Paella - recept
Skrivet den 2010-04-23, klockan 20:41:41Du behöver:
¤ Långkorningt ris (jag tog två påsar "boil in bag")
¤ 1 lök
¤ 1 kuvert saffran
¤ vitlökspulver
¤ svartpeppar
¤ 1 kg kyckling
¤ 1 röd paprika
¤ 1 skål ärtor (typ 1,5-2 dl)
Så här gör du:
Bryn löken, stek kycklingen, koka riset. När riset har kokat klart häll det i en stor skål. Blanda i löken och kryddorna. Rör om till riset har fått en gul och fin färg. Häll sedan i kycklingen och ärtorna. Strimla paprikan och häll i, i skålen. Rör om allt och servera!
Vet inte riktigt hur många portioner det blir, men enligt riset är det fyra portioner och 1 kg kyckling är väl ca fem portioner. Så typ 4 portioner. När jag har ätit upp allt så kan ja meddela hur många portioner det blev..
Paella kan göras på flera olika sätt, den riktiga typen innehåller ju skaldjur å sånt, men eftersom jag är allergiskt mot allt som finns i vattnet så skippade jag det. =P Det jag gjorde är en förenklad typ. Men fortfarande lika gott! =)
//Angelica
¤ Långkorningt ris (jag tog två påsar "boil in bag")
¤ 1 lök
¤ 1 kuvert saffran
¤ vitlökspulver
¤ svartpeppar
¤ 1 kg kyckling
¤ 1 röd paprika
¤ 1 skål ärtor (typ 1,5-2 dl)
Så här gör du:
Bryn löken, stek kycklingen, koka riset. När riset har kokat klart häll det i en stor skål. Blanda i löken och kryddorna. Rör om till riset har fått en gul och fin färg. Häll sedan i kycklingen och ärtorna. Strimla paprikan och häll i, i skålen. Rör om allt och servera!
Vet inte riktigt hur många portioner det blir, men enligt riset är det fyra portioner och 1 kg kyckling är väl ca fem portioner. Så typ 4 portioner. När jag har ätit upp allt så kan ja meddela hur många portioner det blev..
Paella kan göras på flera olika sätt, den riktiga typen innehåller ju skaldjur å sånt, men eftersom jag är allergiskt mot allt som finns i vattnet så skippade jag det. =P Det jag gjorde är en förenklad typ. Men fortfarande lika gott! =)
//Angelica
Vad tycker du?
Trackback