Snart landet

Japp, då vare snart dags.. Sätta sig i bilen och åka 50 mil.. Lite kämpigt men det funkar.. Sen ska jag vara på landet i en månad tillsammans med pappa.. Det ska bli kul.. Ha tagit med mej dvd-spelare och filmer så det ska nog gå bra.. Eftersom jag inte har någon dator på landet kommer jag inte att kunna blogga... Hmm, kanske nångång om jag får tag på en dator.. Vi får se..

Jaja, ska packa klart nu.. Ciao

.

Vaknade i morse av att Macke tände lampa i mitt rum, klockan var väl halv sju eller nåt. Han skulle ha sin tandborste som låg i min väska.. Men jag somnade om och blev väldigt förvånad då jag vaknade.. Klockan var 10.20!! Mamma hade inte väckt mej än!! Men gamla tanter måste ju också få sova ut.. Så i morron kommer hon väl att kompnesera det och väcka mej halv åtta i stället...


Åt frulle och åkte till mormor och städade och packade.. Sen åkte jag hem och här är jag nu..


Ska väl hitta på nåt.. Packa till landet kanske.. Ska ju vara där i fyra veckor.. Så det är lite saker som jag ska ha med mej..


Ciao


En helg i Oslo.

Så då har jag äntligen kommit hem.. Känns skönt, ska äntligen få sova i min egna säng!!
Det har faktiskt inte hänt så mycket..

Fredag:
V'ntade i en timma på pappa i B-plan.. Han hade ingen mobil så vi kunde inte ringa honom.. Men han dök upp tillslut.. Sedan bar det av mot Oslo. Stannade två gånger på vägen och rastade.. Åkte genom tullen och sedan var det betalstationer. Men vi hade inga småmynt och kortet funkade inte.. De va lite struligt.. Men de löste sig..
Åkte i Oslotunneln som är typ 7,3 k m lång!!! Lite läskig att åka då man har hela Oslofjorden över sig!!
Sedan kom vi till mammas kusin.. Ingen va hemma för de va på en uppvisning som sysslingarna hade på skolan.. Men de kom efter nåra timmar.. Vi gick in och satte oss i soffan och tittade på Golden League.. Det kom lite andra gäster som gick in i huset och väntade på Mia.. De va väldigt trevliga!! De kom hem och vi fick lite nattmat och sedan gick vi till hotellet och lade oss.. Jag och Macke fick ett eget rum... Lite lyxigt..

Lördag:
Mamma och pappa väckte oss med en knackning på dörren.. Så vi åkte upp till Mia och åt frukost.. Fanns lite av varje att välja på.. Sedan åkte vi till en badstrand där vi promenerade lite grann och fikade.. Det va inte så varmt så jag badade inte.. Ingen annan heller..
De fanns massa fina hus längs vägen.. Dit ska jag flytta sen..
Åkte och letade efter blommor till Mia, men de va svåra att hitta. Tillslut hittade vi en blomaffär som hade öppet fem minuter till.. Köpte en fin blomma och åkte sedan till festlokalen så att jag visste vart ja skulle köra sen.. De va lite knepigt att hitta dit för Mia hade inte koll på hur många km det var...
Sedan åkte vi till hotellet och duschade.. Jag körde mamma och pappa till festlokalen, höll på att åka förbi avfarten.. Fumpade dem där och åkte hem till Mia, där Macke och tjejerna väntade..
Vi åt pizza och tittade på tv och hoppade studsmatta.. Jag gick ut och promenerade med Jissa, de var ett väldigt fint område.. Gillar husen där..

Söndag:
Sedan var jag trött och gick och lade mej.. Men jag hann inte sova länge innan de ringde och ville ha skjuts hem.. Åkte till festlokalen hälsade på en annan kusin till mamma.. Väldigt trevlig.. Körde mamma och pappa till hotellet, sedan promenerade pappa upp med mej till Mia, där jag skulle sova..
Hann sova i en timma sedan kom det någon hem som inte hade nyckel med sig så jag var tvungen att öppna.. Men sedan sov jag som en stock till elva då det var frukost..
Gick upp åt frulle åkte till hotellet och plockade ihop våra grejer och sedan tillbaka till Mia ett par timmar innan det var dags att åka hem till Sverige...


Är lite sliten.. Har varit förskyld hela helgen är det fortfarande.. Så jag behöver vila ut.. Ordentligt!

Ciao

Sjuk :S

Vaknade flera gånger i natt för att jag var täppt i näsan och torr i halsen.. Sen när jag vaknade klockan sju så hade jag världens slagsmål i skallen. Sov lite till och sedan var det över...
Men jag känner mej fortfarande lite hängig.. Men det ska nog bli bra..

Ska packa det sista nu..

Ciao

Sjuk? Eller dagen efter?

Tog lite sovmorron i morse, va så otroligt trött.. Sedan åkte jag till mormor och städade lite grann.. Men jag orkade bara tre timmar, sedan var jag helt slut... Det var väldigt skitigt!!

Kom hem gjorde inget spec, bara tog det lugnt... Fick lite bilder som jag fixade..

Har väldigt ont i halsen, men mamma tror inte att jag är sjuk... Hon tror att det är för att jag skrek så mycket igår på studenten.. Men grejen är den att jag satt tyst som en mus... Hmm.. Får väl se..

Ska sova nu, så att det blir många timmar.. Måste väl gå upp tidigt i morron och packa in det sista i bilen, för sedan bär det av till Oslo och 80-års fest.. (40+40)

God natt

För dom har tagit studenten, fy fan va dom é bra!!

Morronen började tidigt.. Klockan ringde sju.. Var tvungen att gå upp då för att åka till mormor och städa. Städade tre timmar, sedan var det dags att duscha och göra sig fin till student... Såg väl hyfsad ut när jag åkte från mormor.. Sprang in på ICA, hade ju glömt att köpa en grej att sätta runt halsen.. opps... sorry.. Men jag kan ju inte tänka på allt!!! Fast det löste sig ju.. Men det fanns inget på ICA, allt va slut!!

Så jag gick till busshållplatsen för att åka till B-plan.. Men busschaffisen ville inte släppa på mig och de anda.. Bussen var full.. Jag bönade och bad på mina bara knän... Mina bästa kompisar tar ju studenten!!! Men han tyckte inte att det var ett bra argument för att jag skulle komma på bussen.. Han tyckte att jag kunde ta nästa buss.. Men då skulle jag ha kommit försent och det ville jag inte... De va nästan så att jag fällde en tår.. Ville ju inte missa när de sprang ut!!! Han sa att han skulle försöka få folket på bussen att trycka ihop sig.. Och de gick ju.. De va ju massa små kids som hade flera meter mellan sig... Såg lixom inte problemet...

Sedan var det bussbyte i centrum.. Det gick bra, men sen började de komma på massa folk i högar som tog lång tid på sig.. Jag blev lite stressad för jag hade en t-bana att passa och jag var fortfarande tvungen att jaga grejer som man kunde hänga om halsen.. Kom fram till B-plan och trängde mej av bussen.. Sprang nästan över alla små barn, men jag var tvungen.. Måste ju hinna...

In på ICA, men vände i dörren.. De var för mycket folk!! Jag hade inte tid.. Vidare till konsum, där vare inte lika mycket.. Hittade inget gossedjur så det fick bli en godispåse.. Ställde mej i den lilla kön som tog väldigt lång tid!! Alla var såå långsamma.. Min tur, slängde fram pengar till kassörskan och sprang ut från butiken till t-banan.. Det var en jobbig rusch!!!

Hann precis med t-banan, fick till och med sittplats. Det var tur så att jag kunde knyta fast mina godispåsar i det Sverigesnöre som jag hade tagit med mej.. Folk tittade lite på mig.. Men vadå? Jag var tvungen.. Kom fram till Blackeberg och hoppade av.

Jag ringde Åsas mamma när jag kom fram till skolan.. Det var ju omöjligt att hitta nån där.. Men jag fann dem till slut. Hälsade på lite människor.. Gick sedan fram till Åsas faster som jag träffade för tre år sen.. Men hon kände inte igen mej!! Det tog ett tag.. Sen kom hon på vem jag va..
Alla väntar spänt på att studenterna ska springa ut!

Sedan var det dags för studenterna att springa ut.. Åsas klass kom först ut och Åsa var först i ledet.. De gick en bit på skolgården och sedan höll rektorn ett sista tal.. Sedan fick de leta upp sina nära och kära.. Det tog ett tag innan vi hittade Åsa. Under tiden fann jag Emma och hon fick sin godispåse runt halsen.. Men Åsa dök upp.. Kramar, grattis och kast i luften till den nytagna studenten..
Emma och Åsa på skolan

När allt var klart gick vi till Åsas hemtransport.. Den stod parkerad vid fotbollsplan vid Ängby skola.. (där har man spelat nåra matcher). Det var en tuff bil, vet inte märke, är inte så bra på sånt.. Men den var röd..
Åsa tutar på vägen hem

Vi tog en sväng in till stan och sedan tillbaka hem. På Tranebergsbron mötte vi massa flak från skolan som var på väg in till stan, då var vi på väg hem igen...!!! Väl hemma blev vi mottagna av gästerna som Åsa bjudit..
Hemma hos henne blev det mat.. Jätte goooood!! Njammi.. Potatis, paj, kött, oliver, ost, kex, bröd.. Allt gott man kan tänka sig.. Tårtan fick vi äta inne då det började regna... Å tårtan var så otroligt fin!! Det var som en studentmössa!! Sån skulle jag också velat haft... Hon öppnade paket och sedan var det dags att åka hem.. Åkte med tjejerna på bussen en bit, men hoppade av efter fem minuter för att hämta bilen.. De fortsatte in mot stan där de ska ha slutskiva.. Hoppas att de får det bra..

Nu ska jag sova, är så otoligt trött...

God natt!!!

Studentmottagning

Hej hopp!
Vaknade hyffsad tid, tittade på sommarlovsmorron då.. Väldigt kul...:P Sen lallade jag bara runt tills det var dags att dusch och åka iväg.

Jag och mamma stannade vid Pressbyrån och köpte massa frimärken och sedan åkte vi till Bromma köpcenter och köpte färg till skrivaren.. Sedan lämnade vi en grej till en kompis till familjen, innan det var dags att möta upp Macke vid ICA Maxi. Där köpte Macke vax och mamma köpte linjaler till sysslingarna...

Sedan åkte vi till Älta och gick på en studentmottagning. Det var en släkting..

När vi hade suttit där i typ 2 timmar orkade inte jag och Macke mer, vi ville hem.. Men mamma ville vara kvar.. Men jag fick bilnyckeln så att jag kunde köra hem mej och Macke.. Mamma var orolig att jag inte skulle hitta hem, då jag inte är så värst bra på att hitta i Sthlm... Det gick bra ut till stora vägen.. Sen missade jag en avfart och kom in till Sthlm centrum, det skulle jag inte.. Så missade jag ytterligare en avfart och hamnade vid centralstation.. Det var inte heller rätt... Men tillslut hamnade jag på rätt väg.. Och då vare massa köer så det tog sin lilla tid att komma hem.. Men jag är hemma nu iaf.. Så det var inte så farligt.. Tog lite drygt en timma.. Hahaha...

Nu ska jag gå och göra nåt vettigt... Eller iaf försöka, det brukar aldrig bli så.. :P

Ciao..


Denna värme!!

Tänkte att jag skulle skriva igår innan jag gick och lade mej, men det blev inte så.. För det åskade här och då måste stänga av allt och dra ut sladdar för annars pajjar det.. :P om jag hade tråkigt? JA!! det finns lixom inget att göra.. Ingen dator, ingen tv, ingen radio.. va gör man då lixom?? ligger på sängen och tittar rakt upp.. haha... Nö men jag pratade lite med mamma och pappa.. och läste ut min bok.. "Genom helvetet" av Tina Nordlund.. Den var faktiskt väldigt bra.. Gillade den, hemskt att det kan hända... Tyckte så synd om henne, men hon var stark som tog sig upp ur skiten.. Det är nog inte lätt, inte eftersom alla trodde att hon var frisk, fast hon inte va de..

Idag då..
Solade lite på förmiddagen och åkte sedan till mormor, ska hjälpa henne att städa lite grann så nu vet jag vart... och nu är jag hemma, ska fixa en sista nyckelring till moster min. Sen är UF slut.. Jobbigt att göra skolarbeten när man har tagit studenten precis... Menmen, jag får väl skylla mej själv som inte gjorde det innan...

Ska fixa det nu så moster får den i morron...

Ciao

Grattis tjejer!!

Nu har ja äntligen hittat alla presenter som jag behöver... Så nu ska jag inte handla fler presenter på lääänge!!! Men det är ju så tråkigt! För jag är verkligen så fantasilös.. Men jag köpte inte bara presenter, köpte även en bikini till mej då jag inte är nöjd med den jag har.. Så jag hoppas att den här blir bättre..

Träffade Sandra i stan en snabbis.. Fick en studentpresent av henne. Två skålar och pasta.. Väldigt fina skålar och pasta.. mmmm så gott!!! Njammmii!!!

Sedan var jag tvungen att bege mej hemåt. Skulle titta när tjejerna spelade sin match. Har inte vart på en ända i år. Fy mej.. Fast det var en ganska tråkig match, för tjejerna vann med 13-0!!! Grattis!! Lämnade tillbaka min matchträja, snyft. Det känns att det är över. Får se om jag kommer tillbaka till fotbollen. Jag hoppas det, för jag vill så gärna.. Fotbollen var mitt liv.. Nu gör jag lixom ingenting.. Måste hitta nåt nytt, men det finns inte så mycket som man kan göra utan att använda benen.. Typ schack i så fall, men hur kul e de?!?! Men jag ska försöka spela lite fotboll på landet under sommarlovet. Kan ju alltid försöka, får jag ont är det bara att sluta.. Ska ju försöka börja gymma i höst i Umeå, får se hur det går med den saken.. Men jag ska i alla fall vara duktig och börja cykla varje dag där uppe..

Nu ska jag gå och lägga meji  sängen och svulla godis som jag fick i fredags.. Det börjar bra det här med träningen.. Hahaha..

Ciao
Shopping

Ska snart åka till stan och träffa Ammi. Hon ska få sina grejer som hon lämnade här i fredags.. Sen ska jag köpa lite presenter och saker till mej själv..

Men det är så varmt, vill egentligen inte åka.. Men jag måste.. Ammi vill ha sina saker.. Hon måste vara snygg i håret de sista dagarna i skolan!!! Ojojojoj....

Sen ere fotboll som gäller.. Mitt lag ska spela.. Eller mitt, jag har ju slutat, men det är fortfarande mitt.. Hahaha..

Ska göra mej i ordning nu...

Ciao

"På promenad genom skogen.."

Det började med att Agge låg på en filt i skuggan och sov. Lina och Jonas kom förbi och ropade på henne. Men det tog ett tag innan hon hörde dem. De kom in, de tre spelade kort och åt tårta. Sedan gick Jonas hem och Agge och Lina skulle promenera till brevlådorna. Men det blev längre än så... Vid brevlådorna bestämde de sig för att gå till bryggan. Där träffade de nåra grannar som badade. De skulle gå tillbaka och Lina ville gå i skogen för att det var svalare där. Så de gick i skog och kom till stranden.

Vid stranden doppade tjejerna fötterna och skvätte lite vatten på varandra. Lina tyckte att flickorna skulle ta fram "barnet" i sig och gå på upptäcksfärd. De skulle leta efter badstränder. Så flickorna gick igenom skogen och hittade många fina ställen, som är deras hemliga.. På vägen hittade de också mass fynd, bla; en gummiboll, en flaska, en tunna och en glassburk. Det var bara nåra av dem saker som flickorna såg. Lina plockade upp nåra av fynden och stoppade ner dem i fickan.

Tjejerna gick över hala berg och stenar. För Lina var det inga problem, men för Agge... Lina stod och skrattade när hon försökte ta sig fram! Lina gick flera meter framför Agge som försökte hänga på, men det var svårt. Det var svår terräng, men tjejerna tog sig fram. Det fanns flera badstränder som tjejerna bestämde sig för att testa någon gång i framtiden.

De kom fram till kraftledningarnas knutpunkt och trodde att de hade gått vilse. Lina klättrade upp för en stege för att kolla läget. Hopn tog sig smidigt upp, medan Agge väntade nere på fast och säker mark. Lina fick lite panik ju högre upp hon kom och sedan stötte hon på ett spindelnät!! Så Agge var tvungen att ge henne en pinne som hon kunde peta bort nätet med. Sedan fortsatte hon klättra en bit, tills hon inte vågade mer. Men Lina såg inget däruppe. Hon sa att det var för mycket träd. Så hon klättrade ner igen.

Sen blev det svårt, Lina ville gå åt ett håll och Agge åt ett annat. Men Agge fick sin vilja igenom för en gång skull under det här äventyret.. Lina tog täten, men Agge tog snabbt över då hon hittade stigen de skulle gå. Flickorna kom fram till en korsning. Rakt fram eller till höger? De va frågan. Agge valde höger, men de kom ingenstans så de gick tillbaka och gick rakt fram istället.

Flickorna följde stigen och helt plötsligt kände de igen sig. Där hade de varit förut. De blev glada för nu va de inte vilse längre! De gick stigen tillbaka mot civilisationen. På vägen mötte de små gubbar som låg gömda bakom träden. Tjejerna blev lite rädda, men gick fram till gubbarna. Det visade sig att gubbarna var gjorda i gips och helt ofarliga...

Det prasslade lite i gräset och Agge hoppade till. Prasslet visade sig vara en groda och Agge gav ifrån sig ett tjut då hon såg djuret. Lina skrattade och mobbade den "tjejiga" Agge. Sedan kom de äntligen ut på vägen och de promenerade till sina hem. Utanför Linas hus skildes vännerna åt. Lina gick hem till sig och Agge till sig.Här slutar historian "På promenad genom skogen"
Berättelsen är sann, personerna finns i verkligheten. Agge är 18 år och Lina 19 år...

Det är över nu!!

Nu är plugget slut och jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är!! Visst jag ska plugga i höst, men det är en helt ny skola och en helt ny stad..
Gymnasietiden har faktiskt gått väldigt fort, fortare än vad jag trodde. Jag kommer ihåg en hel del från ML-tiden, från första till sista dagen...
I början var klassen helt underbar, men nu.. Nä, jag vene.. Jag skulle ljuga ifall jag skulle säga att jag skulle sakna alla jättemycket. Men lite kanske.. Jag tror faktiskt inte att ni kommer att sakna mej heller.. :P
Vad har då hänt i och utanför skolan?

Ettan:
¤ Första dan var jag livrädd, visste inte riktigt vad jag gjorde på skolan.
¤ Kick-off
     - ramlade när jag skulle på båten!
     - blev livrädd under spökrundan.
¤ Första seglingen - lärde mej vad en feedback-lapp var..
¤ LK-festen - blev kanske inte som jag hade tänkt mej..
¤ I.B-dagen - kom sist, men var lika glad för det.
¤ Dykning - var coolt till en början, sedan bara skrämmande!
¤ Alperna med rÅsa
¤ Bella-seglingen - alla grät minst en gång och jag var inte något undantag..
¤ Avslutning - hade match på kvällen så jag kunde inte festa! Fick göra det dagen efter istället, men jag hade match dagen efter det också.. Det bästa den dagen var när Sandra bytte om under en bro vid Slussen..

Tvåan:
¤ Segling - ashäftig resa med m¨nga upplevelser..
     - Gdansk - kanske inte den roligaste staden. Men det var intressant att åka till koncentrationslägret Stutthoff, men det var väldigt obehagligt.
     - Amsterdam - cooolt! Vi gick till Anne Franks hus, gick Redlight District.
     - Dover - spenderade två dagar i London, tittade på musikalen "We will rock you", åt fish n' chips, åkte sightseeing.
     - Cherbourg - det var väl den tråkigaste staden. Var inte där så länge.
¤ Får hård feedback av en i klassen och deppar ihop under några veckor.
¤ Får en julgranskula av BL. Kommer inte ihåg motiveringen, men den var bra. Nåt om utveckling.
¤ Helsingfors med Sandra
¤ 1/3 av klassen är tillsammans med varandra!
¤ Börjar tappa intresset för skolan - kommer lite när jag känner för det.
¤ Skolavslutning
      - kommer försent pga Elin!
     - är ho Sandra på eftermiddagen tillsammans med Charlie. Vi gör hallonsmothie. Jag och Charlie leker med den, vilket Sandra inte uppskattar!! haha..

Trean:
¤ Alla killar i klassen har snaggat sig.
¤ Segling - bättre än den förra..
     - Cherbourg - den tråkiga staden igen.
     - Vigo - vi gjorde en stadsvandring som jag och två killar vann!!
     - Lissabon - gjorde en till stadsvandring, men vi "fuskade" och det gillade inte lärarna!
     - Funchal - jättehäftig stad! Levadavandrain, som jag inte fick följa med på, då jag hade halkat på båten och inte kunde använda min vänster arm. Så jag fick åka till en botanisk trädgård istället.
     - Teneriffa - svart sand från lavan. Åkte till Teide.
     - Gran Canaria - blev tillsagd att ta på mej en träja när jag var i ett köpcentrum.
¤ Kom hem - landade på Arland. Jag åkte hem i miniklänning och flippisar. Vi åkte direkt från Arlanda till landet. Och på landet var det snö!! Det var inte så varmt i mina kläder då.
¤ Tappar åter intresset för skolan och det slår på betygen.
¤ I.B.-tunering - satsade stenhårt och vann!!!
¤ Fjällen - med Sandra och hennes familj.
¤ Umeå - student för en dag. Fantastiskt. Bestämde mej då för att flytta!
¤ UF-skiten
¤ Hejdå till lärarna.
¤ Studenten!!!!!!

Okej, vi har haft en hel del bra stunder tillsammans, men jag är ändå glad att det äntligen är över och jag tror inte att jag är ensam om att tycka det.. Det finns fler saker som har hänt, men det är saker som jag inte tycker ska stå här utan håller dem för mej själv... Jag kommer ändå aldrig att glömma de stunderna..
Även fast ni inte alltid har varit mina favoriter så kommer jag att komma ihåg alla stunder tillsammans med er! Ses om ett par år på återträffen!!

Bajbaj

För jag har tagit studenten, fy fan va jag é bra!!

Gick upp väldigt tidigt i morse, för jag var tvungen att klä på mej, sminka mej och se pigg ut! Sedan bar det av till Kastellet i Vaxholm. Vi hade Champangefrukost och fotade oss där. Det var väldigt trevligt! Skrev i varandras mössor och minglade runt.

Sedan åkte vi hyrd buss till skolan, hela klassen. Det kändes fett lyxigt! Vid skolan hälsade vi på lärarna och hade en kramring.. Sedan var det dags att gå på båten.. Där åt vi lunch och fikade. Fick våra betyg och några fick priser för bästa betyg, dock inte jag.. :P Det var otroligt varmt och jag trodde att jag skulle dö... Men jag överlevde.. När vi närmade oss skolan var hamnplan full med människor. Jag försökte leta efter mina nära å kära, men det var inte lätt.. Hittade dem när jag kom i land.. Fick massa gossedjur om halsen. Sedan blev det en kort toapaus innan det var dags att bege sig hem..

Jag på skolan och min fina skylt!

Pappa hade fixat min hemtransport, men jag hade inte fått veta vad det var... Det var en limo!!! Fett cooolt! Kramade om Anna och Bl innan jag hoppade in i min vita limo.. Ställde mej upp och ut genom takluckan när vi lämnade skolan.. Viftade med min flagga drack champange och vinkade och skrek... Åsa, Emma, kusin Lina och gammel moster Cattis satt med mej i baksätet. Macke och kusin Victor satt fram med pappa som körde. Sedan började färden hem.. Mormor och morfar var bakom oss hela vägen... Ställde mej upp och vinkade och tutade i min tuta lite då och då.. Spelade musik så det dånade ur högtalarna...
Min bil!

När vi kom hem stod de och tog emot mej.. På garageväggen satt det en skylt och på taket en flagga... 
Öppnade lite paket och åt pastasallad och prinsesstårta! Njammiiiii!!

Garaget

Sedan gick jag ut på kvällen.. Drog med mej Ammi... Alltid trevligt med lite sällskap.. Visst jag hade ju klassen, men ändå.. Men jag tyckte att det var fett segt och jag var trött och hade ont i min rygg (från limon.) så jag åkte hem vid två... Somnade på t-banan, men Simon väckte mej.. Sedan somnade jag på bussen också, men en gammal klasskamrat från nian väckte mej.. Hahaha.. Vilken tur jag har...!!! :P

Kom hem och gick och la mej på en gång...

Vilken trevlig dag jag hade! Det var helt otroligt! Jag skulle vilja ta studenten flera gånger, men inte gå i gymnasiet fler gånger för den tiden är över....

En dag kvar!

De e så sjukt varmt ute!!! Hade jag varit en chokladbit så hade jag smält för länge sen!!! Visst det är trevligt när det är varmt, men det behöver inte vara överdrivet varmt.. 20 grader är lixom lagom.. Men nu är det 30!!! Men det gäller väl att man passar på och njuter nu då... För nästa vecka försvinner det fina vädret...

Va i skolan idag och sade hejdå till lärarna, då det kanske inte blir av i morron.. Vi fick en varsin medalj av dem.. Så gulligt!! Sen vare lite fika och sånt. Lisa hade gjort en film om klassen som vi titta på.. Väldigt bra, måste ja säga..

Kom hem började packa ner det jag ska ha med mej till Cattis... Det blir ju en del, fast jag bara ska sova där en natt.. Hahaha... Men man får ju inte glömma nåt.. Bättre att ha för mycket än för lite!!

Städa upp lite i rummet också.. Så nu sere fint ut därinne!! Nu är folk välkomna upp i mitt rum... Mamma måste bara dammsuga först...

Ciao

En dag i Drottningholm

Vilken skön dag!!! Det var jättenajs att sitta ute i parken idag!! Det kanske var lite varmt, men det gick bra i skuggan.. Fast jag tror att jag brände mej ändå.. :(
Vi satt där i typ fem timmar!!! Ojojoj...

Nu ska jag gå och sova, ska upp till skolan i morron.. suck.. Har inte varit där på snart en vecka... :P

God natt!

Go morron!

Ja, idag var jag uppe ganska tidigt (9).. Åt frulle nere vid tv:n..

Idag blire picknick i Drottningholms parken, med mamma, pappa, Cattis, Tomas och kanske nåra fler.. Vene än.. Hoppas att det blir trevligt..

(Första natten på länge jag inte drömde om studenten!!!)

Ska gå nu..

Ciao

Borta bra, men hemma BÄST!!

Efter en dag i stan är det faktiskt väldigt skönt att komma hem till "landet"!
Det värsta jag vet är att köpa presenter, för det man vill ha finns aldrig! Och idag var det inget undantag.. ÅKte till 1000 affärer för att hitta nåt, men det var svårt. Letade i fyra timmar och kom bara hem med fyra grejer...
Så nu håller jag mej ifrån stan ett par dar, så att jag hinner vila upp mej... hahaha..

Har packat lite inför torsdagen... Då jag ska sova hos moster.. Väldigt skönt att hon bor där hon bor.. Jag tjänar hela en timma!!! Nu behöver jag bara åka från henne sex...
Kanske ska städa mitt rum lite grann så att jag kan ta in gäster där på fredag.. Hmm, ja det vore nog en bra idé!

Drömde återigen att jag glömde mössan, men nu hos Cattis...

Har fixat studentlåtar nu, väldigt bra!

Ciao

Solförbud

Har precis ätit frulle, ska snart åka in till stan, men ja vill inte!! De e ju så varmt!! Men jag har ändå fått solförbud av mamma...

Men, men.. Ska ta en dusch nu och åka sen...


Dags att börja lyssna och lyda

Okej, jag kanske ska börja lyssna på min mamma, hon är inte alltid så dum hon... Jag vene hur många gånger hon har sagt till mej att man INTE ska vara i solen mellan 11-15.. Okej det är inte en katastrof.. Jag ser inte ut som en kokt kräfta, men det är inte den bruna fina färgen som jag ville ha.. Men det löser sig nog..

Fast jag låg faktiskt inte och stekte i solen, jag satt och läset och solen råkade vara där...

Mina två bästisar, mobilen och MP3:n
(De fina mobilsmycket har jag fått av rÅsa)

Följde med Macke ner till bryggan och tittade när han badade.. Själv ville jag inte, jag har badat en gång i år och jag väntar ett tag, tror ja..

Så här trevligt har vi det på landet!

Fixade mina fötter lite grann.. Det behövs då och då. Å jag kände att det var dags nu.. De måste ju vara fina till studenten, så att jag kan ha de skor jag vill..

Peelinggrejerna, jag och den fina utsikten från altan


Har lekt lite med Jissa idag, så nu är hon helt slut.. Gumsan börjar bli gammal...

Dags att göra annat...
Ciao

Fem dagar kvar och redan nervös..

Provade precis studentklänningen, mössan och skorna.. Det var riktigt fint faktiskt! Och det kändes väldigt bra.. Nu ere bara fem dagar kvar, sen behöver jag inte gå tillbaka till den skolan mer.. Det ska bli så skönt.. Slippa resa fyra timmar tur och retur varje dag!! Det ska nog blire bästa!! Men ja har ändå gillat skolan.. Det har varit skönt att vara där, vene vad de e som göre.. Menmen..

Jag är lite nervös inför fredagen.. Inte för grejen som skolan ordnat, men jag har haft mardrömmar om den dagen jag vene hur många gånger... Ett flertal gånger har jag drömt att jag har glömt mössan hemma!!! Å de e inte så att man kvistar hem på fem minuter för at hämta den!! Sen har jag drömt att jag har missat båten också! Å min lärare hånflinade och tyckte att de va rätt åt mej!!!

Jag får se till så att Cattis hjälper mej, så att jag kommer upp i tid och hinner med bussen med allt med mej!! Annars kommer det att bli en katastrof.. Tror att jag ska gå upp lite extra så att jag slipper stressa!! För de blir så jobbigt då..

Nu ska jag gå ut och leta efter solen.. Måste bli lite brun i min vita klänning, vill juh inte ha samma färg som klänningen!! Det vore inte bra..


Bajbaj

Ojsan

Satt och pratade med mamma och Macke igår kväll.. Och så kom vi in på skola, betyg och vad vi ska göra efter gymnasiet. Macke har länge velat bli polis.. Brotta ner tjuvar och åka race i bilen. De e coolt!! Men jag berättade för honom att 70% (är inte säker på siffran) av polisarbetet är kontorsjobb.. Man måste skriva rapporter och göra annat.. Där släcktes hans dröm att bli polis.. Sorri... För sitta och skriva papper vill inte han göra... Men vi får se, han kanske går med på det ändå.. Det är ju trots allt fem år kvar innan han kan söka till polishögskolan..

Jaja, nu ska jag gå och äta frulle och sen är det solen som gäller!!!

Ciao

Sol och bad.. nä.. sol och städning... :P

Gick upp vid 10 i morse, jag har börjat sova längre nu... Gjorde i ordning frukost och åt den på altan. Det var varmt och skönt. Sedan var det dags att börja städa.. Mamma slavade med mig.. Nä, kanske inte, men det kändes som de.
Skurade inne i skåpen och på utsidan.. I kylskåpet, i diskmaskinen och i spisen.. Så nu glänser allt här hemma..

Sedan tog vi fram utemöblerna som har stått i förrådet..
De var lite spindelnät, som jag torkade bort med en trasa.. Macke vägrade hjälpa mig att tvätta möblerna, men det straffade sig.. Han fick lite vatten på sig när han solade!! Hihi... Möblerna blev faktiskt väldigt fina, så nu kan gästerna sitta där på fredag.. Jag och pappa flyttade på hamocken och sedan skurade jag den.. Den blev vit!! Det var den inte innan!!!

Sedan var det dags för lunch som blev i skuggan.. Pappa och Macke skojbråkade lite grann med varandra.. Det tyckte Jissa var väldigt kul och hon ville gärna vara med.. Så hon högg tag i pappas nya tröja när han sprang iväg.. Ja, det blev ett hål, inte litet heller... Stackars tröja...

Därefter åkte jag och Macke till Ica och handlade middag... och lite annat.. När vi kom hem la jag mej i solen och bättrade på brännan.. Det gav lite resultat.. Ska fortsätta i morron... :P

Busade lite med Lillen, men han ville bara bita mej..

Nu får det vara slutskrivet...

Ciao.

Sång:
Snart blir jag djungels nr 1.
Ja kungens stor idol.
Jag trännar på min nya stil.
Jag ryter fram ett vråål.

Blev lite kär i låten när Zillah och Totte sjöng den... :P


Mackes present

Igår fick Macke äntligen sin 15-års present!! Lite sent kanske, men ändå.. Det bio, men han fick inte välja vilket bio som helst, vilket gjorde honom sur! Så jag valde istället! Haha.. Det blev "Shooter". Men det var ju tvunget att vara en 15-årsbio.. Det var det som var grejen lixom.. Han ville inte se den filmen jag valde, men jag tvingade med honom och han tyckte faktiskt att den var bra!! Han satt bredvid mej och asgarva... Så då varen inte så dålig...
Egentligen är det inte min typ av film. (håller mej gärna till komedier eller sånt som inte är så läskigt) Men jag gillade faktiskt den här...

image33


Solade lite idag, kanske lite för mycket. Får se hur jag ser ut när jag går och lägger mej..

Sen har jag fortsatt att städa inför fredag.. Måste ju vara fint hät hemma när vi får gäster..
Nu har jag nästan inget kvar i mitt rum! Det är min säng, mitt skrivbord, TV och kläder.. Resten är slängt eller nerpackat!! Det är bara att hoppas att jag kommer in på min utbildning, annars har jag packat i onödan... Men, men..

Ciao

Sista skivan

Jag har fortfarande inte kommit på det smarta som jag tänkte på igår. Det irriterar mej lite grann. Men jag ska fortsätta att fundera.

Igår var jag på Emmas skiva. Det var tema huvudbonad. Det var lite knepigt vad jag skulle välja, men jag kom på att jag skulle ha Mimmi Pigg öron.
De var trerätters. Först avocado med räkor, sedan kyckling och potatisgratäng och sist chokladtårta.
Jag och Åsa höll tal till Emma, jag tycker att det vart bra. Men de andra tyckte att det blev för långt... Hmm...


Jag, Åsa och Emma

Nu ska jag gå..

Ciao

RSS 2.0