Quiche lorraine

Skrivet den 2008-11-11, klockan 18:40:34
Pers: 5-6 st
Tid: ca 1½ timme
Ugn: 200 grader

PAJDEG:
3 dl vetemjöl eller 1½dl vetemjöl och 1½ grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten

FYLLNING:
150 g rökt skinka eller kassler
1 liten purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
½ krm svartpeppar
3-4 dl (ca 150 g) riven ost

GÖR SÅHÄR:
Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i en matberedare till en smuig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en vid form (ca 25 cm i diameter). Täck botten och kanterna. Nagga degen med en gaffel och låt den stå svalt i ca 15 minuter.
Under tiden gör du fyllningen och sätter på ugnen på 200 grader. Skär det rökta köttet i strimlor. Skölj och skiva purjon. Koka den 3-4 minuter i lite saltat vatten och låt den rinna av. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Lägg kött, purjo och ost ovanpå pajdegen. Häll över äggsmeten.
Grädda på nedersta falsen i ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad och med en blandad sallad.

Hoopas att det smakar

Vad tycker du?

(Kommentarer där du gör reklam för din egen blogg, ber mej rösta på dej, tipsar om dina spännande tävlingar, "dagens blogg", mm kommer jag inte att godkänna)


Ditt namn:
Klicka i rutan så sparas du till nästa gång

Din E-postadress: (bara synlig för mej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0