Plankstek, rök, brandvarnare..

Skrivet den 2009-02-14, klockan 19:46:17
Dagens middag var Plankstek.. Mums.. Men det blev inte riktigt som vi hade räknat.. Eftersom det var första gången vi använda plankorna så var vi tvunga att pensla in dom i matolja ett par gånger å grilla de i ugnen.. Under tiden stekte vi fläskfilén, gjorde potatismos å beasås.. Å eftersom vi har en kass fläkt så blev det osigt i hela lägenheten..

När plankorna var klara tog vi ut dom, å började lassa på våran mat.. Då såg jag att det kom rök från ventilen i spisen.. Trodde först att det var för att stekpannan stod på en varm platta, men sen öppnade jag ungsluckan å då vällde det ut rök!! Fick en hostattack å såg typ inget.. Brandvarnaren började tjuta, Erik fick plocka ner den å gömma undan den, öppna alla fönster..

Anledningen till denna "olycka" var att vi hade glömt kvar foliet vi haft plankorna på samt att det runnit olja i ugnen.. Inte så bra.. Jag sänkte värmen å fortsatte å lassa upp mat på plankorna.. Sen in i ugnen å vänta på att det blev färg på moset..

Sen fick vi sätta oss inne i vardagsrummet å äta, för det gick inte att vara i köket.. Å så gott de va!! Vi åt å drack gott!!

Sen kom det jobbiga; göra rent ugnsgallret å ugnen.. Gallret blev rent, men ugnen är omöjlig.. Ska ringa M å fråga efter lite husmorstips..

//Angelica

Vad tycker du?

(Kommentarer där du gör reklam för din egen blogg, ber mej rösta på dej, tipsar om dina spännande tävlingar, "dagens blogg", mm kommer jag inte att godkänna)


Ditt namn:
Klicka i rutan så sparas du till nästa gång

Din E-postadress: (bara synlig för mej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0