"På promenad genom skogen.."

Skrivet den 2007-06-09, klockan 21:58:31
Det började med att Agge låg på en filt i skuggan och sov. Lina och Jonas kom förbi och ropade på henne. Men det tog ett tag innan hon hörde dem. De kom in, de tre spelade kort och åt tårta. Sedan gick Jonas hem och Agge och Lina skulle promenera till brevlådorna. Men det blev längre än så... Vid brevlådorna bestämde de sig för att gå till bryggan. Där träffade de nåra grannar som badade. De skulle gå tillbaka och Lina ville gå i skogen för att det var svalare där. Så de gick i skog och kom till stranden.

Vid stranden doppade tjejerna fötterna och skvätte lite vatten på varandra. Lina tyckte att flickorna skulle ta fram "barnet" i sig och gå på upptäcksfärd. De skulle leta efter badstränder. Så flickorna gick igenom skogen och hittade många fina ställen, som är deras hemliga.. På vägen hittade de också mass fynd, bla; en gummiboll, en flaska, en tunna och en glassburk. Det var bara nåra av dem saker som flickorna såg. Lina plockade upp nåra av fynden och stoppade ner dem i fickan.

Tjejerna gick över hala berg och stenar. För Lina var det inga problem, men för Agge... Lina stod och skrattade när hon försökte ta sig fram! Lina gick flera meter framför Agge som försökte hänga på, men det var svårt. Det var svår terräng, men tjejerna tog sig fram. Det fanns flera badstränder som tjejerna bestämde sig för att testa någon gång i framtiden.

De kom fram till kraftledningarnas knutpunkt och trodde att de hade gått vilse. Lina klättrade upp för en stege för att kolla läget. Hopn tog sig smidigt upp, medan Agge väntade nere på fast och säker mark. Lina fick lite panik ju högre upp hon kom och sedan stötte hon på ett spindelnät!! Så Agge var tvungen att ge henne en pinne som hon kunde peta bort nätet med. Sedan fortsatte hon klättra en bit, tills hon inte vågade mer. Men Lina såg inget däruppe. Hon sa att det var för mycket träd. Så hon klättrade ner igen.

Sen blev det svårt, Lina ville gå åt ett håll och Agge åt ett annat. Men Agge fick sin vilja igenom för en gång skull under det här äventyret.. Lina tog täten, men Agge tog snabbt över då hon hittade stigen de skulle gå. Flickorna kom fram till en korsning. Rakt fram eller till höger? De va frågan. Agge valde höger, men de kom ingenstans så de gick tillbaka och gick rakt fram istället.

Flickorna följde stigen och helt plötsligt kände de igen sig. Där hade de varit förut. De blev glada för nu va de inte vilse längre! De gick stigen tillbaka mot civilisationen. På vägen mötte de små gubbar som låg gömda bakom träden. Tjejerna blev lite rädda, men gick fram till gubbarna. Det visade sig att gubbarna var gjorda i gips och helt ofarliga...

Det prasslade lite i gräset och Agge hoppade till. Prasslet visade sig vara en groda och Agge gav ifrån sig ett tjut då hon såg djuret. Lina skrattade och mobbade den "tjejiga" Agge. Sedan kom de äntligen ut på vägen och de promenerade till sina hem. Utanför Linas hus skildes vännerna åt. Lina gick hem till sig och Agge till sig.



Här slutar historian "På promenad genom skogen"
Berättelsen är sann, personerna finns i verkligheten. Agge är 18 år och Lina 19 år...

Vad tycker du?

(Kommentarer där du gör reklam för din egen blogg, ber mej rösta på dej, tipsar om dina spännande tävlingar, "dagens blogg", mm kommer jag inte att godkänna)


Ditt namn:
Klicka i rutan så sparas du till nästa gång

Din E-postadress: (bara synlig för mej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0