Helgen

Den här helgen har varit kaos! Skulle behöva en veckas semester efter det här.. =P

Jag for ner till MoP på torsdagen, fastnade i alla köer, yey! Kom fram, åt middag, fixade lite, målade naglarna, åt en semla, gick å la mej.

På fredagen ringde klockan halv fem, men jag låg kvar till kvart i. Gick upp, duschade, klädde på mig finkläder (tur att jag inte behöver ha de så ofta!), åt frulle, packade ihop de sista å sen drog vi strax efter 6..

Kom på E4an, åkte en stund å sen började de låta i bilen.. Först trodde jag att de va asfaltstypen, men sen kom vi fram till att de va snö.. Men de lät ändå konstigt så M sa att vi skulle stanna å titta.. Vi blinkade in till kanten, slog på varningsblinkers.. M sa att jag fick gå ut å kolla eftersom jag var på insidan å hade bäst möjlighet..

Gick ut, såg att de kom rök bakifrån å då såg jag att hjulet va platt, grattis! Jag såg att det skulle bli skitigt å kallt så jag tog på mej mjukisbyxor å tjocktröja. M kom ut ur bilen, vi började med att plocka ut all packning från bagageluckan å ställa de i baksätet för att kunna få fram hjulet.. Plockade fram en varningstriangel å ställde ut den.. Sedan fram med domkraft, "vev" å låshylsan.. Lossade bultarna, hissade upp bilen, fick inte loss hjulet.. Fick sparka i flera minuter innan det äntligen lossnade.. Av med de å på med reservhjulet.. Ner med bilen, in med det trasiga däcket å alla verktyg i bagageutrymmet, hämtade triangeln å sen satte vi oss i bilen å åkte in i Nyköping... Reservhjulet var ett sånt hjul man max får köra 80 med, så vi var tvugna att laga de trasiga..I Nyköping tankade vi så att det var gjort, sen frågade vi på OK-verkstaden om de kunde hjälpa oss, han sa att däcket var trasigt å att vi behövde ett nytt, han hade bara sommar däck så vi fick åka till en däckverkstad.. Han hade ett likadant däck, han satte på det å sedan kunde vi fortsätta..

När vi kom ut ur verkstaden bestämde vi att vi skulle äta frukost innan vi for vidare, in på Donken å sen ut igen, jag bytte tillbaka till mina finkläder å bytte skor, då mina var dygnsura efter däckbytet... Klockan 10 satte vi oss i bilen å for vidare.. Knappade in på GPSen, den sa att vi skulle va framme 12.57 eller 13.15, så vi valde 12.57 eftersom vi måste va i kyrkan senast 13.. Under vägen så tog vi in nåra minuter, så vi stannade på parkeringen 12.50, knatade upp till kyrkan å hälsade på alla släktingar, sedan började begravningen...

Efteråt fick vi åka en bit för att komma till bjudningen. Det serverades mat å efterrätt.. Efter det var det dags att åka dit vi skulle bo över helgen.. Packade in allt å bäddade sängarna å sen gick vi ner till släktingarna.. Åt pizza å kex å hade det väldigt trevligt.. Vi gick hem å la oss, somnade bums, för jag var riktigt trött efter dagens bravader..

Dagen efter gick vi upp, duschade å åt frulle, gick ner till släktingarna.. M å kusinen åkte iväg, medan jag väntade på sysslingen.. Vi tog bussen ner till stan å fixade en present å fikade.. Jättetrevligt! =) Sedan åkte hon hem å jag mötte upp Emma.. Vi gick runt lite å sen hem till Emma så jag fick se hur hon har de.. Sen tog jag bussen hem för att byta skor innan jag å M skulle gå till ena kusinen för å äta middag, vi hade tur å fick skjuss av hon vi bodde hos.. Vi åt middag å hade de trevligt.. När vi skulle hem hade jag tur igen å fick skjuss, men M fick gå =P Somnade bums då också..

På söndagen vaknade vi upp, åt frulle, packade in i bilen å åkte till släktingarna, när M skulle parkera bilen så dog den bara, hon trodde de va kärringstopp å lät den stå lite, för den gillar inte riktigt det.. När hon sen gick ut för å starta den så va den lite trög, men den gick å gång å de bolma svart rök ur avgasröret.. Halv elva började vi rulla.. När vi kommit en liten bit så stog det att det var låg batterinivå å att energisparläge gick igång.. Inte så konstigt tänkte vi eftersom vi försökt starta den så mycket.. Så radion slocknade å fläckten stängdes av.. Sedan stängdes anti-spin, abs, servo, lampor av å alla mätare gick ner på noll.. Bilen höll på å dö, men kom igång igen då man växlade ner.. Vi sa att vi måste komma av vägen för vi ville ogärna stå längs E4an igen.. Vi såg en bensinmack å svängde av, bilen stannade på avfarten i en sväng, då va den helt död... Ingenting fungerade, kollade i motorutrymmet, men de va bara massa plastkåpor, men de luktade iaf inget.. Gick bak för att få fram varningstriangeln, men de gick inte å öppna bakluckan utan ström.. Ringde bärgare, försäkringsbolag, efter en timma kom bärgaren å hämtade oss.. Åkte tillbaka till Jönköping, han parkerade bilen, å åkte å hämta en hyrbil, vi fick plocka ut alla saker ur vår bil för att ställa in det i hyrbilen.. Skrev papper å sen åkte vi hem.. Kom hem strax innan 17.. Fick middag av P å sen drog jag vidare till M-bo, va riktigt trött efter helgen..

Nog för att Eriks å mina resor har varit lite problematiska, men de här tog verkligen priset! 

Förutom bilen så var det en rolig resa! Fick träffa min gammelfaster U, som jag aldrig träffat, min gammelfaster B, som jag såg för 5 år sen, gammelkusin C, som jag träffade för 20 år sen, å hennes barn som jag aldrig träffat, gammelkusin J, som jag inte heller träffat på 20 år, gammelkusin M å hennes familj; man T, sysslingarna P å E som jag träffade när jag fyllde år för nåt år sen å de överraskade med å komma in =) å gammelkusin S å hans familj; sambo J å sysslingarna U å Q, som jag såg för 5 år sen (ej Q)..

Så de va då kul! =)

Ett långt inlägg utan bilder, men jag har inga bra bilder efter helgen..

//Angelica

Väder

I och med mitt jobb så kollar jag vädret 1000 ggr om dagen.. Men det är svårt att veta vad det ska bli för väder när de olika stationerna är oense å de ändras från dag till dag..

Så här såg prognosen ut förra veckan:

                     

//Angelica

23 jan 12

I fredags for vi ner till MoP, helgen gick väldigt fort, fast vi knappt gjorde något kändes de som... I söndags åkte jag direkt till träningen, tränade i 1,5 timma å sen åkte jag hem med världens huvudvärk.. Fikade, tittade på teve å sen va jag tvungen å gå å vila.. Vilade/sov i typ 2 timmar, men när Erik kom å väckte mej så hade jag fortfarande huvudvärk.. Stod ut resten av kvällen, gick å la mej men jag kunde inte sova.. Löste korsord, Erik vart arg för att jag tände lampan.. Men han somnade om fort, så de brydde jag mej inte om.. Sen kunde jag somna, chockerande nog så var jag inte så trött i morse när jag vaknade..

Hela dan har jag lidit.. Dels pga huvudvärken som gjort sej påmind men sen träningsvärken!! Helt sinnes, men jag har ont i varje kroppsdel.. Varje liten muskel fick jobba igår.. De e så smärtsamt å gå upp å ner för trapporna, längtar till hissen kommer.. =P Nej nu ere dags å duscha å fixa lite här hemma =)

//Angelica

Träning

Förra veckan gick jag till träningen, helt dött.. Jag kom dit två min efter arton, samlingen var arton. I en veckas tid har jag hållt på å ringa till tränaren, men han svara inte.

Idag gick jag till träningen igen å då va de folk där, iaf två st. De påstod att de va där förra veckan också, så se måste ha dragit exakt arton noll noll. Men nu va de ingen ledare där, så de va lite fundersamma. Får väl se nästa vecka hur de ser ut då.

Anledningen att tränaren inte svarar, han är på semester i några veckor...

//Angelica


16 jan 11

Bra start på morgonen, stressigt, skvätter juice i köket, byxorna spricker, busskortet funkar inte å bussen kommer fram försent...

Men jag överlevde dagen. När jag åkte hem insåg jag att de inte alls va nå fel på busskortet, utan på maskinen.. Å eftersom jag stoppade in de en extra gång i morse så är de två resor registrerat på kortet från morronturen.. Jippi tänkte jag, nu får jag ringa å bråka på ul å vem kommer å tro på mej?!? Men hon som svara va jättetrevlig, så i morron ska jag fixa de, hoppas de är lika trevliga då.

//Angelica


15 jan 11

Jag tittade in i lilla sovrummet idag igen, men gick därifrån lika fort, skulle stöka för mycket å jag vill inte väcka Erik.. Men nu e han vaken så jag har väl inge val, bara att ta tag i de...

Vaknade hlav åtta idag, tio i bestämde jag mej för att kliva upp, lika bra, har haft så svårt å somna på söndagar, antagligen för att jag har sovit förlänge, men idag borde de inte va nå problem..

//Angelica

14 jan 11

Vad har hänt idag?

¤ Sov länge, måste ju passa på när jag kan ;)

¤ Tittat på en skiva med Vänner...

¤ Plockat bort julen, inte för att jag tog fram mer än två ljusstakar, en tomte å två änglar, men nu är de nerplockade, i morron åker de in i förrådet..

¤ Slängt sopor, passade på medan sopsorteringen var tom

¤ Promenerat i stormen

¤ Tvättat 3 maskiner, så nu har jag äntligen rena kläder ;)

¤ Tittat på en av Jeff Dunham's shower

¤ Gått in i lilla sovrummet, funderat på var jag ska börja, gått ut igen...

Typ så..

//Angelica

13 jan 11

Fredag den trettonde...

Fast jag läste att det faktiskt var en turdag.. Vanliga måndagar är värre, speciellt måndagar i maj.. =S Var lite orolig i morse när jag kom till jobbet å insåg att jag glömt mitt halsband hemma.. Har alltid halsbandet på mej när det är nåt viktigt som inte får gå dåligt.. Därför hade de varit bra att ha på sig det en dag som denna.. Men den har flytit på bra, fast det var fredag den trettonde å jag saknade mitt halsband...

Dock var de stopp på E4.an när vi for hem, hade hänt en olycka, men jag fattade inte riktigt vad.. Bilen hade kört in i något, för den saknade några delar fram, men den var inte helt kvaddad.. Tog en halvtimma extra att komma hem, för det var stopp i 20 min å sen rullade de sakta i 10 min innan vi kom förbi å de började flyta på..

//Angelica

Träd

För jättelänge sen så va jag sugen på ett smyckesträd, men sen ångrade jag mej för den kommer bara att bli dammig å äcklig... Men så städade jag å skulle sortera mina smycken, men insåg att de bara var onödigt, för jag kommer å råka tippa skrinet å de e stökigt igen.. Så nu tror jag att de blir ett träd ändå..

Eller vad säger ni?

//Angelica


Året som gick 2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Började jobba (på riktigt)

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga, för då fanns de inga å bryta å jag behövde inte få dåligt samvete.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ingen vän, men en kusin.

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Inga

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Snö på julafton

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
4 maj!

Vad var din största framgång 2010?
Fått jobb

Största misstaget? 
Inget

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej.

Bästa köpet?
HTC

Vad spenderade du mest pengar på?
Möbler

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jobbet

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
What are words

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit hand om mej själv

Vad önskar du att du gjort mindre?
Flängt omkring

Hur tillbringade du julen?
24; Med Eriks familj å kusin med familj  25; Hos M&M  26; Eriks MM och P

Blev du kär i år?
Kan inte bli något man redan är.

Favoritprogram på TV?
Gossip Girl, Grey's

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej .
Bästa boken du läste i år?
Mia-serien.

Största musikaliska upptäckten?
Chris Medina.

Något du önskade dig & fick? 
En lägenhet.

Något du önskade dig men inte fick?
Nej.

Årets bästa film?
Fick ingen favorit i år.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Shoppade, fixade, fick gäster.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Vet inte.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Som vanligt.

Vad fick dig att må bra?
Familjen.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Zemlan.

Vem saknade du?
...

//Angelica

C2H4(OH)2

Gaaah, blir galen! Tyckte att det var lite underligt i söndags när jag titta till henne. I måndags kom jag på hon.  Jag tror hon har problem med alkoholen... Så i veckan har hon fått stå hemma å skämmas. Ska lämna henne på en undersökning så vi kan få bukt med problemet. Blir så jobbigt om det ska fortsätta så här. Men förhoppningsvis så ska allt lösa sig nu.. Hoppas det, för jag behöver min vän för att ta mej från A till B, det är så jobbigt å vänta på bussar som inte kommer i tid (eller inte alls!)...

När problemet är löst så äre bara tuta å köra ;)

//Angelica


RSS 2.0