Inte begripligt!

Tog sovmorron i morse, tyckte att jag va värd de.. Sen blev de mossplugg, inge vidare kul.. Har lärt mej nåra fler idag, å de e ju positivt... Har även öppnat matteboken, men ja st'ngde den efter 2 tal, för de blev obegripligt!! Matteboken ville att 0,75-1=0,25!!! Å de går jag inte me på!! Om de ändå hade vart -0,25.. Då hade de vart okej..

Ska väl ta å börja städa köket å korridoren snart, då de e ja som har städvecka.. Måste ut med soporna också.. Men är inte så sugen på att gå ut, för vädret är inte de bästa.. Det regnar iofs inte, men de ser ut som om de ska de snart.. Fast de hare gjort hela dan...

Kan ju städa mitt rum samtidigt.. Eller egentligen behövs de inte för i morron kommer de va lika dammigt!! Jag förstår inte varför?? :S:S

Jaja, ska ta på mej ytterkläder å gå ut...

Ciao

Fika

Så, då har jag träffat nåra av Emelies kompisar.. De va väldigt trevliga!! Vi gick till nåra olika caféer innan vi bestämde oss.. Det spelades musik, lite för högt, för de va svårt att prata med varandra, man fick nästan skrika för att höras.. Men annars vare bra..

Stan + skogen

Vaknade vid nio-tiden i morse.. Tog mej ner till stan så ja va där lite över 11.. Lämnade in mina skor på lagning. Sen hade jag två timmar på mej innan jag skulle hämta skorna.. Så de blev att gå runt i affärer.. Min klänning som jag ville ha, fanns inte längre kvar.. :( Kanske ska vara lite snabbare nästa gång.. Hitta massa andra fina saker som jag ville ha.. Gick till Skopunkten å köpte gummistävlar.. De blev ett par vanliga gröna..  Orkade inte leta längre Å om jag känner mej själv så kommer jag inte att sätta på mej stövlarna särskilt ofta... Så varför anstränga sej så mkt?? När de två timmarna hade gått, gick jag tillbaka till skomakaren å hämtade mina skor.. Å va fina de hade blivit!! Nu kan jag använda de igen!!!

Sedan cyklade jag hem å åt lunch innan de va dags å cykla till skogen...

Tog skogen bakom IKSU, för där visste jag vart jag kunde hitta mossan å lavorna... Jag har 11 st som ja är ganska säker på vad de e.. men de saknas fortfarande 9 st.. Sen har jag nåra okända också... Så de måste jag lösa..

image56image57
Min lilla skogspromenad i IKSU-skogen


Ska kanske träffa Emelie å hennes kompisar ikväll.. Hoppas på de!

Ciao

Lavkartering

Dagen började seg som vanligt.. Men de va inte så farligt idag som de brukar vara, de va ju fredag!! Cyklade iväg till skolan. Jag vene hur många ggr jag höll på å somna på lektionen.. Nickade till hela tiden.. Till slut fick vi en rast, tur va väl de.. För annars hade jag nog slutit ögonen, å de hade inte vart så bra, eftersom jag satt längst fram..

Pratade med Elin å de visade sig att vi bodde i samma hus.. Fast hon bor våningen över mej.. Har itne haft en aning om de, å då har jag bott här i 7(!) veckor, å hon i 2,5 år..

Sen fick vi en indroduktion för att använda datorerna på skolan.. Så nu har jag ordnat alla login, hoppas jag iaf...

Åkte hem på lunchen för att byta om och hämta lite saker...

På em, hade vi lavkartering.. Man ska plocka ut 10 träd i ett område... Sen ska man kolla vad de finns för lavar på trädet... Å sen ska man mäta dem.. Väldigt tråkigt.. Vi åkte först till E4:an å kollade hur mkt de va där, sen åkte vi till Grössjön å kollade.. De va lite skillnad..
Jag har lärt mej nåra lavar idag, å jag känner mej väldigt duktig...

Sen cyklade ja ner till Maxi för att köpa stövlar, men de fanns inga jag ville ha.. Typ röda, men de kan jag inte ha pga jackan.. Så jag får kolla på stan i morron... På Maxi träffade jag Ida (tjej i klassen) vi pratade litte granna... Sen stötte vi på varandra ett antal ggr, när vi letade oss fram.. De e inte lätt att hitta därinne, för de är väääldigt stort.

Sen cyklade jag hem, de va väldigt svårt, för kassarna i korgen gjorde att de blev svajigt... Men hem kom jag..

Fixade Facebook idag.. Kunde inte längre stå emot grupptrycket... :P:P:P Men jag förstår inte så mkt, men de löser sej väl..

Tittar på idol just nu, ska bli spännade å se vilka som får vara kvar...

Ciao

Eww

Har funderat lite på mitt stövelproblem, men jag har inte kommit så långt.. Vet fortfarande inte riktigt..

Jag slapp iaf städa kylskåpet, för de var redan gjrot när jag kom, men jag va inte sen... De hade gjrot de tidigare.. Men jag klagar inte, för jag hade inte velat öppna de där kylskåpet.. De va så att sakerna nästan kröp ut själva!! Men jag kan väl gå å slänga soporna, om ingen annan hinner före.. För annars kommer de inte lukta så gott i korridoren...

Var hittar man de??

Cyklade ner till stan för att kolla på gummistövlar.. Jag gick in i varje affär som jag tyckte borde ha stövlar, men jag hade visst fel... Hittade inga stövlar, så jag gick över och kollade kläder istället.. Å de skulle jag inte har gjort, för nu har jag blitt kär i massa saker... De fanns så mkt som jag bara skulle vilja ha..

När jag skulle gå tillbaka gick jag in på H&M för de brukar ha en del saker.. Å där hittar jag stövlar!! Ett par mörkblå med rosa prickar å ett par svarta med vitt mönster... De första kan jag inte ha då min regnjacka är röd... Men de andra kanske... När jag gick ut från H&M ser jag en stor skylt där de står "Sko-centrum", så jag tänkte att de va värt å ta en titt... Å där fanns jue massa stövlar!! ett par med hästar på (uteslutna), ett par röda (utelutna), ett par svarta (tråkiga), ett par med lila mönster (vet inte om de funkar till jackan) å ett par vita med svart mönster (välidigt fina!)

Så nu ståre mellan de svarta på H&M å de vita på Sko-centrum... Vilken beslutsångest!!!

Såg en tant på stan å jag tror att hennes favvofärg va - RÖD!! Well, de va inte så svårt att lista ut då hennes cykel, glasögon, jacka, tröja, byxor, vantar va röda... Jepp,  allt va rött...

Cyklade upp för Svingen som höll på å ta livet av mej.. De e verkligen inte kul att cykla upp för den!! Tittade ner på Östermalmsskolan där nåra barn lekte.. De höll på å rulla ner för en backe.. Å backen bestod inte av grönt gräs, utan backen bestod av brun lera!!! Undra hur de kommer att se ut efter den leken...

Hade tänkt å ta en promenad, men de blir nog inte så.. Låter mina ben vila istället.. För de e väldigt skakiga just nu.. Å för att slippa krampen ikväll så får jag promenera nån annan gång..

Ska försöka hitta på något vettigt.. Hade tänkt att gå till Bostaden, men nu hare stängt....

Ciao!

Agge vill ha:
¤ en väska
¤ en klänning
¤ ett par jeans
¤ ett par stövlar
¤ ett par vantar
¤ en kofta
¤ en resväska med hjul
¤ "Mias systrar"
¤ "Livstid"
¤ ett gångjärn till garderoben
¤ ett fungerande element
¤ ett par friska ben

Well, listan kan göras längre...!!! :P:P:P

27/30

Well, då vare bekräftat... Jag är ett MaC-proffs!! De kanske börjar bli lite tjatigt nu.. Men innan så har jag tyckt de för att de har gått bra på lektionerna, men nu visade även duggan de... Hade min första MaC-dugga i måndas som jag tror att jag skrev lite om.. Å idag kom Lisa tillbaka med dom - färdigrättade.. De var lite nervöst, eftersom jag inte visste hur de riktigt hade gått... Då tiden gick fortare än vad jag trodde... Menmen.. Tittade på mitt papper å såg att jag hade fått 27 poäng... Räknade ihop maxpoängen som va 30... Alltså, jag fick 27/30!!! Vilket jag tycker är väldigt bra å nu e jag väldigt stolt över mej själv å!! De här kommer jag att kunna leva på länge... Hade jag fått lite mera tid så kanske jag hade fått full pott, så att jag kunde ha klurat lite till på den uppgiften som jag hade fel på.. Men då är risken att jag hade ändrat på någe annat... Wellwell... Ja är nöjd ändå..

Det här betyder att jag får 2,7 extra poäng till tentan som kommer lite senare i höst... Å de e inte helt fel.. Kanske behövs, för ja vene hur svår den kommer å va...

Förutom duggan så har de varit en väldigt seg förmiddag.. Morronen började med huvudvärk, panik duschning i sista stunden å beslutångest om vilket bröd jag skulle ta... Med andra ord, dagen började som den brukade... Sen cyklade jag till skolan å lyssnade när Lisa hade föreläsning, otroligt segt.. Räknade ikapp å till lunch hade jag bara nåra uppg kvar så jag gick hem för att göra dem färdigt här.. Men jag har inte kommit så långt än.. Men vadå? Jag har ju hela helgen på mej... :P:P:P

Igår när jag satt å tittade på TV (väntade på att se Idol) så stängdes TV:n av... De vart myrkrig på skärmen, inte så kul å titta på.. Först trodde jag att de va fel på fyran, men de va så på alla kanaler... Lite senare såg jag att även internet var borta.. Så jag kom fram till att de måste ha vart någe fel hos Kommunicera.. För sen kom bilden tillbaka, å jag kunde titta på Idol.. Sam å Daniel gick vidare.. Vet inte om de va bra eller inte.. För jag såg inte när de sjöng.. De va Hidden Palms då... Men jag börjar gilla Sam å hans röst.. Så de kanske inte va så dumt.. Men jag ville att Mattias skulle gå vidare också.. Hoppas att han gör de....


Satt å skrev de här inlägget för 10 minuter sen.. Men jag råkade komma åt två tangenter (Ctrl + W) så att sidan stängdes... Har inte förstått de tidigare.. Men nu vet jag de, aldrig röra de två tillsammans... Å nyss så höll bateriet på att ta slut, tur att de inte gjorde de, för jag hade inte orkat skriva om en tredje gång..

Ska kolla om jag har fått nån post, tror iofs inte de, men man vet ju aldrig...
Ciao

De va inte bra...

Skola idag då.. De va labb på morronen.. Vilket jag trodde skulle vara inne, för vi skulle titta på blommor i sånna här förstoringsgrejer... Men de visade sej att vi skulle gå ut å en liten bit in i skogen.. Visst de va väl inga problem, om jag inte hade haft högklackat... Men de gick bra ändå.. Kollade på lite mossa, lav å träd... Måste lära mej de där sen..
Sen gick vi in å kollade på blommor och annat.. Som vi också måste kunna...
Jag tror att de blir en helg i skogen för min del... Måste kunna 14/19 mossor å lavar...

Sen vare matte, inte så givande speceiellt inte när ja låg så långt bak... Men snart är jag ikapp...

De e väl dags att fixa mat snart..

Ciao

Borta?

Så va den borta - huvudvärken... Känner att jag mår mkt bättre nu!! Hoppas att de håller i sej.. Vore trevligt om jag kunde få skippa huvudvärken i morron på labben..

Har hälsat på min nya granne... Han läste någe bioteknik, eller va de va... Å han tyckte att ja skulle läsa de istället för Byggteknik.. Ja, han va ju inte överförtjust i mitt val precis.. Men han kommer inte kunna värva mej för Bioteknik skulle ja aldrig klara av för de e ju massa BIOLOGI!!! Å de vill ja ju helst skippa.. Han tyckte att ja skulle läsa teknisk fysik eller maskinteknik, för de va mkt matte å fysik på de programmen... Men ja vene..Well, deras overaller e ju helt okej.. Men de e nog inte vad jag egentligen vill hålla på med... Frågan är vad jag vill göra?? Vill ja konstruera hus? Eller vill ja någe helt annat?? Jag får väl se i vår vad jag vill göra.. Å gå efter de...

Eftersom min granne läser Bioteknik (civ.ing) så har han läst de ämnen som  ja läser.. Vilket är bra, för då vet jag vart ja ska knacka på när jag inte förstår.. :P:P:P Ja är sååå smart!! En guldstjärna till mej själv!!

Pratade med Erik idag, han va också sjuk.. Inte bra.. Men han har iaf gjort mej på bra humör.. Vilket inte är så svårt för honom.. :P:P

Väntar på Idol just nu.. Vill se vilka som får vara kvar.. Har inte hunnit skaffa nån favvo än.. Men de kommer väl snart..

Ciao

Illa..

Den här dagen började inte heller bra.. För den här dagen började med huvudvärk å feber.. Gjorde flera försök för att ta mej upp ur sängen. Men så fort jag rörde skallen så skakades allt därinne om å de blev ännu värre... Släckte lampan å försökte sova bort de, men de gick inte heller... Resultatet blev att de inte blev någe skola idag.. Inte förän nu på kvällen har jag kunnat lyfta huvudet utan att de gör fruktansvärt ont... Men ja skulle inte påstå att ja mår prima... Men jag hoppas att de blir bättre till i morron, för annars måste jag gå till skolan ändå.. Iaf på BiA-lektinoen då de är labb...

Just i sånna här situationer, "sjuk-situationer" saknar jag mamma, pappa eller Macke som kan ta hand om mej... Nu om jag vill ha nåt måste jag palla mej upp ur sängen å hämta de själv.. Hemma vare bara å gny lite granna så fick man de man ville ha... Men om ja gör de här så ere ingen som hör mej å jag får inget serverat.. De jobbiga är att ja måste klä på mej om jag vill ha nåt från köket.. Vill inte riskera att nån i korridoren ser mej i pyjamas elelr morronrock.. De vore inte bra...

Jag har iofs varit påklädd idag, men jag har haft tur att jag inte har träffat nån.. Inte i den här klädseln.. Brukar inte vara så snygg när jag bara ska vara hemma, men idag - de slog alla rekord!!

När man fryser vill man gärna har lite värme.. Jag har försökt flera ggr att få de genom elementet, men de funkar fortfarande inte.. Jag förstår itne varför.. De e lixom på högsta, men fortfarande kallt!! Måste fråga nån som vet hur de fungerar...

Ciao


Tvätt

Så, då va tvättningen igång... La in vit tvätt så jag hoppas att jag plockar ur vit tvätt sen också... Annars vore de illa..

Fick räkningen från Radiotjänst idag.. Tanten i telefonen ljög för mej.. Hon sa att den va på 400 kr men den va på 499!!! Ska väl fixa räkningarna nu, å posta de å samtidigt köpa fil..

De som är surt med TV-avgiften är att jag inte tittar på SVT:s kanaler å jag har ingen radio så jag kan inte lyssna på SR... Å sen är ju allt digitalt nu å...

Ciao

MaC-dugga1

Förut har måndagar alltid varit en jobbigt dag att stiga upp på.. De är första dagen efter helgen å man vill inge hellre än å ligga kvar.. Men så har de faktiskt inte varit den här terminen, då jag har börjat 13 å har inte behövt gå upp förän 11.. Fast de e klart, alla måndagar är inte bra, som idag till exempel...

Vaknade vid sextiden i morse av att de va slagsmål innanför pannbenet å magen höll på å vända sig utåin... Inte bra, mindre bra med tanke på att de va första MaC-duggan idag.. Huvudvärken vet jag hur jag botar, men illamåendet... Inte en aning.. De va bara att ligga kvar i sängen å hoppas att de skulle gå över.. Tittade lite på TV å sen somnade jag om... Eller sov å sov.. Blundade å försökte.. Hade mest mardrömmar om duggan... Ja drömde att jag träffade Lina å Ammi...

Klockan 10 ställde jag mej i duschen, jag förstår inte, men att duscha gör en mkt piggare!! De kanske är de bästa botemedlet mot allt?!?! För efter kändes de lite bättre, ett tag iaf... Jag bestämde att ja skulle gå 12.30 så att jag skulle hinna i tid ifall de skulle lbi några sista-minuten-grejer... 

Kom in i klassrummet, öppnade MaC-böckerna för att göra en sista koll.. Kändes lugnt. Lisa kom å delade ut ett papper vi skulle fylla i.. Då insåg jag att de här va seriöst!! Å på varje papper man ränkade på skulle man fylla i namn och pers.nr... De gör man jue inte ens på nat.proven... Undra hur tentan kommer att vara då??

De va åtta uppg med a och b.. Å vi hade bara en timma på oss.. Så de va lite stressigt.. Fastnade på ett tal, men jag hoppade över den och tog den sist istället.. Å tur va väl de.. För jag hann precis klart å då hann jag inte titta igenom provet.. Vilket oroar mej lite.. För de är då jag hittar mina slarvfel..

Efter duggan gick jag hem, för Lisa skulle ändå bara gå igenom duggan.. För de första så gillar jag inte att få reda på svaret precis på än gång.. Jag måste smälta in allt först.. Å före andra så kändes de inte så bra att vara kvar då jag var illamående.. Ville inte riskera att nåt skulle hända i klassrummet...

Ska vila nu.. Innan de är dags för tvättning.. Fanns inget igår när jag ville ha.. Så jag fick idag istället...

Ciao

Njammi

Åt ideal mackisar idag, de va sååå gott!! Har tröttnat på skruv- och rörmackisar... Skönt med lite ombyte, iofs är de typ samma ingredienser... Men ändå..

Har pluggat matte, inte roade, men jag har ju inge val.. De e ju därför jag är här.. Fast ibland är de väldi segt att sitta ensam i ett studentrum å plugga!!! Fast de e bara å vänja sej, ja lär ju bli här ett tag iaf.. Minst 1 år.. Sen får jag se vad som händer... Hittade en liknade utbildning som jag vill gå fast på KTH, nere i Sthlm.. De vore skönt.. Problemet är bara, vart ska jag bo?? De e inte så lätt å få en bostad å jag tänker inte bo hemma hos mamma å pappa... Då måste jag typ bo i Haninge för de va där utbildningen va.. Å jag vill inte bo på den sidan om stan..

Dags att laga middag, får se vad de bli för intressant.. Inge avancerat iaf, för de har ja inge energi till.. De har iofs aldrig blivit någe avancerat, mer än pannkaka då... Jajaja...

Ciao

Då va han borta...

Pappa kom vid elva tiden igår morse... De regnade vilket va synd.. Men vi tog bilen å åkte till Jula, för att köpa saker till min cykellampa.. Han hittade lite trådar å sånt.. Sen gick vi till Willys å ja bunkrade upp pastaförrådet!!! Sen blev de lunch på Donken.. De va ett tag sen, eller typ när jag åkte ner från landet sist..

Sen åkte vi hem å han skulle fixa cykeln, men de gick inte å han kom fram till att lampan va trasig, men den gick inte å lossa... Vi gick in å tittade på TV, fotboll, BP-Halmstad, de slutade 1-1... Whee, BP kanske klarar sig ändå..

Efter matchen tog vi på oss skorna och gick ner till stan.. Vi gick förbi Universitetet så att pappa fick se hur det såg ut.. Sen gick vi ner för Svingen, de va inte lika kul att gå som att cykla.. De gick faktiskt fort att gå ner till stan, fortare än vad jag trodde..
image55

Vi hade tänkt äta italienskt, men de blev inte så, för de hade typ bara pasta å de va jag inte så sugen på.. Så de blev kinesiskt istället.. Mycket gott!! Njammi!! Jag åt friterad kyckling med sötsursås å  pappa åt 4 små rätter..

Sen gick vi hem också, fast en annan väg.. Jag var lite orolig att jag inte skulle hitta eftersom jag inte har gått där så mkt.. Men de gick bra.. Vi gick förbi Haga, Gammlia å genom Universitetet upp till kårhuset å IKSU..

När vi kom hem hade jag väldigt ont i benen.. Satte mej i sängen å sträckte ut benen.. Tittade på TV, "Kocken" å sen någe annat innan de va sängdags.. Pappa sov på luftmadrassen han ville inte sova i min säng fast jag erbjöd de.. Tur va väl de, för jag ville inte sova på luftmadrassen!! De e inte så skönt.. :P:P

I morse åkte vi till Jula igen för att köpa en annan lampa till cykeln, så nu ere fixat å jag kan cykla på natten... Skönt!!
Nu har pappa åkt, han lär inte ha kommit så långt än.. De tar väl 7-8 timmar ner.. Så han har en liten resa framför sig..

Själv ska jag öppna matteboken å lära mej alla regler...

Ciao

Bara nån timma kvar!!

Så, då va han på väg uppåt - PAPPA!! De ska bli så kul å träffa honom!! Men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på nu på dan.. Men de löser sig väl. Han har ju lite saker å laga, så vi fyller nog vår dag..

De e väl dags att städa badrummet nu å sen äta frukost... På Älva fick vi inte stå i köket om vi hade städat badrummet för bakterierna kan sprida sig, eller någe.. Men hur gör man om man bor själv då?? Om jag nu ska städa badrummet, får jag inte äta på ett dygn då?? Hmm...

Måste städa..

Ciao

"Underbar och älskad av alla - och på jobbet går det också bra!

Kom nyss hem från bion, den va faktiskt väldigt bra!! Har inte riktigt bestämt om boken eller filmen var bäst.. De va en del saker i filmen som var bortplockat, men de gjorde inte så mkt faktiskt.. Helt okej.. Den är faktiskt sevärd!! Tycker att Martina Haag gör ett bra arbete i filmen.. Ställer till de lite för sig, men de blir bra ändå!!

Emelie hade bil, så vi slapp cykla, de va väldigt skönt.. Hatar att cykla upp för svingen!! Den är lång å seeeeg.. Å jag vågar inte cykla när de e mörkt ändå.. För min cykellampa har gått sönder å Kicki berättade att polisen hade haft "cykelkontroller" här runt omkring.. Å de som inte hade en lampa hade fått 500 kr i böter... De känns inte så lockande.. Så jag får hoppas att pappa kan fixa lyset i morron... Annars blire bara cykling på dagarna.. Vilket ger mej problem då jag ska skjussa pappa ner till stan i morron... Hmmm... Men han kan glömma att få skjuss hem, för då kommer jag å dö!! Juste, svingen... De borde vara en rulltrappa istället, de hade vart mkt skönare.. Så att man slipper få en mindre hjärtinfarkt på vägen hem... Haha...

Ciao...

Juste, idag vare jag som fick vänta på Emelie!!! Äntligen! Fast jag var iofs 15 min för tidig.. Å hon kom efter 5 min... Å jag gjorde mej iordning 25 min innan jag skulle gå.. Då hann jag med alla sista-minuten-grejer..


Skärpning!

Sitter här halvfärdig å väntar på att klockan ska börja närma sig 20.00, men de går segt... Idag ska jag gå härifrån 10 i 20, för att Emelie inte ska behöva vänta på mej.. Förhoppningsvis är det jag som får vänta på henne då.. Men de gör inge för jag är för tidig..
Jag gilar verkligen inte när folk kommer försent, de e typ de värsta jag vet å nu har jag själv blivit en sån - en som kommer försent hela tiden...
Har typ aldrig i hela mitt liv kommit försent, förutom vissa perioder i skolan.. Å jag tror att de beror på att jag har varit så beroende av bussarna, missade jag dem så missade jag skolan.. Då de bara kom en buss om dan.. Men nu har jag ingen buss att passa längre å då ere inte lika viktigt.. För om jag kommer försent till skolan så är klassrummet fortfarande kvar å de e bara å gå in.. Störande för de som redan sitter där, men jag missar inte hela dan i skolan iaf...
Så jag borde klä på mej snart å göra mej klar, för då är jag nog färdig att gå 10 i.. De blir alltid massa extra saker i slutet som jag måste hinna med..

Känner att de luktar illa, nån lagar någe mat i köket som har spridit sig in i mitt rum!! Undra vad de kan vara?? Inge gott, för de luktar sååå illa!! De borde finnas regler på vad man får å inte får laga när man bor i korridor...
I morron hade jag tänkt att göra korvstroganoff, för de e pappas favvomat, problemet är att jag inte vet hur man gör.. Så de får bli stekt korv med mackisar istället.. Hoppas han blir nöjd med de... :P På kvällen blire ju bättre mat, då de blir restaurangbesök.. Men han ska vara glad för jag har köpt skinka för hans skull!!

Dags att klä på mej, så att ja inte kommer försent...

Ciao

Inge mer bad i sjön??

Hela dan har varit väldigt seg... Vet inte varför, för jag gick å la mej ganska tidigt igår så jag borde vara utvilad.. Men så var inte fallet...

BiA på morronen, en väldigt seg lektion.. De är inte så roligt att lyssna på läraren för hon har en hackig röst som man somnar till.. Sedan fick vi labba liite granna.. Titta på vattendroppar i, ja vad heter de?? Sån här sak som förstorar allt som man kan skruva in skärpan på... Jaja, de va faktiskt väldigt intressant.. Emelie å jag hittade en del bakterier å annat mojs.. Men ja vene va de va för något.. Nu hade vi bara en droppe från dammen på Universtitetsområdet... Tänk när man har badat i Mälaren å fått en kallsup, hur mkt äckel har man inte fått i sig då?!?! Usch! Vattnet består alltså av bakterier och annat gojs plus fiskkiss... Ja vene om jag ska bada i en sjö någe mer efter de här BiA-föreläsningarna...

Sen vare lunch, kyckling å ris.. Den va lika seg idag som den va till middag igår.. Så de va ingen höjdare, men ja blev iaf mätt..

Sen vare dags för BiA, igen.. Nu vare diskussion om våra exkursioner.. De va inte så lockande men de gick faktiskt bra.. Inte för att jag var så duktig, men jag frågade de andra så nu kan jag lite mer iaf... Sen slutade vi en timma tidigare!!

Kom hem, var tvunge att handla lite granna då pappa kommer i morron.. Sen åkte dammtrasan å dammsugaren fram.. Vill ju inte att han ska se att de e dammigt här inne.. Fast de kommer han å göra ändå, för i morron kommer de va lika dammigt... Förstår inte varför...

Måste skriva en lista på vad han ska göra när han är här.. :P
Vet nåra grejer iaf:
¤ Laga cykeln
¤ Laga sängen
¤ Skruva fast garderobsdörren

Ska fundera lite till.. De finns nog mer å göra.. Han kan gärna få rensa avloppet, för de är jätteäckligt, men de kommer han inte å göra.. Så de e ingen idé å fråga...

Ska kanske på bio med Emelie ikväll å de Martina Haags "Underbar å älskad av alla - å på jobbet går de också bra"

Ciao

Mina sötisar! (L)

Pratade med Emma i telefon idag.. De va kul å höra hennes röst.. Tyvärr hann vi bara prata 15 minuter sen bröts de.. Men då fortsatte vi å prata på MSN istället... Hon berättade allt kul hon har gjort.. Sen tittade jag på nåra bilder hon har tagit.. Kul å se hur det ser ut där på andra sidan Atlanten...
    Sen pratade jag med Sandra på MSN en sväng.. Å även Ammi, då sken jag upp som en sol.. Hon e helt underbar å prata med...

Tänkte ta en promenad, men samtalet med Emma kom ivägen (vilket inte gjorde något), å sen va klockan middasdags å sen idol.. Å sen vare mörkt å jag vågar inte gå ut själv... Så de får bli en annan gång..

Ciao

Lösning??

Ja vene, men jag kan ha kommit på en lösning... Grejen är den när jag sitter själv med ett tal så spelar de inte så stor roll om de blir fel eller inte.. Ingen ser ju de ändå, å då vet ingen att jag har gjort fel.. Så varför bry sej? Men om nån tittar vad jag håller på med så anstränger jag mej mer och verkligen försöker få fram ett smart svar, för jag vill visa att jag kan!! Om jag får rätt svar så är jag duktig och jag vill ju visa andra att jag är duktig.. Så kan de va.. De låter väldigt ego, men sån e ja!!

Fortfarande proffs!!

Hade en del uppgifter i matten som var för svåra för mej så jag frågade Emelie om hon hade gjort de.. Vilket hon inte hade, men vi gjorde dem tillsammans.. När vi sitter där å klurar så kommer jag på hur man ska göra.. Likadant äre när Lisa eller Torbjörn kommer å ska hjälpa mej, då ser jag vad jag har gjort för fel och vet hur jag ska göra de.. Så vare igår också när Victor hjälpte mej.. Jag hade försökt 3-4 ggr med vissa uppgifter å blivit arg för att de inte har gått å få rätt svar.. Men när han satt igår å försökte så kom jag på hur jag skulle göra.. Alltså är ja mycket smartare än vad han e!! För han kom inte fram till svaret, men de gjorde jag.. Å han har tom läst MaD!!!

Så, ja är fortfarande bäst på matte!! De måste bli mkt plugg nu innan pappa kommer för då läre inte bli någe, för då ska jag umgås med honom!! Å fota!! Han ska ta med sig kameran.. De ska bli kul, är så fotosugen.. Kanske ska införskaffa mej en kamera... Frågan är om ekonomin tillåter de..

Gick inte på sista MaC-lektionen för jag jobbar bäst ensam hemma.. Då ere inga runtomkring som sitter å babblar å distraherar mej.. Nu när jag har knäckt de svåra så ska de nog gå.. Annars får ja väl fråga Victor eller Emelie..

Dags att ta fram MaC-boken..

Ciao

Nu så..

Nu förstår jag!!! Äntligen, de va faktiskt inte så svårt, men jag har bara inte tålamod till å klura riktigt länge utan ger upp innan... Vilket är synd för om jag bara fortsätter så gåre jue!!
Okej, jag gjorde de inte helt själv.. Jag fick faktiskt hjälp.. Så jag kanske inte ska ta åt mej all ära, fast de gör jag ändå.. haha.. Om jag har nån som sitter bredvid mej när jag räknar så gåre, men inte annars.. Jag förstår inte varför.. :S Kanske ska be Lisa sitta bredvid mej på duggan... DÅ kanske jag får alla rätt!!!

Inte för att skryta, men jag är faktiskt bra på matte!!!

Just nu är vi bästa vänner å de finns ingen som kan komma emellan!!

Börjar bli litte hungrig.. Jag funderar på om jag ska gå å handla först å äta sen eller tvärtom.. Fast de e livsfarligt att handla när man är hungrig!! Så de kanske blir sen, men då kommer de aldrig bli av... Så de får bli handling nu.. Jag får väl skriva en lista på de jag ska ha å inget annat får åka ner i korgen, för då blire ett straff!!

Ciao

Bytdags..

Tyvärr va inte BiA-lektionen lika intressant idag, men de va okej för han kunde skämta litte granna.. De e jobbigt att man måste komma ihåg all fakta! Vet inte hur den tentan kommer å gå..

MaC:n va ganska lätt, Lisa gick igenom någe nytt som vi ska börja med efter duggan. Kändes lite onödigt... Jag gick hem efter genomgången då jag pluggar mkt bättre hemma..

Ska gå ut å gå nu å sen sätta mej med MaC-boken och repetera..

Har funderat på vad ja ska äta till middag idag... Men ja har inte kommit på någe.. Kanske kyckling.. Får se.. Då måste ja palla mej till centrum å handla de å.. Fick reda på av Kicki att ICA:n i centrum är Sveriges dyraste!! Kanske ska byta till konsum istället, eller ta cykeln till MAXI... Tål att funderas på..

Dags å byta om till mjukisar...

Ciao..

Fortfarande okej..

BiA-lektionen var faktiskt intressant idag å. Bent gör lektionerna sååå roliga så man orkar lyssna... Hade han inte skämtat om saker å ting hade jag somnat.. Å de bästa av allt, han låter oss sluta 30 minuter tidigare!! De e bara för att han inte orkar undervisa efter klockan 15.30... Hahaha...

Va ute å promenerade idag å.. Väldigt skönt..

Pratade med pappa förut, snart kommer han å hälsar på!!!! Wheee, ska bli så kul.. Han ska bjuda den fattiga studenten på en italiensk restaurang.. Ja kanske ska ge han min säng ändå.. Hmmm, får se.. Ska fundera på de... Jag skille ju kunna vara snäll mot han, eftersom han åker 20 extra mil upp å sen 20 ner för min skull.. Å så lämnar han ju mat å...

Jajaja, ska se..

Ciao

Fingret är tillbaka!!

Yees, då va känseln i pekfingret tillbaka!! De gör fortfarande lite ont å skriva, men idag kan jag iaf hålla i pennan.. Lyckades tappa den igår 2 grr på 10 sek!!

Behövde bara vara på MaC-lektionen i 1,5 timma idag... Först hade Lisa en genomgång på 65 min.. Sen frågade jag henne om mitt tal jag inte kunde igår.. Å ja tror att ja fattar nu.. Sen räknade jag klart alla uppgifter å då va klockan 10, så jag åkte hem.. BiA börjar inte förän 13.. Så va ska man sitta där för?? Så de blir en lunch hemma..

Hoppas att BiA-lektionen idag blir lika bra som i fredags.. De e med samma lärare, så de ska nog bli bra..

Ciao


Den behövs mer än vad man tror...

Ja, funderignen blev verklighet... Jag tog en promenad, den långa.. Då de inte va mörkt än.. Kollade om de fanns lampor där å de fanns de, men väldigt glest så ja vågar fortfarande inte gå där näre e mörkt...
Sen blev de en varm å skön dusch så att ja tinade upp, de va lite kallare idag.. Så nu måste jag upp i garderoben och rota fram mina varma kläder...

Mötte en mamma å hennes son å 2 hundar två ggr... Vi gick åt varsitt håll men vägarna korsade varandra sen... Gick en liten omväg runt hundarna.. De såg snälla ut, men ändå läskiga.. Igår blev jag livrädd när jag va ute å gick.. Jag såg två gigantiska lösa hundar när jag va ute.. Tassade snabbt förbi dem.. Å de kändes som om de följde efter mej, men de gjorde de inte.. Har blivit så otroligt hundrädd, fast jag är uppvuxen med hundar.. Men sen jag blev biten så litar jag inte på de djuren.. Småhundar e okej, för de är ja starkare, men stora biffar - nej! Förutom Jissa då, för ja vet att hon är snäll...

Ja kom fram till att de e lite jobbigt att vara utan sitt pekfinger.. De tänker man inte på.. Eftersom fingertoppen på pekfingret inte har nån känsel så kan jag inte använda den som man ska.. Den lyder lixom inte... Märker de när ja skriver på datorn, knäpper byxknappen å håller i saker.. Fast de va värre på Älva så jag "krossade" armbågen.. Då va ju en arm mindre... Å de va värre, fast de va vänster som tur va.. Sandra fick hjälpa till å klä mej, sätta upp håret, linda armen efter duschningen.. Hon va min ängel då. Tur att jag hade henne!! En stjärna till henne.. 

Ska gå ut i köket å se om jag hittar någe ätbart...

Ciao

MaC-proffs? Nä!

De va en lite klurig MaC-lektion idag... Hade problem med ett tal, så jag bad om hjälp.. Men de blev fel ändå sen när jag försökte.. Så jag måste fråga nån annan som kan förklara för mej.. För jag gav upp å gick vidare istället. Å då gick de bra igen, fast åt slutet fick jag fel på alla uppgifter å då gick jag hem istället... Måste fråga om de också.. Kanske ska fråga Lisa för då förstår jag iaf..

Mitt pekfinger är fortfarande helt bedövat sen "spis-olyckan" igår.. De va lite problematiskt å skriva på MaC:n.. Å jag kommer nog inte att kunna läsa de sen heller...

Funderar på om ja ska ut å promenera sen.. Får se om funderingen bli verklighet.. :P:P:P

Ciao

Som förra veckan..

Har gått runt hela morronen å funderat på vad jag ska välja för kläder idag.. De regnar ute den här måndagen också.. Å de ställer till problem..
Då måste jag ta seglarjackan å den är röd så då kan man inte ha vilka färger som helst... Men nu hare slutat regna, hoppas att de inte regnar om 45 minuter då jag måste åka.. Vill helst inte känna mej som en blöt hund..

Tittar på "Skilda världar", de va ett bra tag sen sist.. Men jag förstår inte vad som har hänt.. Vene om jag har sett de här...

Ciao


Ajjj

Helgen kanske inte har varit min tur helg precis..
I fredags när ja å Pelle åt pannkaka, så tappade ja syltflaskan i gräddan som låg på min pannkaka, så de sa splash!!!
På kvällen när vi skulle sova satt jag i sängen och när ja skulle lägga mej slappnade jag bara av å föll bakåt.. De ja inte tänkte på va att ja satt för långt upp i sängen å prickade sängkanten precis med skallen..
Igår kväll när jag skulle laga middag råkade jag sätta fingrarna på spisplattan, eller ja skulle kolla om den va varm för ja ville ställa min kastrull där.. Å jo, den va varm... Sköljde fingrrna i kallt vatten flera minuter sedan tog jag isbitar... Efter två timmar hade jag fortfarande otroligt ont, men ja va tvungen att sova.. Så de tog ett litet tag å somna..

De ömmar fortfarande i pekfingret.. Å de e så typiskt att de är höger!!! Får se hur bra ja lyckas å skriva på MaC-lektionen idag för de e litte svårt å böja fingrarna..

Ska gå å käka frulle, men ja ska akta mej för spisen!!!

Ciao

Svårt att komma igång, men efteråt känns de bra..

Egentligen tycker jag inte alls om att promenera, speciellt inte när nån tjatar på en.. Men ibland så blir jag bara så promenadsugen... Jag blev de förut å tog på mej mjukisar och promenadskor och gick ut.. Haf gjort det några gånger innan också, så jag har en runda..

Jag greppade MP3:n, men den hade inge batteri, så jag tog fram min gamla MP3, men där va batteriet också slut.. Å radion på mobilen funkar inte så bra.. Så de fick bli utan musik..

Gick inte hela rundan, då jag inte vågar gå skogsvägen själv näre e mörkt... Känner mej inte så trygg att gå där då.. Så de får bli på dagarna...

Kom hem och sträckte ut kroppen litte granna, har jue fortfarande inte kommit ner med händerna i backen då benen är sträckta... Vilket jag skulle klara innan sommarlovet var slut... Så jag ligger efter lite granna... men jag tror inte att pappa har kommit ner heller, så de e inte så illa... Men jag tränar varje dag, så de ska nog gå tillslut...

Sen var ja jue tvungen att duscha, vilket jag heller inte gillar.. De e jobbigt att bli blöt.. För jag måste klä på mej, för att kunna gå in i köket... Men när jag väl har börjat duscha så kan jag inte sluta, för då ere så skönt...

Så de e alltid jobbigt att börja, men efteråt känns de otroligt bra!!!

Nu ska jag klä på mej å gå å äta midda..

Ciao

De va inte så illa, faktiskt..

Försökte mej på BiA:n förrut, men de gick inte så bra.. Måste fråga BC.. För de va rätt intressant, men lite knepigt att förstå å komma ihåg..

Satt å titta på bilder från seglingen förra hösten å ja började faktiskt längta tillbaka lite granna... Även fast de va illa så va de faktiskt bra.. En underbar hyttkamrat, god mat, bra städer och en fantastisk upplevelse. Sen va kanske inte alla elever de bästa..

 
image54
 
Teneriffa


De lär inte bli någe mer segling iaf. Å utomlands kan jag inte åka heller nu när jag pluggar, fast jag är väldigt sugen.. Kollade lite granna förut, men jag åker nog hellre ner till Sthlm, än utomlands... Roligare att träffa gamla kompisar... Börjar bli lite sällskapssjuk faktiskt.. Måste träffa människor annars vene ja vad...


Gick igenom garderoben förut å såg att de va en del som saknades som jag så gärna skulle vilja ha.. Måste fundera på om de är värt de just nu, eller om jag ska vänta..


Ciao


Hur kan man bara slänga iväg dem?

Så, då har Pelle åkt hem å jag är åter här helt själv.. Eller ja, jag har mina små husdjur under sängen.. Fast de sover ju bara hela tiden.. Å om de e vakna äre inte så pratsamma, så jag måste hitta nån att prata med..
Vi åkte till Statoil å lämnade tillbaka filmen vi hyrde igår å sen skjussade han hem mej och sen drog han neråt.. Jag lad pengar på sätet för maten igår, men han ville inte ha dem så han slängde ut dem genom fönstret och sedan låste han bilen så att jag inte kunde komma in!!

Jag funderar på om ja ska öppna skolböckerna snart, borde göra de, då duggan närmar sig... Ska fundera vidare..

Ciao.

De va större än ja trodde..

Vaknade typ halv 11.. Gick upp å åt frukost.. Stackars Pelle, hade inte så mkt att välja på till frukost.. Bara mackor å marmelad, sen tvingade ja honom att dricka kaffe... Tyo, inte riktigt, men nästan..

Sen åkte vi till Jula och skulle kolla en grej, som inte behövdes. Sen bar det av till Barnens hus, där köpte vi en trampbil till Pelles lillebror.. Som jag så fint slog in sen hemma, med hjälp av Pelle.. Han ville egentligen inte så in den.. Men jag tvingade honom, igen..

Sen fick han en vising av universitetes-området.. De va faktiskt ganska stort, de hade ja inte tänkt på..

Vi åkte ner till stan å käka middag på nån grill, sen satt vi kvar i två timmar å pratade... Najs.. Vi åkte tillbaka å hyrde en film - Beck, den svaga länken.. Den va faktiskt bra, inte så jätteläskig, så nu kan jag sova i natt i alla fall, å tur e väl de...

Ska umgås med Pelle nu..
Ciao

Den fattiga studenten blev rik..

De va faktiskt en intressant BiA-lektion idag!! Handlade om ekosystemet i havet å läraren hade så fina bilder så att de blev bra... Sen va han så skämtsam också.. Så jag kan inte klaga på dagens lektion.. Vi fick tom sluta en halvtimme tidigare, då han skulle hämta barn på dagis...

Så de va bara att åka hem och fortsätta städa.. Gick till ICA och handlade, behövde fylla kylen... Såg att jag fått mina pengar från CSN också, så ja blev glad!!
 Sen va ja tvungen att leta parkeringsplats till Pelle...

Han kom vid åtta, då hade han åkt vilse ett bra tag!! Å ja visste inte vart han va!! Men sen hittade ja honom...

Han kom upp och vi åt middag, ja lyxade till de lite grann å bjöd på pannkaka. De va gott, men de va lite problematiskt att steka, de ville sig inte rikigt...

Sen blev de en åktur i hans bil 1,5 timma runt Umeå..

Nu sitter vi här å han vill ta en bild på mej å photoshoppa!! Men de får han inte.. Så nu tog han kort på en gammal bild och säger att han ska skicka den till Kai.. Men han gjorde inte de.. Fast ja tror att han lyckadesfå en bild på mej nu...

Ciao

En morron på myren

Klockan ringde 6.15 i morse och jag tog mobilen i handen och snoozade (så att den ringer om 5 minuter igen), slöt ögonen och starx därefter ringde klockan igen, mn nu vare inte mobilen utan min fina "Pocahontas"-klocka som står på skrivbordet. De kunde ju inte vara sant! De va ju bara nån minut sen mobilen ringde. Och P-klockan ska inte ringa förän 25 minuter senare... Men de va sant.. Jag måste ha vart jättetrött, som inte har hört att mobilen har ringt 4 ggr däremellan... Tur att ja hade en extra klocka annars hade ja ju sovit vidare och missat dagens spännande exkursion..

Kravla mej upp ur sängen väldigt trött och frussen.. De börjar bli kallt här inne nu, men jag tänker inte sätta på elementet förän de har blivit oktober - minst!
      Jag såg mej själv i spegeln och blev rädd, vem va monstret som tittade tillbaka på mej!! Håret stod åt alla håll, dregglet hade torkat in längs mungipan och ögenen var fulla med "ögonbajs" (sömn). Satte på kranen och sköljde ansiktet, tog fram hårborsten och drog igenom den ett par ggr... Tittade åter i spegeln å nu såg jag vem de va.

Tog skrivbordsstolen ut i hallen för att kunna få ner kartongen med vinterkläder, skulle ha mina långkalsonger. Drog på mej dom och ett linne - väldigt snyggt!! Innan jag åkte tog jag på mej seglarbyxorna och LK-tröjan, jackan packade jag ner i väskan ifall att den skulle behövas.. Tog på mej skorna..

Cyklade till centrum å där stod Emelie å väntade. Men nu var jag faktiskt inte sen, jag va tom 3 minuter för tidig.. Men hon va ännu tidigare.. Vi cyklade iväg mot Nydalasjön där exkursionen skulle vara. Jag hittade inte dit, men de gjorde Emelie så jag följde med henne..

Jag fick börja ute på myren, de va väldigt blött, men jag klarade mej ut, utan att bli blöt (observera att jag hade gympaskor). Läraren pratade och hämtade lite mojs 2 meter under oss med nån slags pinne av någe slag.. Sen gick vi tillbaka in i skogen och då sjönk mina fötter, fast de vart inte så blöta.. Tittade lite på mossor. Alla ser ju likadana ut, men de heter olika saker... Jag trodde att vitmossan va vit, men icke de.. Den va grön eller röd!! Sen fanns de kammossa, kvastmossa, björnmossa, husmossa, väggmossa, mm...

Sen vare dags att fånga insekter... Vi fick en hov och skulle fånga djur som fanns i gräset ute på myren.. Vi hittade spindlar och skalbaggar som vi tittade på och analyserade.. Sedan fick vi hova i vattnet, där fanns de mer djur.. På vägen ut till vattnet försvann min fot och blev riktigt blöt!! Men de va bara att bita ihop.. Vi fångade djuren och lade de i en plastburk. De va sländor av olika slag, skalbaggar, kräftdjur, mm...

I slutet började mina fötter att frysa rejält och tårna försvann en efter en.. Men vi var inte klara, vi skulle kolla på lite jord innan vi fick åka hem.. När de var klart slängde jag mej på cykeln och cykla hem.. Tog av mej tårna och såg att höger ringtå va vit å de kändes som ett hål dären skulle sitta... Å vänster lilltå va också vit.. Tog på mej att par sockor och nu har de börjat tina..

Ska till skolan om 1 timma å ha ännu mer BiA - wheee!! Eller inte... Segt..

Sen ere bara att dra hem och städa upp de sista innan Pelle kommer. Men jag har fortfarande inte löst parkeringsbiten.. Bostaden har inte nån gästparkering å på centrum-parkeringen får man bara stå på i 2 timmar.. Måste leta vidare.. Man kanske kan stå på UmUs parkering.. De måste undersökas...

Har sån otrolig träningsvärk i hela kroppen, men jag kan inte förstå varför, för jag har inte gjort nåt!! De e alltid jobbigt att få träningsvärk fast man inte har gjort nåt...

Jajaja, slut tjatat..
Ciao

Städning

Så, då har dammtrasan och dammsugarn vart framme, så nu är det fint igen. Inget på golvet med undantag de jag precis slängde dit.. Skrivbordet är nästan rent. Jag är litte stolt över min städning... Nästa vecka måste jag städa noggrannare för då kommer pappa!! Hahaha...

Förstod inte lika mycket av BiA:n idag, men de löser sig väl förhoppningsvis. I morron ska vi till en myr och undersöka lite granna, spännande.. Men jag har inga gummistövlar, men förhoppningsvis har Emelie eller Elin med sig extra.. Får se hur de slutar.. Ska träffa Emelie 8 vid centrum, så de e kanske dags att gå och lägga sig snart så att de blir nåra timmar sömn... För i morron får jag inte komma försent, för då ere pinsamt.. Måste verkligen skärpa mej.. Har inte varit så här dålig på att passa tider sen tvåan å då va de en katastrof, de ere i och för sig inte just nu - inte än iaf...

Dags att avsluta..

Ciao

Löjligt

Jag skulle precis gå ut i köket för att laga middag, när telefonen ringde. Jag blev överlycklig (de e sällan nån som ringer till mej) och sprang till telefonen och svarade:
Jag: Hej det är Angelica.
Andra sidan(AS): Hej Angelica, jag heter blablabla och ringer från Radiotjänst Kiruna.
Jag: Hej.
AS: Jag såg att du hade flyttat dit å dit.
Jag: Mmm
AS: Så jag undrar om jag ska skriva räkningen på dej?
Jag(väldigt förvånad): Räkningen?
AS: Ja, du vet att enligt Svensk lag måste man betala TV-avgift.
Jag: Jaha...
AS: Så ska jag skriva den på dej?
Jag: Antar de.
AS: Då skriver jag den från dagens datum då.
Jag: Okej..
AS: För du har väl TV? Eller?
Jag: Mja.
AS: Bra.
Jag: Vad kostar den då?
AS: Den kostar bara 400 kronor. (Okej, de va ju inte så mycket, tänkte jag) Sedan fortsatte hon: för tre månader.
Jag: Jaha.
AS: Tack så mycket, då får du den om 7-10 dagar. Hejdå. (klick)
Jag: Hejdå...

Vad ska man göra? Säga nej, jag bor inte här. Eller? Jag har ingen TV. Eller? Jo, jaghar TV, men den är inte i kopplad. Eller? Jo, men jag tittar bara 1 timma om dan.

Vågade inte säga att jag inte har en TV, för jag vene hur bra koll de har egentligen.. Hoppas att brevet försvinner på vägen..

Jag tycker att det är löjligt att man ska betala den avgiften. Först ska man betala för en boxer, x antal hundra kronor i månaden plus en TV-avgift!! Okej, jag behöver inte betala för nån boxer då de ingår i min hyra.. Men de kan ju finnas andra stackare som inte hade de...
Okej, de kanske inte är världens största avgift, men de e ändå 133 kronor i månaden, en student kan ha mycket roligare för de pengarna än att betala nån avgift.
Tex. Kommer jag in på Origo 6 ggr. Å där ere mycket roligare..
De kunde ju ha vart 400 kr/år, de hade vart okej...

Nu är jag lite upprörd..

Ännu en sömnlös natt...

Super-JäNS igår då, var ju ente där, men jag hörde att de va väldigt trevligt. Borde kanske ha gått ändå rå..Men jag får en ny chans nästa år och då ska jag vara först i kön..

Blev inte så mkt sömn inatt, kunde bara inte sova.. Men jag sov 45 minuter extra i morse istället, skippade halva första programmet.

Gick ut i köket såg att min sked låg på bänken smutsig, så jag diskade den. Gick in i rummet och gjorde mej iordning.. Sedan ut i köket för att hämta lunchen, då va skeden borta!! Spårlöst försvunnen... Fick åka utan sked och hoppades att man kunde låna nånstans..

Till skolan, trött som ja vene vad!! Satte mej bredvid Emelie och började räkna matte. De gick faktiskt väldigt bra.. De va C-uppg. som var svåra, men med litte proffshjälp så de de också.. Satt där i tre timmar, sedan var det dags för lunch. Bestämde mej för att åka hem, eftersom jag var klar med matten och hade saker hemma å göra; som att läsa i BiA-boken och städa.. Pelle kommer ju i morron, så de vore bra om de såg hyffsat snyggt här inne, vilket det inte gör just nu.. De e bara att ta fram dammtrasan och dammsugaren..

Dags att börja..
Ciao

"Jag saknar dej"

De bästa man kan få höra då man sitter i ett rum i Norrland 70 mil från vänner å familj som man så gärna vill träffa är:
"jag saknar dej"

Då känns allt mkt bättre...

De får bli som de va tänkt

Nu har jag kollat upp de olika programmen..     

      ¤ Biologprogrammet - lät inte som om de passa mej. Naturen är inte min grej.
      ¤ Bioteknik & genomik - märkgrön --> tror inte att de passar mej
      ¤ Datateknik - vit --> datorer, nej tack..
      ¤ Elektroteknik - röd --> de va en del data, så nä..
      ¤ Energiteknik - mörkblå --> värme och elkraft låter inte så lockande
      ¤ Energiingengör - vinröd --> kraft å värme... Nä
      ¤ Geovetare/geoekolog - blå --> natur- å miljövård.. Inte min grej
      ¤ Interaktion & design - khaki --> IT och entrepenörsskap.. om de inte vore IT, å UF har skrämt mej
      ¤ Masiknteknik - grå --> fattar inte riktigt vad de håller på med
      ¤ Rymdteknik - blå --> hitar inte vad de gör.. måste leta vidare
      ¤ Teknisk fysik - svart --> forska och utveckla inom industrin.. De va inte så intressant längre..

Så de får nog bli byggteknik och de fina oranga overallerna...

Välkommstjippo och dammplask

Råkade komma lite sent idag när jag mötte Emelie, men hon såg inte så lessen ut, så de var nog okej.. Cyklade hemifrån då vi skulle mötas.. Måste skärpa mej..
     Vi gick in i Aula Nordica och satte oss å vänta, under tiden visades det bilder och spelades musik (en låt, Mikas Relax). Sedan kom de två killar in å prata. Ja, de va väl kul.. De fick publiken å skratta iaf.. Sen kom hela kårstyrelsen och presenterade sig.. Slutet var väl mindre kul, då Volvo kom och pratade och försökte värva folk.. De intresserade mej inte så mkt.. Agge och fordon - inte bra!!

Sen åkte jag hem och gjorde inget speciellt, för att sedan åka tillbaka och kolla på dammplasket. Jag ville inte vara med, kände mej inte så sugen på att bada i den kalla äckliga dammen!! Men de va andra som gjorde de... De va lite lekar runt dammen som norsk fylla och dragkamp... Sen vart de väldigt kallt och ja cykla hem.. Å här sitter jag nu..

Ska väl läsa lite biologi snart hade jag tänkt, för de e inte så mkt annat som lockar..

Ciao

Första sittningen

Å som vanligt blev de streesigt när man ska iväg nånstans. Pratade med mamma på MSN litte för länge tror jag. Emelie ringde mej 17.50 och sa att vi fick skjus till Origo av hennes föräldrar. Då insåg jag att jag hade 25 minuter på mej att fixa iordning mej, där stod jag med morronrock, osminkad och håret i en klämma!!
       Tog fram de smink jag skulle ha och satte igång. De blev litte kladdigt, men blev bra tillslut. Sedan tog jag på mej de tajta jeansen (gick faktiskt bra) och linnet. Tittade mej i spegeln och såg att linnet va otroligt genomskillniigt!! Stod å fundera på hur jag skulle göra.. Det tog väldigt lång tid, men sedan bestämde jag mej för att ta mammas favvo tröja, en röd. Klockan tickade och håret var fortfarande ruffsigt, visste inte hur de skulle vara. Tog nåra hårnålar och satte upp de, men de ville inte ligga kvar så då åkte sprayflaskan fram... Sen vare på plats. Stängde av allt och rusade till centrum där de stod å väntade på mej, men de verkade inte bekymrade för att jag kom litte sent... (Emelies föräldrar verkade väldigt trevliga).

Vi blev avsläppta vid IKSU och gick ner till Origo. Där stod de nåra tjejer från vår klass som vi gick fram å pratade med.. Sen gick vi in, å då va inte allt fixat med dukningen än.. De blev klart och vi fick sitta ner. Jag hade Sandra snett mittemot och Emilie satt en person ifrån mej..
        Min bordskavaljer, ja, vad säger man? De som va positivt med honom va att han va från Sthlm, de e ealltid trevligt att träffa Sthlm:are. Men han va från Lidingö... Han va inte speciellt artig, glömde å skåla och serverade inte, vilket de andras bordskavaljeer gjorde... Sen vart han bara för mkt, pratade osammanhängande.

Middan var väldigt trevlig, de va mkt spex mest från kåren. Men de va nåra basårare som också ställde upp.. De sjöngs och jag tror att alla hade kul! De hade jag iaf..

Sedan blev de pubkväll å de kom massa andra människor. Pratade med nåra tjejer i vår klass, alltid intressant för jag hittar nya hela tiden.. :P:P

Stannade ett tag men sen orkade jag inte mer, hade ju vart vaken sen 4.. Men när jag kom hem blev jag pigg å va därför tvungen att titta på TV, så 2.30 släcktes lampan..

Nu sitter jag här å e väldigt trött.. Men de e välkomstjppo i Aula Nordica klockan 10 och jag har lovat att träffa Emelie lite innan där utanför.. Så de e väl bara att palla sig upp.. De kunde ha vart värre, jag kunde ha gått på frukosten på Origo som va klockan 8, men inte en chans.. De va för ambitiöst. Då äter jag hellre mina mackor och dricker mitt te, som jag har gjort en längre tid nu.. Kanske dags att byta frukost... jaja..
 
Ska försöka ta mej upp ur sängen nu,
Ciao

Nu har jag tänkt!

Efter lite diskning och duschning har jag kommit fram till mitt beslut gällande morrondagens super-JäNS. Eftersom jag inte vet nån från min klass som ska gå och jag känner bara en annan som ska gå så hoppar jag över den sittningen.. Kommer kännas lite ensamt med alla tekniker å så går jag tek.basår, är inte riktigt på deras nivå än, jag har ju inte ens läst MaC!!
      De gör egentligen inte så mycket om jag skippar de i år för jag kan gå påre nästa höst då jag är en riktig etta och inte en gymnasieelev på ett universitet. Då kommer de vara många från min klass där, dock bara massa grabbar, men de kan också vara trevligt.. :P Så då har jag ett klädesbekymmer mindre i år, men jag får ett nästa år istället, men då har jag 366 (skottår nästa år) dagar på mej att bestämma klädsel..

Satt å läste "Handbok för nya studenter 2007" som jag fick från kåren, de står hur man ska uppföra sig på sittnignen, vilket kan vara bra å veta...
      ¤ Jag har min bordskavaljer på vänster sida
      ¤ Jag ska först skåla med min bordskavaljer, sedan med den på andra sidan och sist med den mittemot. Ta en klunk höja glaset å tacka till dem fast i andra ordningen.
      ¤ Glaset får aldrig tömmas innan sittningen är slut!!

Ja, de e en del att komma ihåg.. Vill inte göra bort mej lixom, behöver inte visa alla att jag är från landet och där spelar det inte så stor roll vem man skålar med först...

När jag fortsatte läsa handboken hittade jag några intressanta rader. Det är så att tek.prog. har olika overaller och jag har länge undrat vilken jag kommer att få i höst om jag läser Byggteknik. Nu har jag hittat de, de va väl den färgen som jag minst ville ha - orange!!! Om nu fallet blir så att jag läser Byggteknik kommer den overallen inte användas mycket, den kommer nog att få ligga i garderoben den mesta tiden.
Eller, så får jag välja en annan utbildning med snyggare overall.
Kanske:
      ¤ Biologprogrammet - blå --> fast jag gillar inte biologi..
      ¤ Bioteknik & genomik - märkgrön --> vene va de e för nåt, måste kolla upp om de är intressant.
      ¤ Datateknik - vit --> Agge å datorer, ingen bra kombination!
      ¤ Elektroteknik - röd --> Agge å el, nja..
      ¤ Energiteknik - mörkblå --> va gör man då?
      ¤ Energiingengör - vinröd --> nje
      ¤ Geovetare/geoekolog - blå --> vene va en sån gör?
      ¤ Interaktion & design - khaki --> har faktiskt funderat på de
      ¤ Masiknteknik - grå --> eller inte.
      ¤ Rymdteknik - blå --> Rymden är fakttiskt ganska intressant.
      ¤ Teknisk fysik - svart --> teknik är kul å fysik är kul, så de kan bli kul.

De blir till å fundera litte grann... Eller så får jag bara stå ut med min oranga overall i tre år..

Nu måste jag gå...

CiaoFörberedelser sittning

Maschmallowsarna som jag åt igår gjorde sig påminda när jag skulle ta på mej jeansen i morse, så det blev en annan klädsel, lite mer avslappnad..
Vart lite stressig i morse som vanligt, men ja har fastnat framför TV:n, från 6.30-8, å jag måste cykla hemifrån 8.15.. Så de blir till å göra sig iordning i reklamen (som är 5*4 minuter, eller fyra, för den första orkar jag inte ta mej upp ur sängen) och efteråt (15 min). Men jag kommer i tid å de e de viktigaste.
Hade MaC först, å jag kunde inte förstå nåt, men sen när Lisa förklarade blev allt genast mycket lättare så nu känner jag mej som proffs igen.. Biologin var fortfarande rätt intressant...

Har plockat fram kläder till sittnignen ikväll, de blev de tajta jeansen som jag tänkte ha på mej i skolan plus en topp, som jag inte ångrar mej vilket är väldigt troligt. Nu e skor och väska mitt problem, måste gå å leta..
Sen har jag lite besultsångest, jag kan få köpa en biljett till super-JäNS i morron, men de e typ ingen från min klass som ska gå, bara andra ettor, så de vore trevligt å gå.. Får se hur länge jag kan tänka.. Personerna är inte de ända problemet utan ja, kläder.. De ska vara kostym, å jag har inga finkläder så jag måste rota efter nåt som är någolunda fint.. Vill ju ente se ut som en bonde... Hahahaha.

Nä, nu måste jag diska och sen duscha...

Ciao

Möblering

Hur kan de komma så mycket damm på 1 månad?!?! De e helt otroligt! Flyttade på sängen idag och de va dammparty därunder!! Jisssses, plockade upp allt, så nu ere städat.. Möblerade om i rummet, eller ja, jag bytte plats på skrivbordet och sängen, få se om de blir bättre, hoppas att jag kommer att se TV:n bättre nu.. Men jag kan iaf sitta i sängen och vara inne på internet.. Funkade inte innan...

Pratade med pappa på msn idag, de va en upplevelse, de tog han väldigt lång tid att skriva en rad, så de va lite jobbigt att vänta, men jag gjorde annat så länge...

Kommer att få lite besök de närmaste helgerna, vilket ska bli kul..
Först Pelle, sen pappa och sen Erik...

Har fortfarande ont  magen efter maschmallowsarna, borde kanske slänga resten, men de e ganska mycket kvar, får bjuda nån på de.. Haha, ja, så fåre bli..

Nu ska jag göra mej klar för sängen, vill titta på Scrubs, men de börjar för sent och jag orkar inte vara uppe så länge för det kommer bli en lång dag i morron.. Måste planera litte grann...

Ciao

Kanske inte e så dumt iaf...

Utan mina "glasögon" förstod jag faktiskt vad BiA:n handlade om, även fast jag inte rikgti kan återberätta de.. Men om jag läser de igen så kanske.. De va nåt om de svenska sjöarna, försurning och temperatur å sånt..
De va faktiskt lite intressant.. Den här boken är sjukt mycket bättre är NkAB-boken jag hade i gymnasiet! I BiA-boken finns de fina bilder och de är lätt att förstå och hänga med. De blir inga avbrott mitt i texten so de blev i NkAB-boken.. Så de kanske inte är så hemskt med BiA ändå..
      Ska kanske berätta de för mamma, för då blir hon glad. Fast sen när jag inte förstår igen får jag inte fråga henne, för då kommer jag att få en föreläsning på flera timmar om en liten grej.. Och de orkar jag inte med.. Har redan gjort de misstaget ett par gånger och jag försöker att inte upprepa de.. Men ibland tänker jag inte på de..

Blev lite bitter på Macke, då hanvägrade hjälpa mej me en grej, så jag tog fram Maschmallowspåsen mamma hade skickat med mej... Men jag borde inte ha öppnat den, för nu mår jag lite illa... Maschmallows e verkligen inte gott!! Men vad ska man göra då man behöver tröstäta och de inte finns nåt annat? Eller inte orkar springa till ICA (som tar 2 min)?
     Får se om jag kommer i de planerade jeansen i morron, de e lite tajta och de gör inte saken bättre att man äter maschmallows.. Kanske ska ta promenaden nu som jag pratade om i morse då jag inte har gjort de än, men jag orkar inte de heller..

I morron blire två klädesproblem, först på morronen och sen på kvällen.
På morronen är det inte lika stort. Då ere bara ett par jeans och en tröja som passa, om de inte regnar så är det den svarta jackan och högklackat, eller så kanske jag ska välja ett par bekväma skor då det blir högklackat till kvällen.. Löser de senare...
     Men på kvällen är det Basårssittning å då måste man klä upp sig litte grann. Hon på NTK sa att man kunde ha kjol, problemet är att jag inte har nån kjol.. Fast man kunde ha jeans och en snygg topp eller klänning... Så frågan är vad jag ska satsa på..
    De blir inte kjol iaf, för de hinner jag inte köpa.. Jeans känns litte halvtaskigt på en hyffsad fin midda, så de blir nog klänning. Men jag vene vilken. Har iofs inte så jättemånga å välja bland, men jag vene hur snygg den ska vara. Vill ju inte komma dit jätteuppklädd om inte alla andra är de.. Måste höra mej för i klassen i morron...

Pratade nyss med mormor, har inte pratat med henne på en vecka så hon behövde få lite rapporter på vad som händer här i Umeå.. Sen vill hon så gärna att ja ska komma ner å hälsa på, men de hinner jag inte just nu.. För i helgen kommer Pelle och helgen efter har en tjej inflyttningsfest.. Men sen kanske jag ska planera in mormor.. Får se när M&P ska till landet och stänga av vattnet, då kan jag ju åka ner å slå flera flugor i en smäll!! De vore bra.. Vill så gärna träffa pappa (mamma också) för ja har inte sett han sen jag flytta... Inte Macke heller för den delen, så de vore najs för syster att träffa sin bror...

Nu ska jag gå å se om jag hittar nåra lämpliga kläder till sittningen..

Smart, jag?

De slutade å regna precis när jag skulle gå, vilket va bra, då slapp jag byta kläder... Men de resulterade i att jag nästan kom försent.. Men jag lyckades komma precis i tid och fick en bra plats i klassrummet ändå. Vilket jag inte trodde. Jag trodde att jag skulle hamna längst bak, för de är bara de platserna som är lediga i slutet. Visst de kanske inte är så kul att sitta längst fram, men är men 165 cm som jag så har man inge val!! Eller jo, de e väl två val:
1. Sitta längst bak och inte se vad som skrivs på tavlan.
2. Sitta längst fram se smart  och intresserad ut och se vad som skrivs på tavlan.

Jag kommer i fortsättnignen att välja alt.2 om det är möjligt. Jag får strunta i att jag blir den smarta och intressant eleven i allas ögon, huvudsaken är att jag lär mej nåt iaf..

Å idag var jag faktiskt väldigt duktig också.. Så idag stämde beskrivningen...Jag hann göra massa på matten för de va faktiskt ganska enkelt, inte alla tal, men de flesta... Så jag ligger till och med nån sida före... Jag är såååå stolt över mej själv.. Tyvärr kan jag inte vara lika stolt i BiA, där gåre litte trögare. Såg att vi skulle läsa nåra sidor till i morron, så de e väl dags att leta rätt på "glasögonen" och börja läsa.. Fast jag vet att jag inte kommer att hitta mina "glasögon", så jag kan lika gärna skippa letandet och börja läsa istället och försöka förstå de som står..

Så, dags att dyka ner i BiA-boken
Ciao.

PS.  Lina hade inte flyttat upp och fyllt min kyl... :( Sicken osis, så jag fick fylla den själv så att de slutar eka på min hylla....
Å gaffeln var fortfarande borta, skumt.. Under vem som har äti upp in gaffel???


Alltid samma problem!

Jag går upp på mornarna, äter frukost och tare lugnt. Sedan öppnar jag garderoben, tittar på vad jag kan tänkas ta på mej för något. Tittar ut genom fönstret för att se vad det är för väder, så att kläderna passar. Kolla efter en passande väska och skor.  Det kan vara lite knepigt.

Så idag gjorde jag samma sak. Gick ut i hallen och öppnade garderoben, tittade på en tröja som jag ville ha på mej och hittade ett par jeans, men då kunde jag inte ha de skor jag ville ha. Titatde ut och såg att det regnade lite lätt. Då skorna vara bra, men jag kan inte ha jeansen till. Kom på att jag måste ha en väska som är stängd så att de inte kommer in vatten och försör mina värdefulla böcker... Hittade en bra, men då passade inte skorna. Sen jacka, den funkar till de mesta då den är svart.

Fick börja tänka om.
Tröja - den som var tänkt från böjan, en vanlig t-shirt (en av mina favoriter) börjar bli gammal, men jag gillar den ändå..
Byxor - jeansen som jag tänkte på från början
Skor - ett par gympaskor, de blev inte högklackat som det var tänkt
Väska - en väska som jag kan stänga så att vattnet inte kommer in och som jag kan hänga över axeln, det blir mycket lättare att cykla då.
Jacka - min svarta.

Tog på mej det jag skulle ha, gick in i badrummet och tittade mej i spegeln, såg att de behövdes lite uppfräschning, Fixade de och gick ut till rummet igen. Tittade ut genom fönstret och såg att de regn som duggade förut, hade omvandlats till stora krokodiltårar!!! Vilket ger mej stora problem, skorna är inte perfekt vid det här vädret och inte jackan heller. Mascaran kommer att rinna då den inte är vattenfast!! Det kommer betyda att jag kommer se ut som en blöt katt som har gråtit på vägen till skolan!!!!! :O:O:O

Eller inte, jag tror att de precis slutade å regna och de blev lite ljusare.. De är fantastikst, kanske ska skynda mej till skolan nu, innan de kommer en skur till... Måste ta med mej papper också, så att jag kan torka av sadeln, annars kommer de se ut som om jag har kissat på mej och de vill ja inte...

Det här var inte första gången de här problemet dök upp och jag lovar att de kommer att vara de samma i morron och dan efter de och dan efter de och dan ef.... Ja, de kommer alltid att vara samma problem..

Måste sticka nu..
Ciao


Go morron!

Så, nu har jag legat vaken i 1,5 timma och orkade inte ligga kvar i sängen... Ibland kan det va riktigt skönt att bara ligga där å slappa, men jag blir så rastlös!! Behöver inte gå upp förän om 2 timmar egentligen, då skolan börjar 13.
Jag drömde att Lina (min favvo granne) hade flyttat upp til Umeå och köpt massa mat, så nu va kylskåpet å frysen fulla. De börjar eka där inne i verkligheten, kanske ska gå och titta om nån har lämnat nåt där.. De vore trevligt. Sen drömde jag att jag hittade min gaffel, som försvann spårlöst förra söndan. Jag har ingen aning om var den kan vara. Å jag hade bara en gaffel med mej och det finns inga lånegafflar heller, så nu måste jag äta allt med sked! De funkar ju, men de vore treligt med en gaffel, får väl skaffa de i helgen, fast jag hade bestämt att jag skulle göra de helgen som va, men de blev andra planer... Å jag måste ha bestick i helgen, då jag tror att jag får besök.. Men de får jag lösa sen..

Jag får väl ta å hitta på nåt nu innan skolan börjar, kanske ta en morronpromenad... Eller inte, de va lite för ambitiöst å de orkar jag inte vara på mornarna, får väl bli en eftermiddaspromenad istället. Jepp, de låter mycket bättre. Rensa hjärnan från matten efter skolan, eftersom jag troligtvis behöver räna vidare när jag kommer hem..

Ska gå och leta efter kläder nu..

Ciao

Brännboll

Okej, då vare klart, jag ska nog inte vara med på Brännbollsyran i maj... De e nog ingen som vill ha mej i laget heller.. Helt ärligt, men jag suger! Visst, jag har spelat fotboll typ hela livet men jag är ändå bollrädd! Små, hårda tennisbollar!! Usch! De är livsfarliga! Nu lyckades jag iaf undvika å få dem på mej..

Hur gick matcherna då?
Den första:
Vi började som utelag och då satt jag på avbytarbänken (jag skulle ju vara med i hejjarklacken, men vi va för få) så då förstörde jag inte så mycket..
Sen var vi innelag, å jag va kass på att få iväg den j*vla bollen... Lyckades 1 gång av 10 slag.. Bra jobbat Agge!!
Den matchen förlorade vi med 32-68...

Den andra:
Då började vi som innelag och satte mej på avbytarbänken. Visste ju att ja ändå inte skulle få iväg bollen, så en annan tjej fick köra istället för mej, hon var mycket bättre btw. Men vi blev utebrända... 2 ggr dessutom...
Sen blev vi utelag och då var jag med, men jag gjorde inte så mycket, fångade en boll och duckade för resten.. Men de va läskigt! Killar som slår iväg bollen ska man akta sig för...
Den matchen förlorade vi med 31-97..

Hahahaha, ja så de va bara att åka hem...

Är det verkligen okej?

De blev ingen utgång igår, jag var för trött och kände mej lite halvkrasslig. Så jag gick och lade mej tidigt istället.. Lite tradigt att gå och lägga sig tidigt en lördag, men fick man bara 4 timmars sömn natten innan så är det okej.. Eller?
När jag vaknade i morse hade jag sovit i11 timmar, så nu var jag pigg fastän klockan inte var så mycket.. Knäppte på datorn och utnyttja mitt internet som jag har väntat på.. MSN var ganska tomt den tiden, men jag underhöll mej på annat sätt. 

Gick in på ML:s hemsida och hittade loggar från seglingen HT2006, har börjat läsa dem, men har inte hunnit med alla än.. De är ju 35 loggar eller nåt som ska läsas så det lär ta lite tid...

Ska väl börja klä på mej snart (har inte orkat göra det, fast jag har vart upp ett tag nu, de är mysigt att gå runt i pyjamas). För klockan 13 är det brännboll på Ängarna som gäller. Å jag hoppas att min klass slår alla!! Jag ska då inte vara med och spela, brännboll är inte riktigt min grej. Jag lyckas aldrig få iväg bollen och får ställa mej vid första konen. Å om jag skulle få iväg den så blir det snett eller så kommer den bara nån meter. Så det är bäst att stå över så att inte alla får se när jag blir arg, vill inte riskera de!! Men jag är med ändå, på sätt och vis. Jag är med i hejjarklacken. Men vi har inga ramsor än, men de löser sig nog.. Så vinner min klass så är det min förtjänst också.. Men om de förlorar vet jag inte, då kan de ju inte vara mitt fel iaf, då jag inte var med och spelade, menhejjade för fullt....

Bakom mej är det Idol och det skär i öronen, kanske ska stänga av och skruva upp musiken på datorn istället, då den är mycket bättre (Big girls don't cry - Fergie). Sen ere nog dags att plocka ihop alla kläder som har torkat från tvätten igår.. Jag känner mej riktigt duktig, då jag tvättade för första gången helt själv och inget blev färgat!! Coolt!!

Ciao


Hur svårt kan det egentligen vara att lära sig det man läser i en bok?


Jag har läst Liza Marklunds böcker, de va iofs ett tag sen, men jag kommer ändå ihåg vad de handlar om och kan beskriva de hyffsat bra. Läste precis "Martina-koden" och "Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra)" av Martina Haag. De böckerna kan jag beskriva väldigt bra, nu när de är färska i minnet. Men jag kommer aldrig att glömma vad de handlar om, jag kommer att kunna ge en beskrivning om 1 månad, 1 halvår, 1 år, 10 år och beskrivningen kommer att bli bra.
MEN varför är det inte likadant med skolböcker?? Varför är det en sån skillnad??
Jag har öppnat BiologiA-boken flera gånger och läst å läst å läst å lä.... Ja, men jag kommer ändå inte ihåg vad det jag läser handlar om! Nåt om cellen, jord och skikt. Mer än så kommer jag inte ihåg...

Varför är det så svårt att minnas de som står i BiA-boken än de som står i en roman? De som står i BiA-boken är viktigare eftersom det kommer bli både dugga och tenta på de, men de kommer jag inte att få på Lizas å Martinas böcker.. Nu är det inte bara BiA-boken som är problemet, de e likadant med andra  ämnen, men jag läser bara BiA just nu. Jag vet inte hur många gånger jag måste läsa boken för att kunna komma ihåg det som står, mer än att det står nåt om celler, jorden och skikten.

Tänk om man skulle skriva om läroböckerna till romaner? Vore det inte spännande? Då kanske de blir roligare att läsa och jag kanke kommer att komma ihåg alla steg vid celldelning... De borde jag iofs sig kunna då jag läste det precis innan studenten och hade prov nångång i maj eller nåt.. Men det är borta nu efter provet och lovet, så de e väl tur att jag ska läsa det igen.. Är inte de konstigt? Vissa av Lizas böcker har jag inte läst på ett år men kan de ändå!!!

Jag får väl försöka se de roliga och spännande i BiA-boken (även fast det inte är så spännande). Jag kanske ska ta på mej "BiologiA-glasögonen" så kanske jag förstår. Ellen (Sv-lärare) tjatade i SvA-kursen att jag va tvungen att ta på mej "glasögonen" för att förstå vad författaren vill med boken. Jag försökte leta efter mina "glasögon" men jag hittade dem aldrig. Har fortfarande inte dem, så jag kanske ska gå å fortsätta leta. Det skulle nog hjälpa mej att förstå BiA-boken bättre...

Så, dags att börja leta...


Va e de för skillnad på de här egentligen?

Lek

Så, de blev inte så mycket skrivande igår.. Var tvungen att rusa då kåren hade fixat lite saker till oss basårselever, de gäller att passa på, för vi har inte så mycket...

Gårdagen började med BiA, inte kul, de va en lång föreläsning och jag förstod inte så mycket... Sedan var det exkursion i Grössjön, vi kollade lite mossor och lavar.. De i min grupp verkade väldigt bra, men jag kunde ingenting.. Vet fortfarande inte skillnaden på en mossa och en lav!! De är nåt jag måste lära mej till duggan..

Kom hem, började fixa med internet, det strulade som vanligt, men de löste sig när mamma ringde... Som de allid gör..

Sedan vart de brottom till Ängarna där vi skulle leka.. Jag kom ganska sent, men ändå så va de bara två från min klass och fyra från de andra klasserna och vi är 130 st!! Lite lågt deltagarantal.. Men de gick ändå.. De va lekar a la LK, alltså lära-känna-varandra-lekar och sammarbetslekar.. Men de va faktiskt kul..

Ciao

PS. För ett år sen fick jag körkort, de va iofs på fredagen, men det va den 8/9. Så nu har jag det på prov i ett år till.
        För tre år sen dog Michelle (kissemissen), men jag kommer fortfarande ihåg henne.

Äntligen internet i rummet!!!!

Så där, då va det klart. Internet i rummet, va skönt!! Nu behöver jag inte gå till bibbla nå mer...

Har vart ute i skogen idag och kollar mossor och lavar.. Visste inte att de va nån skillnad, men tydligen är det de...

Skriver mer senare.. måste sticka nu, ska på grillning och jag är redan 4 min sen!!!

Skolstart

Så, nu har jag börjat skolan.. Första dan var i måndags, men då vare bara upprop, rundvisning och inskrivning i kåren. Jag fick stå 2 timmar i kö för att skriva in mej i kåren.. Det var jobbigt, men nu är det klart..

Igår var det matte, det va väl helt okej. Och sen biologi, det va inte lika okej.. Vi fick presentera oss för klassen i små grupper, det var lite knepigt att komma ihåg alla namn, men det ska nog gå bra..

Idag vare bara biologi och sedan en mässa, men de va inge roligt, så jag gick hem..
Får se vad som händer senare...

Ciao

RSS 2.0