Namnbyte = jobb?

Skrivet den 2011-01-18, klockan 21:30:00
Hörde en skrämmande sak idag på rasten..

Det var en kille som satt å pratade med några andra lite allmänt å sen säger han:
"Jag måste byta namn, men jag kommer inte på något bra."

Min första tanke var att han skulle byta namn på mailen, FB, eller nåt sånt.. Men sen fortsatte han:
"Det är lättare att ha ett svenskt namn när man söker jobb."

Det riktigt stack i hjärtat på mej! Det är helt sjukt egentligen.. Han går en utbildning på ett svenskt universitet som är tre år lång, han går på samma föreläsningar, gör samma labbar, skriver samma tentor, men ändå så är han inte lika kvalificerad som mej, för att han har ett iranskt namn!

Det är inte i namnet som kunskapen och erfarenheten sitter utan i honom.. Jag tycker det är synd, riktigt synd att de ska behöva gå så långt att han måste byta namn för att ha samma chans och förutsättningar som vi andra, när vi har gått samma utbilning..

Mår illa när jag tänker på hur det faktiskt går till där ute.. För jag tror honom, det har varit på tapeten länge att det är svårare att få ett jobb när man har ett utländskt namn.. Varför? Han borde ju få spela i samma liga som sina kursare.. Men nej, han hamnar nåra divisioner ner för han har inte det rätt namnet..

//Angelica


Vad tycker du?

(Kommentarer där du gör reklam för din egen blogg, ber mej rösta på dej, tipsar om dina spännande tävlingar, "dagens blogg", mm kommer jag inte att godkänna)


Ditt namn:
Klicka i rutan så sparas du till nästa gång

Din E-postadress: (bara synlig för mej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0