt var kvar, bara lite hullerombuller, alla skåpluckor öppna..

De va ganska så jättejobbigt.. Kanske beror de på att Erik aldrig stänger skåpluckorna!!! Han måste nog börja göra de.. haha.. =P

Ciao


Benen..

De känns som om de kommer å bli två smärtsamma timmar ner idag.. Har så sjukt ont i benen, eller inte ont, jag vet inte hur jag ska beskriva de.. Men de e en jobbig känsla.. Å att sitta still under en längre tid gör inte saken bättre.. De e tur att vi ska stanna efter fem mil.. Men ändå, då ere lixom tolv kvar.. Fast de e inget å göra åt just nu..

Så nu har jag bara ett sko-val, vilket är skönt.. Ska göra M glad å ta ful-skorna.. Men jag måste för att få benen bättre än vad de just nu.. Fast egentligen ärom inte så fula, bara klumpiga!! De e de som är de jobbiga med dom.. Menmen, nu ere som de e å sånt är livet.. De måste man stå ut med ibland..

Ciao

Uppdrag; ommöblering - KLART!

Så nu har jag fixat ommöbleringen.. Jag tycker att det är fint, känns som om vi utnyttjar ytan på ett bättre sätt nu.. Det enda är att teven inte funkar just nu, men de gör inge, för den ska ändå inte användas i helgen.. Så de får lösas senare..

Före


Efter
 
Fick höra att jag var lite.... (hmm hittar inte riktigt ordet) .....typ lite "annorlunda, konstig, knäpp" (kanske inte va de dom sa, men typ menade.. =P) som hade gått å mätt i v-rummet å sen ritat upp de på skala innan jag började.. Men vadå? De e ju lättare å se hur mkt utrymme de blir då.. Så slipper man släpa tillbaka allt som de skulle gå dåligt..

Å så ska jag ju bli byggnadsingenjör.. Så de kanske inte är så konstigt?

Ciao

Jordskalv =S

De va tydligen ett jordskalv här i Ume igår kväll.. De va inget jag märkte av, men de va andra i klassen som hade gjort de.. Kanske inte skakade så mkt här, mer bara mullrade.. Å de kunde vi inte höra då vi hade ljudet ganska högt på filmen.. Men de va inget stort, skakade i bara 10 sekunder eller nåt.. Å mättes till 2,2 på skalan..

Ciao

Cars

Har precis tittat på Cars, en väldigt gullig å bra film, förstår verkligen varför Erik gillar den... =P

Dags å sova nu kanske,

Ciao

Ommöblering

Har under eftermiddan suttit å klurat på en ommöblering.. Gick å mätte vardagsrummet, gjorde de på en bra skala å sen rita jag upp de.. Sen mätte jag möblerna å ritade de också i samma skala..

Sen satt jag å klurade på hur jag skulle vilja ha möblerna, de e ganska svårt.. Men sen kom jag på ett sätt som skulle kunna funka.. Problemet är att de inte funkar med antennsladden då.. Den är för kort.. Så jag måste fortsätta å klura vidare..

Erik är ganska så emot min ommöblering.. De rubbar hans kosmos!!! Men de får han ta, jag lovar att han kommer å gilla en ommöblering, han vet bara inte om de.. Man måste våga bryta lite mönster.. =P

Ciao

Pyssel

Jises har sutti å pyssla å grejet å glömt bort tiden.. Erik kommer ju hem snart!! Maten kanske ska fixas..

Ikväll serveras det grillkorv med bröd till Erik själv skippar jag brödet å tar makaroner iställe.. Förstår inte hur han kan tycka att korv e så gott.. Gillar de inte speciellt mkt, men om han vill ha de så ska han få de.. Kan inte bara äta sånt som jag gillar..

Ciao

Nya skrivbordet.

Bjuder på en bild på de nya skrivbordet, älskar de!!


Ciao


Varm

Har kommit på ett bra sätt å värma händerna på.. Hålla de nära spisplattan när man lagar mat.. =P

Funkar riktigt bra.. Haha

Ciao

Blind?

Kände mej lite dum idag när jag klev på bussen nere på stan.. Hittade inte den grejen jag skulle trycka busskortet mot.. De var helt tomt där dom brukar sitta.. Tittade mej runtomkring å sen frågande på busschaffisen.. Som peka där den satt å flina lite..

Då hade jag redan gått förbi den.. Så jag var tvungen å ge ett flin jag med. Va lite pinigt.. =P Men, de bjuder jag på..

Ciao

Planering

När E kom hem i söndags sa han att han hade planerat att åka till Birsta till helgen.. Först tappade jag hakan!! Sen sken jag upp som en sol.. För Birsta för mej betyder IKEA!!! Så jag övertalade honom att vi skulle in där en sväng, men de var en jobbig övertalning.. De e inte precis hans favoritaffär.. Jag vet inte riktigt om vi är överens än, men jag fortsätter med övertalningen.. De går ju fort, jag vet ju vad jag (vi) ska ha..

Anledningen att jag först tappa hakan var för att han hade planerat så långt i förväg.. Okej, en vecka är egentligen inte långt, men för att vara honom så ere fruktansvärt låååångt!!! Han planerar typ max en timma i taget om ens de.. Så han är inte så överförtjust i mina långtidsplaneringar.. =P

Å han överraskade mej verkligen när han sa att han hade typ planerat nyår!! De e stort!! Å han tyckte M planerade i förväg när hon ringde för nån vecka sen å prata jul!!!

Ciao

Vuxen?

Va nyss nere på stan å gjorde ett ärende.. Jises va de lät vuxet..!! Men jag kanske är vuxen så kanske äre inte så konstigt eller?

Eller e jag verkligen vuxen? Vart går den gränsen?

Jag känner mej inte så vuxen. De väl som E säger: "du är bara 20 på pappret, i verkligeheten äru du några år yngre.." =P

Iaf, de jag gjorde gick ju mkt fortare än vad jag hade räknat med.. Så vad ska jag göra nu? Måste fundera ut nåe..

Ciao

Microångest

Jises jag får ångest varje gång jag öppnar vår micro!! Den är jättesmutsig å den har den vart väldigt länge nu, tom för länge!! Tänker hela tiden att jag ska ta tag i de där, men så kommer de nåt annat emellan, som är lite roligare..

För å städa en micro är absolut inte kul!! De e trångt å bökigt.. Men jag borde nog ta tag i den snart, fast å andra sidan nästa gång jag micrar nåt såsigt så kommer den att se likadan ut.. Hmm, kanske ett sånt här platsskydd vore en idé.. Jag tror på de, måste kollar upp..

Ciao

?

Idag kändes de som om föreläsaren inte hade något att säga, för helt plötsligt så började han bara å repetera.. Borde han inte ha gjort de innan duggan iställe?!? =S Å sen näre va 10 minuter kvar då kom de massa nytt, som jag inte alls hängde med på..

Jaja, de e väl bara att försöka sej på de..

Ciao

Kesokyckling!

Efter ett tips så lägger jag ut mitt middagsrecept på bloggen..

¤ 1 grillad kyckling
¤ 500 g keso
¤ 150 g majs
¤ 1 rödlök
¤ örtsalt å peppar

Rensa kycklingen, hacka löken å he alla ingredienser i en skål. Ett tips är att ta en stor skål så att det går lätt att blanda.. =) Salta å peppra efter vad dina smaklökar känner för..

De e goast att ha potatis till, antingen vanlig eller bakpotatis.. Men de går även med pasta..

Ciao

Skrivbord

Så, då har vi fått ihop skrivbordet.. De var inte så klurigt, fast det hade varit smidigare om vi hade haft en beskrivning, för då hade vi satt fast sakerna vid rätt tillfälle.. Nu va vi tvugna å skruva lös lite för att få fast nåra.. Men de e sånt som blir..

Tycker att det ser riktigt bra ur, lagom stor..

Ciao

Boufh

Gjorde nyligen en grej som är bland de äckligaste som jag vet: RENSADE en kyckling.. Okej, de kanske inte är så farligt, men jag gillar de verkligen inte.. Brukar ha Erik till å göra de, men nu va han ju inte hemma, så då fick jag görare själv.. Ewwww.. =P

Men gott kommer de å bli..

Ciao

Maaat

Funderar på om jag ska ta å börja med maten snart.. Så att vi kan äta när Erik kommer hem å sen åka å hämta skrivbordet.. Sa iofs att vi skulle vara där efter sju.. Men vi behöver ju inte låta henne vänta hela kvällen.. Måste hem fort, för ikväll ere ju 2a avenyn!!

Ikväll ska de serveras potatis med kesokyckling.. Mkt gott, eller de tycker jag iaf, Erik har inte smakat än, men jag hoppas att han kommer å gilla de..

Samma sak som för tre månader sen..

Har nu sen jag kom hem lyssnat på Rix FM, kände att de va ett tag sen sist.. Om jag kommer ihåg rätt så va sista gången nån gång då jag städade ur i korridoren.. Å de va i mitten av juli..

Men om jag säger såhär; i musikväg så har jag inte missat nåt... Än så länge så ere bara två nya låtar.. Hallå? Hare inte hänt nåe på 3 månader!?!? De måste ju ha kommit nåra fler nya låtar, eller?

Just nu så har jag en röst i mitt huvud som säger: "De e ju det jag säger, bara samma låtar hela tiden. Lyssna på P3 istället!" Haha..

Ciao

Växter

Jag tror inte att det är meningen att nån som jag ska ha något levande i kruka hemma.. Alla mina blommor ser lite vissna ut, å jag vattnar de typ 2 ggr i veckan, men de blir inte bättre för de.. Antingen har de en dålig period eller så e jag kass på å ta hand om de gröna tingen.. Jag tror de senare alternativet, då jag snart har haft ihjäl min kakuts!!!

Ciao

Leg-kontroll

Jag har nu skrivit 16 duggor sen jag kom upp till Ume å de här var första gången som jag behövde visa leg.. Jag trodde att man bara behövde göra de på tentor..

Så de var tur att jag tog med de, vad hade jag annars gjort?

Ciao

Läggdags?

Sitter här å väntar på att jag ska "få" gå å lägga mej.. De låter lite konstigt, men jag har gett mej förbud att gå å sova innan 9, helst ska jag gå å lägga mej 10.. För annars sover jag för mycket å blir då för trött.. Vilket inte är bra..

Men jag kan ju gå å förbereda mej lite iaf nu, så jag slipper de sen när jag är dödstrött.. =P

Ska lägga mattegrejorna under kudden nu, för jag är färdigpluggad för tillfället.. Sen ska jag hålla tummarna för mej själv å jag hoppas att fler gör de, för de kommer å behövas, för i morron kommer en klurig dugga..

Ciao

Studieångest

Enda sedan man började få betyg i skolan, har jag topp-presterat i skolan.. Mitt mål var alltid ett MVG å jag blev sjukt besviken om jag bara fick ett VG.. Vilket faktiskt är ett bra betyg egentligen.. Betygshetsen i 9an var fruktansvärd, jag slet verkligen som ett djur för att få ihop mina poäng.. 

Jag gick ut nian med 290 p, å de var jag missnöjd med.. Det på grund av att mina två bästa kompisar hade bättre än mej.. 290 p är faktiskt bra då 320 är max.. Eller?

gymnasiet fortsatte topp-prestationen. Jag var fortfarande bara nöjd om jag fick ett MVG. Nu var det inte så att jag gick ut gymnasiet med 20,0, utan de blev mindre än så.. Även fast snittet inte var kasst så "skäms" jag lite före, de e inget som jag stolt kan säga att jag fick.. Även det för att två av mina kompisar fick mycket bättre än mej..

Å att veta att jag alltid var ett steg bakom dom var inge kul, speciellt inte när folk i klassen upplyste mej om de!!

Basåret kom å topp-satsningen fortsatte, även fast betygen inte spelade någon roll, utan de som gällde var behörigheten.. Men att få G i de 8 ämnen fanns inte för mej.. Basåret var inget riktigt program, men de är nog den enda gången som jag faktiskt blivit nöjd.. För jag satte upp ett mål inför varje kurs å de uppnådde jag..

Nu på universitetet har jag inte läst så mkt. Målet på första mattekursen var en 5a, som jag nu också fick, men i mekaniken så satt jag bara upp 3a som mål, för de var alldeles för svårt. Har inte fått nåe svar än så jag vet inte hure har gått.. Eller jag vet att jag har fått 3 eller mer, för annars hade jag fått tillbaka den för komplettering..

Då matte är min grej så var det självklart att jag skulle satsa på en 5a i Linjär Algebra, men nu efter en veckas plugg så tror jag att jag ska sänka mitt mål..

För om jag ska lyckas å prestera så bra att jag bara ska ha 5or så kommer jag tillslut att knäckas.. Det kommer inte att gå. Jag vill att studietiden ska vara rolig inte ångestframkallande..

Just nu har jag jättesvårt att plugga å de blir extra jobbigt då jag bara vill ha 5or.. Så från och med nu och ett tag framöver så kommer jag att ha som mål att få minst 3or, för då ere iaf godkänt.. Sen när jag har fått tillbaka studielusten så kanske jag kan höja mej ett steg..

Hur stor roll spelar egentligen betygen? Ere inte viktigast att jag bara blir godkänd och kunnig inom området? Eller kommer arbetsgivaren att vilja kolla på mina betyg sen när jag söker jobb?

Ciao


Nämna lite mindre?

Erik kom hem igår å frågade: "Måste du skriva så mkt i bloggen?"

Jag förstod inte ritkigt vad han mena.. =S Trodde att han tyckte att de var för många inlägg eller för mkt text att han inte orkade läsa.. Men vadå, han måste ju inte läsa allt..

Sen fortsatte han: "Ja, jag har ju inge å prata med S om, hon vet ju redan om allt!!"

Haha..Visst skulle jag kunna skriva lite mindre.. Behöver kanske inte skriva så mkt om honom, men grejen är den att bloggen handlar om mej å mitt liv.. Å han är en del av mitt liv, så de blir svårt.. Så jag tror inte att jag kommer å göra de.. Å jag kan ju inte hindra nån att läsa min blogg, eller jo, jag kan sätta lösenord å bara ge ut de till vissa, men de kommer jag inte heller å göra..

Han får helt enkelt stå ut med att S har koll på vårt liv här uppe å så fårom prata om nåt annat.. =P De måste ju finnas annat å prata om än de som nämns i bloggen.. =P

Ciao

På jakt - efter skor

Har i över ett år letat efter ett par gympaskor.. De e sjukt svårt, för alla är så smala.. Å de går inte, för jag måste få ner mina inlägg i skorna.. De skor jag har nu har jag haft i nåra år å de är jätteslitna å jättefula!! De e snart pinsamt å gå i dom!! När jag flyttade till lägenheten så lovade jag M att jag skulle kasta dom, men de gick inte..

De gick inte:
¤ För de e grymt sköna
¤ Lätta å ta på sej
¤ Mina inlägg passar perfekt i dom 

Men nu måste jag hitta ett par nya, för de går inte längre.. Men de får vara kvar tills jag har ett par nya..
Helst av allt så skulle jag vilja ha dessa:


Men de skulle aldrig funka.. =(

Ciao

Vad är klockan?

Vaknade i morse å tittade på Kellogsklockan, men jag kunde inte se om klockan var 5 i 9 eller 15 i 11.. De gick inte riktigt å se, för jag tycker att visarna är typ lika långa!!

Så jag var tvungen å kolla på mobilen, å den visade 08.55, puh.. Då hade jag inte sovit så länge!! Fast jag låg kvar ett tag till, tyckte att jag var värd de.. =P

Ciao

Snygging

Vart lite lessen eftersom jag missade dagens fotbollsmatch mellan Sverige å Portugal.. Inte för att de e så kul å titta på fotboll, de jag ville se va ju Ronaldo!! Men nu gick inte detta för jag hade inte 8an.. Men på en kanal jag hade visade de en annan fotbollsmatch, trore va Danmark eller nåt, kunde inte de ha switchat kanal?!?!

Jaja, de går inte å göra så mkt åt de.. Jag tror att matchen slutade 0-0, om jag inte har helt fel koll.. =P Kommer nog å få fler chanser å se honom.. Jises, kan inte förstå hur man kan va så snygg?!? Men de e många fotbollsspelare som e de.. =PCiao

Önskelista till lägenheten

Har under en liten tid skrivit en lista på lite saker som jag skulle vilja ha till lägenheten, som:

Golvlampa - vill ha en breve soffans vänstra sida, för de e lite för mörk

Fotpuffar - skönt å lägga upp fötterna, samt de blir en sittplats

Saltkar - de e omöjligt å hälla lagom med salt ur vår salt"kartong"

Bokhylla - vore skönt å få bort sakerna från TV-bänken, problemet är att jag inte hittar den bokhylla som matchar TV-bänken.. måste leta vidare

Sänglampor - blir så mörk nu, så de vore både fint å mysigt med en varsin sänglampa.. För taklampan förstör de mysiga mörkret

Kuddar - mina kuddar har snart gjort sitt.. De är platta å inga mysiga

Skrivbord - måste ha nånstans där jag kan ha mina skolgrejor, orkar inte flytta runt dem, tappar bara saker på vägen

Ljuslyckta - hittade en fin på Indiska, bara de att den var grön å jag skulle vilja ha en lila

Latteskedar - mina skedar är för små, vill ha sånna som MoP har från Mique

Termometer - skulle va skönt å få veta

Potatispress - för att pressad potatis är så gott

Vitlökspress - de e alltid bra å ha

Kastruller - vi har för få

Planksteksplankor - bara kul å ha

Handdukshängare - måste ha nånstans å hänga handukarna

Nåra av dessa är intressanta:


Kroby, Not, Solsta Pällbo alla från IKEA


CiaoKlämskada..

Frös så grymt mkt om fingrarna, tittade på dom å såg att de var vita å naglarna blåa!! De e nog inte så jättebra, tror jag..

Hittade även att litet rött märke på långfingret som gjorde lite ont.. Funderade på vad jag hade gjort, de tog ett tag men sen kom jag på de.. De var ju från igår så jag klämde mej på cykellåset!! =P Vet inte hur jag lyckades, men de gjorde ont iaf..

Ciao

Godis är gott

Öppnade kylskåpet å hittade cola å daim.. Passar perfekt till Stjärnor på Is


Ciao

This is Angelica

Lär känna mej lite mer..

DIVERSE:
Namn: Angelica
Födelsedag: En vacker dag i juli
Hemstad: Umeå
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Brunt
Längd: 165 cm
Sko stl: 38-39
Dina rädslor: Mörker

FAVORIT:
Färg: Blå
Mat: Kyckling
Djur: Katt
Glass: Chokladglass
Godis: Choklad
Sallad: Gurka
Nummer: 5.
Helgdag: De runt jul
Årstid: Sommar
Tandkräm: Nån med skruvkork

VÄNNER OCH LIVET:
Vad vill du bli när du blir stor: Byggnadsingenjör
Vem av dina vänner är mest lik dig: Ingen, jag är lite egen
Vem är högljuddast: De ere många som är
Vem får dig mest att skratta: Ammi!
Vem har du känt längst: Lina
Värsta känsla: Ensamhet
Vart vill du bo i framtiden:  Nånstans där det är varmt, typ USA's västkust
Hur länge tror du att du kommer leva: Läääänge

HAR DU NÅGONSIN:
Varit kär: Yees
Blivit dissad: Mhm
Rymt hemifrån: Varit påväg
Skolkat: Ja
Sovit utomhus: Tält?
Gråtit i skolan: Ja
Spytt i skolan: Nej
Velat bli modell: Aaa
Druckit alkohol: Ja
Använt droger: Nej.
Ätit sushi: Nej.
Varit på scen: Ja
Snattat: Nej
Retats: Ja
Blivit nerslagen: Nej

DU:
Svär: Nej.
Sjunger bra: Absolut!
Vill gifta dig: Jo, de vill jag
Tror på dig själv: Självklart
Kommer överens med dina föräldrar: Ja
Gillar åska: Nej, å absolut inte när jag är själv!
Spelar något instrument: Nje, inte min grej
Äger en iPod: Nee
Sover med gosedjur: Nä
För dagbok: Blogg?

THIS OR THAT:
Pepsi/cola: Coca Cola
Mcdonalds/burger king: Donken
Choklad/vanilj: Choklad
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Gitarr/trummor: Gitarr
Kakor/paj: Kakor
Blind/döv: Döv

KAN DU:
Gå ner i splitt: Nä, är stel som ett kylskåp
Skriva med båda händerna: Ja, men de blir inte snyggt
Vissla: Nä
Blåsa en bubbla: Nej
Rulla din tunga i en cirkel: Ja
Dansa: Jo

SENAST DU:
Skrattade: För en liten stund sen
Grät: Minns inte
Tuggade tuggummi: Igår
Drog ett skämt: De va ett tag sen

RANDOM:
Vilket land skulle du vilja besöka: USA, Brasilien
Hur många kuddar sover du med: Två
Dricker du mjölk: Ibland så
Personer du hatar: Inte hatar, men ogillar, fast jag nämner inga namn
Hur många signaler innan du svarar: 2 kanske..
Vad borde man uppfinna: Nåt som är bra å behövs.
Är du ett hälsofreak: Nje, de vill jag väl inte påstå.
Vad är det värsta vädret: Vinterslasket


Ciao

Dagens TV:

Funderar på vad jag ska hitta på ikväll.. Jag vet flera fester, men på nåe sätt så är jag inte taggad.. Känner att jag måste plugga i morron å därför vore de bra om jag tog de lugnt ikväll, annars vänds bara dygnet å man blir seeg..

Så jag tror att jag ska tare lugnt framför teven iställe.. Frågan är bara vad jag ska se.. Kanalerna erbjöd inte så mkt roligt, typ:

1: Tillsammans för världens barn, Brottskod: Försvunnen
2: Vampyrskräckens offer, Blod på vita duken
3: Ace Ventura, SingALong
4: Stjärnor på is
5: Lilla landet lagom, CSI
6: Exorcisten: Begynnelsen
4+: Beck: Pensionat Pärlan

4+ går bort stenhårt, inte en chans nu när jag är själv.. Inte heller 6an, 2an.. 1an vet jag inte om den är så intressant.. De får kanske bli lite stjärnor å sen lite sång.. De låter ju faktiskt bra å trevligt..

Ciao

Besök

Efter två kom Pelle hit i natt.. Gick å mötte han på parkeringen.. Satt uppe å snacka till halv 5.. Då började jag bli lite trött.. Drog på mej sockorna, jamaströja å dubbla täcken å somna på en gång.. Å när jag vaknade i morse så vare ganska så jättevarmt!! Hade ju sovit med dubbla täcken hela natten.. =P

Vaknade vid halv 12.. Gick upp, M ringde så jag pratade med henne en stund.. Sen gick jag upp å plugga matte.. Kunde passa på eftersom Pelle fortfarande låg å sov.. Sen vare nån som började ringa till mej, men sa inget.. Blev lite irriterad.. Sen fick jag ett sms av Pelle som undrade varför jag svarade så tyst? Då vare han som hade hålli på å ringt till mej!! =/ Tråkis.. =P

Pratade lite granna å vid 4 tiden gjorde vi oss iordning för att åka å äta frukost(!) eller vare nu blev.. =P De va trevligt.. Å nu har han åkt iväg, han skulle till nån kompis på fest..

Ciao

Osynlig?

När en klasskamrat kommer fram å säger:

"Du, jag känner så väl igen dej, komma du från H-sand? Blablabla" Å typ 30 minuter senare börjar han prata igen å säger: "Är du säker på att du inte är från H-sand? Va pluggar du för nåt?"

Då, då känner man sej lite misslyckad.. Kanske inte misslyckad, men bortglömd, utanför, osynlig.. De har ju ändå gått sju veckor, så de borde koppla mer än så.. =(

Ciao


Inflyttningsfest

Så då har jag vari på Kims inflyttningsfest, de va kul.. Lagom med folk.. Kände väl en tredjedel av dem där, så de va skönt att de var ett par stycken iaf.. De va ganska så lugnt, men fart ändå!! =)

När vi skulle börja bege oss ut på krogen så gick de från våran klass in i ett sovrum å börja spela gitarr.. De va mysigt.. Älskar gitarrspelande!! =)

Men sen gick vi också därifrån.. Skjussade en i klassen hela vägen, å i långsam takt så blire ganska så vingligt, anledningen att jag körde långsamt var för att en i sällskapet gick.. Så jag var tvungen å hålla hans takt, vilket var typ omöjligt!!

När vi kom fram till Corona beslöt vi oss för att inte gå in, då klockan var 1.. Blir så kort tid, för man måste typ gå halv 2 om man inte vill köa för jackan i en evighet.. Så jag tog min cykel å promenera hem, hade ett gå-sällskap, så de vart smidigast så..

Väntar på Pelle nu.. Får se när han dyker upp.. Han är också ute nånstans.

Ciao

Förberedelser

Ohh va seeeeeeg jag är!! Började å göra mej irodning för hur länge sen som helst, men jag kommer ingenstans!! Eller jo, har kommit en bit på vägen.. Men jag vill inte vara fullt klar just nu, för jag hade inte tänkt å dra förns om typ en timma.. För jag vill inte komma dit först..

Så de e kanske därför som jag drar ut på tiden, men jag VET att jag sen i slutet kommer å strssa ihjäl mej, så egentligen äre lika bra att börja nu..

Ska kanske göre nåe åt håret.. En slinga kommer å vara väldigt locka för efter att jag hade duschat så flätade jag den, så jag får väl se hur lockigt de är, men annars ere bara å kamma ut..

Ciao

Fynd!

Eftersom Pelle kommer sent i kväll/natt, så passade jag på å bädda åt han redan nu.. Å när jag gjorde de så dök de fram en strumpa som jag har säknat under en väldigt låång tid!!

Den har legat i påslakanet, nej de e inte för att jag sover med strumpor på utan den har fastnat där när jag har tvättat dom.. Men nu ären tillbaka, å jag som hade tänkt att slänge den andra strumpan, för den hade varit ensamn så länge, tur att jag inte gjorde de..

Ska kanske leta igenom lite andra påslakan för de e fler strumpor jag saknar..

Ciao

Telefonväckning

Låg kvar i sängen 45 minuter idag, men jag hade för ont i huvudet för å kliva upp, men de gjorde inge.. Blev sen väckt av att Eriks telefon ringde, å jag blev så arg, vilken vettig människa ringer klockan 7 på morronen?!?!? INGEN! De borde vara förbjudet å ringa mellan 22-10 om de är en vardag!!

Den som ringde var en kompis i USA, så de kanske inte var så konstigt eftersom de e lite tidsskillnad, men ändå klockan där var typ 1 på natten.. =S Låg kvar lite, men sen vare lika bra att gå upp.. Å de gick bra, huvudet bulltade inte så mkt..

Iväg till skolan, satte mej i mitten, mitten.. Där ser man som bäst! Idag tappade jag räkningen hur många gånger föreläsaren klantade till de.. Han hade problem å räkna, fick inte de han skulle, glömde minustecken, eller suddade ut dom.. =/ Men jag tror inte att de han gick igenom var så supersvårt..

Cyklade hem räknade lite, började städa.. I min städning så papercutade jag mej på ett flingpaket, sjukt ont gjorde de!! Menmen, de va bara å ta.. Sen trippade jag iväg till ICA, handlade lite.. Gick till en bankomat, böjde mej ner för att ställa ner kassen å sen när jag rättade på ryggen så slog jag huvudet i "taket" på bankomaten!!! =P De gjorde lite ont, men de kunde jag inte visa för de va folk på kö.. =P Lite klantigt kanske..

Nu sitter jag å väntar på att Pelle ska höra av sej, får se om han hade tänkt å komma idag eller i morron eller inte alls.. Vi får se.. Annars finns de lite andra planer också, som jag funderar på..

Ciao

Sanden och Stenen

Det är en historia om två vänner som vandrar i öknen. Vid ett
tillfälle börjar dom gräla och den ena ger den andra en örfil. Den
senare, som får ont, men inget säger, skriver i sanden: "Idag fick jag
en örfil av min bäste vän".

De fortsätter att promenera och kommer till en oas, där de bestämmer
sig för att bada Den som fått en örfil tidigare, håller på att drunkna
men hans vän räddar honom. När han kommit till sans igen, skriver han
på en sten "I dag räddade min bästa vän mitt liv". Den som givit
örfilen och sedan räddat sin vän frågar:

"När jag skadade dig skrev du i sanden och nu när jag räddat dig
skriver du på en sten, varför? Den andra svarar: "När någon skadar oss
skall vi skriva det i sand där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut
det. När någon gör något bra, bör vi gravera in det på en sten där
ingen vind någonsin kan sudda ut det. Lär dig att skriva dina skador i
sand och dina glädjeämnen på sten".

Ciao

Störmoment

Ibland blir jag lite trött på folk runtekring mej på en föreläsning..

De:
¤ Viskar med varandra
¤ Stänger inte av ljudet på mobiltelefonen samt pratar i den
¤ Börjar prata högt med varandra när läraren gör en paus i sitt pratande
¤ Packar ihop sakerna när klockan slår 10, fast läraren fortfarande pratar
¤ Kommer sent, skramlar med saker å pratar med andra
¤ Gör andra saker än att anteckna, eller iaf lyssna å se intresserade ut

Okej, nu har jag dragit ganska så hårt, de e inte alla som gör de här, men de händer faktiskt på våra föreläsningar.. Å jag tycker att det är lite synd.. För de e faktiskt lite respektlöst mot föreläsaren.. Å det stör de andra eleverna som faktiskt är där å lyssnar..

Ciao

Tentaåterlämning

En lite snurrig föreläsning idag, å inte allt för lätta uppgifter i boken.. Grejen är den att de går typ 1 A4 till å göra ett tal å får man fel så är man inte så sugen på å räkna om från början.. =/

På eftermiddan fick vi tillbaka tentorna från den första mattekursen, å jag lyckades få ihop sammanlagt 25 poäng av 30, vilket jag tycker är bra.. De betyder att jag fick en 5a, så jag ska inte klaga.. =)

Ciao

Fixning av bloggen fortsätter

Den nya designen fortsätter.. Å nu har jag börja lära mej, de e ju faktiskt inte så svårt!!! Vilket är bra, för jag är inte så kunnig på sånt här.. Men jag behöver fortfarande hjälp, klarar mej inte riktigt än utan http://www.designadinblogg.se/ så de e bara fortsätta å tacka!!

De e sjukt kul, å göra allt till sitt eget.. Men ibland äre lite svårt å hitta de man vill ha, men de e bara å leta å testa.. De e då de e som roligast! =D

Ciao

Utgångsdatum

Har precis organiserat lite granna i ett av mina köksskåp.. Hitta en grej som det stog bäst före: 20102007.. Blev lite fundersam, är det den 20 oktober 2007 eller 20 juli 2010?? Kunde de inte har varit lite andra siffror, för då hade jag kanske kunna lista ut de.. Men nu har jag ingen aning.. Men jag vene om jag vill prova, ska kanske slänga den..

Ciao

Regn i Umeå =(

På många sätt är Umeå en bra stad, den är lagom stor, de är lätt att ta sej till olika platser.. Men de jag inte gillar med Umeå är när vädret är som det är idag - spöregn!!

De e inge kul, för när man cyklar till skolan så blir man som en dränkt katt!! Hur mysigt äre å sitta på en föreläsning med blöta kläder?!? Okej, man kan ha regnställ på sej, men när jag tittade ut genom fönstret så såg de inte ut å regna.. På morronen var de iofs inte så farligt, blev inte blöt igenom..

Men nu när jag cyklade hem så vart tröjan innanför jackan blöt.. Sadeln va blöt så de va inge mysigt å sitta.. Å de va knappt att jag såg nåe, för jag fick alla regndroppar i ögonen..

Jag ska nog plocka fram regnstället till i morron, inte för att de e så bra, men de häjlper iaf lite..

Ciao

Till Ersboda

Ska nu börja packa ihop mej å bege mej till Ersboda, där de ska bli lite handling.. Handling av mat vilket är ganska så tråkigt.. Men de går bra, så länge man ä själv, vilket jag förmodligen kommer å vara..

Sen ska jag även köpa en cykellampa, för de va nämligen nån som för några veckor sedan hade sönder den.. Å den har inte blivit ersatt än, å de börjar bli lite mörkt å cykla utan, man får väl inte ens cykla utan?!?

Så de e vad jag ska göra nu..

Ciao

Inga svar..

Sitter å räknar lite i "ELA", eller jag är klar nu.. Inte klar med alla uppgifter utan nu har jag tröttnat på å räkna.. De e inte bara engelskan som gör boken jobbig utan även att de inte finns svar till alla uppgifter, så jag har ingen aning om de är rätt eller inte.. =S Får väl hoppas att de är de, nåt annat kan jag ju inte göra.. Eller jo, jag kan fråga läraren, men de e jobbigt om hon ska kolla igenom alla mina räknade uppgifter, för de e inte bara en uppgift som saknar svar, utan de e ett antal..

Hade varit bättre om jag hade haft den äldre upplagan för den hade svar till typ alla, de kanske var en å annan som inte hade de, men inte som de är i den nya boken iaf..

Ciao

Ny design

Har under en längre tid velat göra om bloggen så att den blir lite finare å personligare å inte som basmallarna.. Men jag har aldrig begripit hur man ska göra de.. Men idag så satt jag å kollade runt lite å hittade en jättebra blogg som gav mej hjälp att begripa hur man göra..

Så nu har jag suttit å lekt med bloggen ett tag.. De va inte lätt å de ser inte så snyggt ut, men de får se ut så här så länge.. =P Jag är på god väg iaf! =) Men jag hade inte klarat det utan http://www.designadinblogg.se/ , så de e bara att tacka!

Ciao

Föreläsning

Vart inte så trött på föreläsningen idag, men jag kände inte för att sitta kvar, för de uppgifter jag har kvar måste jag slå upp lite ord så jag att jag riktigt vet vad de är jag ska göra.. Men de får bli om en stund för Erik ska komma hem snart så jag ska servera honom lunch, så efter de..

I morron ska vi få tillbaka tentorna, å jag bara längtar, vill verkligen veta hure gick!! Lite spännande, men ändå nervöst..

Ciao

Grannar

När jag ställde upp mej på lägenheten och blev en av de som fick möjlighet att få titta på den sprang jag över på en gång för å kika.. De som bodde här sa att det var ett bra hus, tysta grannar som man bara hörde på söndagar då de drog fram dammsugaren.. En gång under deras tid här hade de varit fest, å då hade de i huset blivit förvarnade..

Men jag vene om jag riktigt kan hålla med, för de låter hela tiden.. Ibland så undrar jag vad de håller på med, för det bankar, slår å smäller.. Å då ere en hund som skäller lite nu å då..

Menmen, jag trvis ändå, så farligt är det inte.. De är ju trevliga för när man möter dom i trapphuset så hejjar de så glatt!! =)

Ciao

Mätt å belåten =)

Har äntligen fått i mej lite mat, mkt gott!! Mackisar, korv å broccoli.. Men jag blev väldigt plötsligt trött..

Men jag kan inte sova nu..
Före första så äre alldeles för tidigt
å före andra så äre 2a avenyn om 50 minuter å de kan inte missas.. =P

Ciao


Hemresa..

Sitter i min ensamhet å längtar så fruktansvärt mycket hem, hem till Sthlm!! En resa dit är snart på G, ska bara vänta på schemat, sen ska jag boka biljetter!! =D

Ska på kalas å så ska jag försöka å få in en tjejkväll.. Men de kommer å bli tajt för de e bara över helgen.. Men förhoppningsvis så kan jag åka ner torsdagkväll å upp måndagmorron, då blire lite längre än fredag em å söndagkväll..

Vi får se hure blir, bara jag får komma hem så blir jag nöjd.. =)

Ciao

Var sak på sin plats

De blev lite fixande, hittade massa lösa papper som nu är på rätt plats..  Blir ofta så att om man hittar ett så hittar man massa.. =P

Har även postat lite brev, prata med M, typ.. Undra vad jag ska hitta på nu? Lite matte kanske? Ska fundera påre.. =P

Ciao

Mörka mornar

Nu börjar de bli tungt å kliva upp om mornarna.. =/ De e inge ljus nånstans i lägenheten när man öppnar ögonen, de e de jobbiga med de här årstiden.. Men den är mysig på så sätt att man nu kan tända fönsterlamporna utan att de ser konstigt ut..

Iallafall, efter nåra snoozningar tog jag mej upp ur sängen åt frulle å sen gick jag å la mej igen, för jag orkade inte. Då vaknade Erik till å titta på klockan å stängde av alarmet =S Han var väldigt yr, men jag sa till han att klockan bara var sju å att han skulle sätta på det igen, vilket han gjorde å kröp tillbaka under täcket..

Halv åtta ringde hans klocka, han hörde den inte å jag orkade inte bry mej, 5 minuter senare så ringde nästa klocka, vilket han inte uppfattade fast han låg med ögonen öppna, så han borde ha vart vaken.. =P Jag sa till honom å stänga av den, å så slöt jag ögonen, men efter 5 minuter ringde mobilen igen å då gick jag upp..

Tog på mej kläder, fixade iordning mej å så.. Sen drog jag till skolan.. Lyssnade på föreläsningen, å jag höll på å somna, men efter rasten gick det bättre.. Idag vare även räkneövning, vilket gick sådär.. E lite klurigt med alla nya ord å jag hade ingenstans där jag kunde slå upp dom.. Nej, jag kunde inte fråga nån annan, de e inte min grej!

Ska fixa lite papper i min nya pärm nu hade jag tänkt..

Ciao

Nytt batteri

Erik kom hem, plockade upp mej å så for vi iväg.. Först så köpte vi pärmar, letade efter mappar å sånna här registersaker men de hittade vi inte..

Sen åkte vi till jobbet hans, å han bytte batteri på bil å sen startade å den gick igång!! =P Sen for vi hem i varsin bil, så nu är båda bilarna hemma.. Å båda funkar, så de e ju bra!

Sen bar vi ner lite saker i förrådet, vilket vi skulle ha gjort för flera veckor sen, men de har inte blitt av.. Men nu äre gjort, bättre sent än aldrig..

Ciao


Besök

Blev lite lagom förvånad idag när telefonen ringde å jag såg vem de va.. Nämligen Pelle.. Han hade planer på å komma upp i helgen, å han undra om de va okej.. Vilket de självklart är, för då slipper jag vara själv!! =)

Skulle höras lite senare i veckan om när han kommer.. Hoppas att de blir lättare att hitta honom den här gången å att vi slipper spöregnet, de skulle underlätta lite granna..

Så nu måste jag fundera ut vad vi ska hitta på, å va jag ska bjuda på för mat..

Ciao

Elementary Linear Algebra

Matten var faktiskt inte så hemsk som jag hade förberett mej på.. Å tur va väl de..! Själva undervisningen är ju på svenska så de e lungt med den saken.. Å föreläsaren var faktiskt bra, honom gillade jag.. Jag vet jag har bara haft en lektion, men jag kunde ha dömt ut han på en gång, vilket jag brukar göra.. =P

De jobbiga är bara boken.. Visst siffror är likadana både på svenska å engelska, men de e lixom svårt å lista ut vad de e man ska göra.. Läsa å förstå texten.. Borde iofs vara duktig nog för å klara de då jag har läst engelska i typ 10 år.. Men jag har inte läst matte-engelska så de e de själva matte-orden jag inte riktigt kan..

Tur att Toasten kommer upp hit om 18 dagar!! Då ska han få hjälpa mej.. =D

Ciao

Påringning

De ringde nyss på dörren å jag blev överlycklig (brukar inte plinga så ofta där) å rusade upp från skolböckerna.. Öppnade dörren å såg en tjej å bakom dörren så stod en till.. De presenterade sej å sen frågade om vi inte hade setts nån månad tidigare eller så, vilket vi hade gjort.. För då kände jag igen henne..

Likt som förra gången tog hon fram sin Bibel, började prata lite om den å läste lite ur den.. Jag stog i dörröppningen å lyssnade å nickade å väntade på att hon skulle säga tack för mej.. Men hon pratade å pratade å pratade, sen gav hon mej nåra broschyrer å sen gick hon och den andra..

Jag vet att när jag förstod vad de handlade om kunde ha sagt att jag inte var intresserad att höra på, men de kan jag inte.. Känner mej så otrevlig då.. Men de kanske är bäst så, för jag gillar inte närom kommer förbi så där, och jag har ingen aning om vem de är innan jag har öppnat dörren..

Därför önskar jag att de hade varit sånna här titthål i dörren, för om jag då ser dom så behöver jag inte ens öppna.. Hellre de, än å va otrevlig å stänga..

Ciao

Jobb

Hittade de här på http://www.di.se/ :
 
Yrken som efterfrågas just nu
   
Dataingenjörer   
Lastbilschaufförer  
Truckförare  
It-programmerare  
It-utvecklare  
Elektriker   
Telefonsäljare  
Säljare  
Ekonomer  
Ingenjörer  
Tekniker  
 

Verkar som om både jag å Erik har valt rätt!

Bilder från helgen

Tänkte att jag kunde dela med mej av lite bilder från helgen..


Erik, jag, mitt glada partysällskap!

Ciao

Lillas är ute å lekar, lika så gör jag, den omöjliga rubikskuben..
Havet, Lillas klättrar i en buske

Helgen

Erik kom hem å hämtade mej i fredags å så for vi ner.. Gick bra, var hemma till innan nio.. Rusade in på toa, för då hade de varit panik sen Husum, vilket är typ drygt 1 timma ifrån..!! Sen efter de då kunde jag prata å hälsa på alla.. Eller ja, de var bara mamma å pappa i huset som var hemma..

Tittade lite på TV sen for Erik å hämtade Angelica å även Björn kom hem.. Tittade på nån film, eller ja jag sov typ.. Killarna tittade..=P

På lördan tvättade Erik bilen jag läste en bok.. Sen gick jag ut å gjorde han sällis å lekade med kameran å kissen.. Å självklart så åt vi kanelbullar då de va kanelbullens dag!! Å de va så goa!! =D

På kvällen gjorde vi oss iordning för å åka till en kompis åt Erik, lite förfest å sen drog vi på Kramm.. Träffade Pelle där, men han ville inte komma in..  Å där inne så träffade jag Jimmy i klassen, vilket jag inte riktigt var beredd på, men kanske kunde ha anat eftersom de e hans trakter..

Efter ett par timmar så var vi nöjda å åkte hem, eller de blev ett matstopp först.. Men inte för mej för de hade inga pommes å då fick de va!! Jag somnade på vägen hem å blev väckt av Erik när vi kom hem.. Snällt de så jag slapp sitta kvar där i kylan..

Idag fixade Erik lite med bilen å så åkte vi förbi M&M en sväng.. Å sen upp till Ume.. Nu kommer Erik å hans kompis, måste dra..

Ciao

Tårar

Har inte blivit så mkt packning, fastnade framför OC.. Å jag började störtgråta - igen.. Men nu vare verklgien sorgligt.. Sista avsnittet på säsong 3... Så jag kunde inte låta bli..

Ska kanske fixa packningen nu, eller först så ska jag laga min partyväska, för den gick sönder på insparkssittningen, å jag har inte gjort nåt åt de än.. Men jag måste ha den i morron så nu ere dags å fixa de..

Ciao

Trollet

De blev ingen klippning för min del idag, jag vågade.. Ville inte bli av med mitt hår.. Så jag får fortsätta att se ut som ett troll ett tag till, men de gör inge, för jag gillare.. =P

Men de blev lite andra saker nere på stan så jag var inte där nere i onödan.. Men de va jag inte orolig för heller.. =P

Jaja, ska kanske packa lite granna nu..

Ciao

På Göteborg!

Cyklade ner till Göteborg där Emelie satt å läste en tidning.. Vi pratade medan vi väntade på Emma.. När hon kom så beställde vi mat, texmex lasagne übergo!! Sen blev de även efterrätt, brownie, men de blev mer än vad jag hade trott.. De va jättefint upplagt.. Å alla måltid alltid med massa go frukt!!


Visste sere gott ut?

Ciao

Tentan avklarad.

Trippade iväg till ÖP i ganska så lagom tid.. Ingen pratade matte - som tur va! Gick in i salen å hittade en bra plats, å sen vare dags å börja skriva.. Tittade på tentan å fick panik!! Den såg ju svår ut! Jag började med uppgifterna å räknade iaf på alla.. Satt i tre timmar å sen fick de räcka, kände inte att jag kunde göra nåe mer..

Hure gick? Ingen aning, vi fick inte veta svaren på en gång.. =P Jag vågar inte analysera mitt möjliga resultat, för då kommer de inte å gå nåe bra.. Utanför stod de å diskuterade svaren med varandra, kunde inte höra på så jag gick hem iställe..

Å sen jag kom hem så har jag bara latat mej å gjort absolut inget, eller jo tittat lite på OC, men de va jag värd!! Å jag började störtgråta - igen.. Men nu vare lite sorgligt å alla grät.. Av både lycka å sorg..

Ska göra mej iordning å fara ner på Göteborg! De ska bli mysigt, ska träffa Emma å Emelie där..

Ciao

Inför tentan

Planerar å komma till ÖP så sent som möjligt i morron, så jag slipper den sista stressen med alla andra.. Den kan va lite jobbig, för de e då folk frågar om konstiga saker som man inte kommer på ett svar till å får då panik!!

Så ju senare ju bättre.. Men inte för sent, för man vill ju ha en bra plats i salen.. De kanske inte är så jätteviktigt, men jag har ändå en liten tanke bakom platsen jag väljer ut..

Fast jag gissar att jag kommer å gå tidigt, för E går halv 9 å då lär jag också vara klar, å då kommer jag att sitta å stressa upp mej här hemma, så de kanske är bättre å gå till ÖP tidigt å hoppas att man stöter på nån i klassen som inte pratar matte.. Men de bästa är om jag kan underhålla mej själv i 15 minuter efter att E gått..

Vi får se hure blir.. Ska sova snart så jag är pigg å taggad i morron.. Får se hur många gånger jag vaknar i natt, brukar inte bli så bra sömn dels för att jag blir nervös å för att böckerna under kudden är tjocka å osköna så jag får typ nackspärr.. Mindre bra, men jag måste ha böckerna där, så de finns inte så mkt jag kan göra åt de..

Ciao

PS Ett stort GRATTIS till Eriks kusinbarn T som fyller år idag! ^^,

Sömnsvårigheter

Satt i köket igår kväll å blev lagom förvånad när jag såg E komma gåendes vid 18-tiden.. För nåra timmar tidigare så hade han sagt att han skulle bli sen, å de här va tidig för mej..

Grejen var den att det var lite försentat så han skulle åka tillbaka senare på kvällen å fixa de sista.. Så när jag gick å la mej så åkte han iväg.. De var sjukt svårt å somna igår, läst i 30 minuter å så låg jag bara å rullade runt i drygt 1 timma..

Men jag lyckades tillslut somna, men jag vaknade varje timme, ingen aning om varför.. Eller jo, en gång vet jag, för de va då E kom hem, kl 3(!) å han va inte så ljudlös som jag hade hoppats på.. Men vad förväntade jag mej egentligen? Han brukar aldrig vara särskild ljudlös.. =P

Sen vakande jag klockan 6 å kunde då inte somna om nåe mer.. Så jag låg å tittade i taket i 1,5 timma då klockan började ringa å de va dags att gå upp..

Va i skolan straxt efter halv 9 i morse å började då å plugga, satt till halv 12 sen gick jag hem, de blev bara för mkt siffror å sånt!! Har bara tagit de lite lugnt, tittat lite försiktigt i boken, inte för att jag tror att jag kommer å lära mej nåe mer, men de e alltid bra å underhålla kunskapen.. =P

Ciao


Krångel

Å jag hatar när kundtjänst bara håller på å skickar runt en hela tiden!! I natt tog vårt bredband slut med det gamla bolaget men vi hade beställt ett nytt som skulle börja idag.. Men i natt när E kom hem så fanns inge internet å inte heller i morse..

När jag kom hem efter skolan idag så ringde jag de nya bolaget som sa att felet låg oss de gamla å att de va flera som hade haft problem med det.. Så jag lät de va, men efter 6 timmar tyckte jag att de borde ha ordnat de, så jag ringde upp de gamla bolaget å kollade..

De sa att felet inte alls låg hos dom utan hos de nya, för de hade slut på IP-adresser.. Så jag ringde upp de nya för å säga till om de, å 2 sekunder senare så säger han att jag kan starta om datorn å routern å så ska allt funka..

Vilket jag gjorde å de funkade också!! Kunde inte han jag pratade med i morse ha gjort de här?!?! De blir ju bara mer extra jobb - för alla!

Ciao

RSS 2.0