Jacka

Att det ska vara så svårt å hitta en jacka!!

Har sprungit runt på Gränby å kollat på internet, men jag hittar ingen.. Stackars mej som måste använda min gamla trasa som jag köpte 2008!!! Inte mej emot så mycket, för jag gillar den jackan, de tråkiga är att den var svart när jag köpte den, nu börjar den bli grå å ärmsluten är lite trasiga..  Men de verkar som jag får ha den ändå, för de finns inge bättre i affärerna...//Angelica

31 mars 12

Vaknade upp till et snöigt M-bo.. =( Inte alls vad jag hade önskat, vill ju ha vååååår!!! Som tur är så har de mesta smält undan idag hoppas det är borta i morron..

Idag har jag haft sy-stuga å Erik har rensat garderoben.. I morron ska jag också rensa, efter att jag har sytt klart.. Ska ut med vinterkläderna å in med sommarkläderna, ävne fast de kom snö i natt så tror jag inte att de kommer å bli kallt igen...

Idag är det Earth Hour, förut har jag gått all-in, men inte idag.. Släkte alla lampor, men teven å datorn var på.. Va ska man lixom annars göra i en timma?!?

//Angelica

30 mars 12

Veckan började med en kurs, Heta arbeten... Ganska dryg, men helt okej, har fått lite mr förståelse nu iaf =) Sen hare vare vanligt jobb, mycke å göra, fick lite stresspanik ett tag, men det löste sej, fick lite längre tid på mej.. Men det är fortfarande mycket som hänger över mej, å nästa vecka är jag ensam.. Men de ska nog gå..

I helgen blir de pyssel å städning här hemma, yey!

//Angelica

25 mars 12

Veckan har gått väldigt långsamt, men när fredagen kom så var det plötsligt söndag... Varför går helgerna alltid så fort??!

Veckan har rullat på som vanligt, jag tar mej fram sakta men säkert..

I fredags var vi å tvättade min bil å när vi kom hem så började vi å städa här hemma, men vi orkade inte så mycket så vi gick å la oss.. På lördagen vaknade jag 6.13, gick upp å väntade på att få väcka Erik ;) Väckte han 7, vi åt frulle å sen började vi med städningen..  Vi var precis klara när MoP kom... Väntade in MoS, tände grillen å la på korven.. Vi åt mat å fikade å så hade vi presentöppning..

Sedan åkte vi en liten tur, förbi M&M's nya boende å en bakväg ner till U-a.. Jag å M hoppade av i Gränby å de andra åkte till Biltema.. Sedan kom de tillbaka å hämtade oss å vi åkte till restaurangen, Koh Phangan.. De va thaimat som stod på menyn.. Vi beställde in sex olika rätter som man fick plocka utav.. Smakade på allt förutom räkorna.. En del var starkt å en del lite svagare.. Maten var det inget fel på, känslan var inte bra.. Vi fick ett litet bord, de va trångt, olika servitörer/-triser varje gång, strul med betalning..

MoS åkte hem, medan MoP följde med oss upp till M-bo.. Softade bara innan vi gick å la oss..

Idag gick vi upp å åt frulle å våfflor till efterrätt.. Sedan åkte MoP hem, jag å Erik gick ut å fixade med bilarna, nu glänser de både in- och utvändigt =)

Erik å jag åt lunch ute idag, vi grillade korvarna som fanns kvar.. Var jätteskönt, 22 grader i solen =)

//Angelica

Ramlar du, så ligger du!

Va så högt upp man kan komma i huset idag.. Å när jag var på väg ner så säger två av snickarna:
S1: "akta så du inte ramlar ner"
S2: "håll i dej nu"
S1: "ramlar du så blir de svårt å få ner dej, så då får du ligga där"
S2: "ja, för vi hjälper bara till en gång å dej har vi redan hjälpt"

Känns bra, haha ;) De är nog bäst att jag håller mej på fötterna nu, ifall att =P

Vart jag är går så är de nån som är på mej, bara för att jag råka ramla en gång, som för övrigt var nån av snickarnas fel, så betyder de ju inte att jag stuper i varje steg jag tar... Men det känns bra att de är rädd om mej =)

//Angelica

20 mars 12

Är helt slut, förstår inte varför, för jag har ju bara jobbat två dagar..! Men idag har inte varit nån bra dag har haft ont i huvudet nästan hela dagen.. Började igår av nån anledning å försvann inte under natten..

Ska se om den försvinner i natt, kan ju alltid hoppas =)

//Angelica


19 mars 12

Nu går de bara framåt, har inte använt kryckorna sen i fredags morse.. Men det är jobbigt å gå på foten, men det går.. Fast jag är väldigt rädd om den, har superkoll på fötterna hela tiden.. De jobbiga är att de går så långsamt, vill ha lite tempo! erik går ju ifrån mej!!! De e illa =P


Helgen var bra, fick träffa Tindra, supersöt! Men de va skönt å lämna ifrån sej henne till mamman när hon skrek å gjorde behov =P Annars hände de inge spännande, bara en lugn å skön helg =)

//Angelica

Framsteg

Igår på jobbet så provade jag att förflytta mej med hjälp av högern å upptäckte att de gick, sen testade jag att gå fram till bokhyllan å de gick också! Så då provade jag att gå till köket, å de gick också! De gick, UTAN kryckor!!! :) Sen gick jag hela dan utan på jobbet. Men när jag kom hem så hade jag riktigt ont.. Idag har jag också varit utan å idag har jag inte lika ont nu på kvällen..

Känns jättebra att de äntligen har börjat gå åt rätt håll :)

Så jag hoppas att jag kan gå lite stabilare på fredag för då äre skyddsrond å så måste jag köra bil en bit då..

//Angelica


11 mars 12

Helgen är redan slut... Känns som om den har gått jättefort..

Igår var vi å provade soffor å handlade. Sen kom vi hem, jag vilade lite medan Erik fixade bilen, sen städade vi å sen fick vi pusta innan det var dags för middag.. Var lata å åkte å köpte pizza.. När vi skulle åka så snöregnade å blåste de.. De fastnade en gren under bilen.. När vi kom hem så åt vi å väntade på Mellon.. Vart lite besviken, för pizzan va inte så jättegod.. Men man kan inte alltid vara nöjd..

Idag gick vi upp å fortsatte städa, eller Erik städade å jag gjorde så gott jag kunde.. Erik hann precis ut ur duschen innan gästerna kom.. Vi fixade maten å åt lunch å fikade å sen åkte de vidare hemmåt, förutom B som ska flyga ner till Kalmar ikväll. Erik ska åka å lämna honom om en stund å då ska jag få sova =)

//Angelica

Melodifestivalen 2012 - FINAL!

Å vinnaren är...

...LOREEN!!!!!

Inte helt oväntat kanske...

Tycker dock de va konstigt att Molly kom så dåligt bland svenskarna å Thorsten så bra?? Känns som om de blivit en förväxling..?!?

Sen förstår jag inte varför vi ska ha en internationell jury.. Är de inte Sverige som ska bestämma vad vi vill skicka till ESC???

MEn jag är iaf nöjd med vinnaren, tror den låten är bra i Europa =)

/Angelica

Foten - 1 vecka

En vecka har gått å nu ser den ut så här.

Syns inte så bra på bilderna, men den är blå där tårna börjar å lite på tårna också.. Sen är den blå på sidorna, eller ja de börjar övergå i lila.. Riktigt snygg fot...

//Angelica


Samhället och handikapp

Har fått se nu hur ohandikappvänligt vårat samhälle är.. Å då har jag bara varit handikappad i en vecka..

¤ Låga toalettsistar
På sjukhuset gick de ju bra, för där fanns de handikappsräcke. Men här hemma å på jobbet, de är ju jättelångt ner.. Måste hålla i mej i handfatet...

¤ Bussåkande
Skulle kliva upp på bussen å de va jättehögt! Han neg inte tillräckligt, så jag fick häva mej upp. Sen kändes trappstegen väldigt höga inne i bussen.. Hade ingenstans att ställa ifrån mej kryckorna när jag skulle peta in busskortet. Busskortsmojengen satt väldigt lågt å långt bort så jag fick sträcka mej samtidigt som jag skulle hålla balansen. Handikappsplatsen var väldigt trång, satt som en sardin hela vägen ner..

¤ Hjälpsamhet
Folk såg att jag kom gåendes med kryckor, men ingen flyttade på sej å erbjöd sin plats i främre delen av bussen! Så jag fick tråckla mej till mittendelen, där alla barnvagnar ska stå.. Gången var trång å jag fick inte riktigt plats med kryckorna, fastnade i en tjej så jag höll på å ramla..
Båda mina busshållplatser har en bänk där man kan sitta å vänta medan bussen kommer.. Här hemma inga bekymmer eftersom jag är först, men i stan ingen reser sig upp! Ett par reste sej när deras buss kom å då satte jag mej ner för att avlasta vänster benet. När tiden började närma sig min buss å jag såg en gul buss komma så reste jag mej för att se vad som stod på den, hann knappt resa mej upp innan bänken var upptagen... Så jag fick stå i väntan på min buss, för bussen jag såg va inte min buss..

¤ Aktsamhet
Folk som går förbi stryker mej precis, kan man inte ta ut svängen lite? Har fått dra in foten många gånger för jag varit rädd att nån ska kliva på den..

¤ Handling
Gick in på Ica, nu skulle inte jag handla mycket så jag kunde lägga ner i en kasse, men om man nu ska handla lite mer å tunga grejer va gör man av varorna, det är ju svårt å gå med kundvagn eller korg när man går på kryckor. Å i en så pass liten butik som våran, kan inte personalen erbjuda hjälp? Samma här med betalningen, hade ingenstans å ställa ifrån mej kryckorna.. Å när jag skulle ut så hann jag inte ut förns dörrarna åkte igen å nöp tag i min rygg..

¤ Övergångsställe
Eftersom jag inte är så snabb att jag hinner springa över vägen så går jag över vid övergångsställena nere i stan.. Problemet är att det är grönt för kort tid, så jag hinner inte över.. Sista biten måste jag hoppa undan i panik.. Bekrymret här hemma är att det är ont om övergångsställen. Antingen måste jag gå av en station innan eller en efter om jag ska få den möjligheten.. Så nu står jag vid vägkanten å väntar på att kusten ska bli klar..


Jag vet att de vart ett gnälligt inlägg, men jag tycker att det är förskräckligt hur dåligt anpassat vårt samhälle här för handikapp å hur "blinda" människor är om de kommer en handikappad.. Jag flyttar mej alltid, ser om de behöver hjälp, så jag tycker det är tråkigt att jag inte får något tillbaka då jag behöver det..

Dom som faktiskt har överraskat mej är busschaufförerna.. Jag var jätterädd att de skulle stänga dörren å fara så fort min biljett gått igenom. Men de har väntat tills jag satt mej å kommit i hyfsad ordning =)

Tur att jag inte är handikappad på heltid, de hade jag aldrig klarat av. Är tacksam för de liv jag faktiskt har!

//Angelica

9 mars 12

Redan fredag..

Kan inte säga att jag har haft en tung vecka.. Hemma i tre dagar å kontorsjobb två dagar.. Hoppas foten blir bra snart, för de är skittråkigt å bara sitta på kontoret, vill ut å titta, de har ju säkert hänt en massa där ute på den här veckan som jag inte varit ute å kikat.. Men just nu känns de som om foten aldrig blir bra.. Den är fortfarande väldigt svullen å de gör ont som tusan när jag försöker gå på den.. Men de kan ta upp till 40 veckor innan den blir bra, om man har otur, vilket jag inte hoppas på...

SO kom upp efter frullen å frågade om vi skulle gå, men vi ställde in SR.. Inte så lätt å gå å inspektera där ute med kryckor =P Men jag satsar på nästa fredag ;) Dock kommer jag inte gå i hisstrappen...

Städerskan gav mej en ny sopkorg, eller hon tog den från rummet brevid, eftersom jag vänt upp å ner på min å använder den som stöd för foten...

Förbättrade tiden till bussen idag med två min ;) Å då stannade jag en längre stund för jag blev trött i armar å ben..

Är helt slut efter den här veckan, fast de inte har varit särskilt ansträngande.. Att ha ont 24/7 tar på krafterna..

//Angelica

8 mars 12

Idag var jag tillbaka på jobbet, kanske inte min bästa idé här i livet, men gu så skönt de va!! Har verkligen saknat de, inte för att jag kunde göra så mycket, men bara att få komma ut å se nåt annat än min lägenhet.. Fick sitta med pappersarbete, kan ju inte göra så mycket annat.. Inte lägligt att göra illa foten nu, för de är massa som behövs göras utomhus, har lite dåligt samvete att jag inte kan hjälpa till.. Menmen, vad ska man göra.. Nu får den andra arbetsledaren slita som ett djur själv, som jag fick göra förra veckan då han va borta...

Dom va besvikna att jag inte hade bakat några bullar nu när jag ändå var hemma å vilade foten.. Om jag är snäll så ska jag baka i helgen å ta med mej, dock inga bullar, men nåt annat smaskigt...

//Angelica

Tankar

De va helt sinnessjukt vilka tankar som flög igenom mitt huvud i fredags när jag låg på backen..

¤ Hur ska jag få bilen till Erik?
Vi planerade ju så bra på morronen att jag hade bilen eftersom vi skulle ner till Stockholm, för då brukar jag hinna handla innan Erik slutar..
Tänkte att nån av gubbarna får köra mej till Erik å så får Erik skjussa tillbaka honom..

¤ Vem ska ha ansvaret?
Eftersom jag var ensam på kontoret så fanns det ingen kvar då jag åkte iväg och troligtvis inte skulle komma tillbaka.. Ett tag tänkte jag att jag skulle komma tillbaka å sitta på kontoret till arbetsdagens slut, bara för att nån måste finnas där...

¤ Vem ska larma å låsa?
Insåg att om jag nu skulle sitta kvar så skulle jag inte hinna larma å sen hinna ut.. Men om jag inte skulle stanna kvar, vem skulle då göra de?

¤ När rakade jag benen sist?
Jag vet att det kanske inte är det första man tänker på. Men när de började kavla upp byxan för att få av mej skorna så fick jag smått panik. Kom inte ihåg hur håriga de va, ganska så ofräscht med buskiga ben.. Kollade efteråt, å de va inte så farligt ;)

¤ Hur ska jag kunna spela match på söndag?
Skulle äntligen få va med å spela en match, men när jag låg där så förstod jag att det skulle bli knepigt. De ända jag tänkte på då var att jag fick inte glömma å ringa tränaren.

¤ Hur funkar de vid sjukanmälan?
Har aldrig varit sjuk förut så jag vet inte hur det fungerar på Peab. Har ju ett nummer å ringa men hur fungerar de.

¤ Ska jag höra av mej till Erik?
Svaret blev nej, orkade inte ta de just då, tänkte att jag tar de när jag är tillbaka å hämtar mina saker. De va ju ingen annan i platsledningen där ändå, så han skulle ju inte få veta något.. Tänkte skicka ett sms, men de va så jobbigt när han gjorde de så jag ville inte göra likadant, fast att inte hära av sej alls, kanske inte va så bra heller..

//Angelica

7 mars 12

Igår kom hon äntligen till världen, familjens lilla prinsessa =) <3 Ska bli så kul å får träffa hon, tar dock ett tag, så jag kommer å gå å längta ihjäl mej innan dess..!!

Idag tog jag en sväng till bussen, kollade hur lång tid de tog så att jag vet inför i morron.. Nu orkar jag inte sitta här hemma längre så - back to business.. Vet dock inte riktigt vad jag ska göra, men nåt finns de säkert..

Tittade nyss på Allt för min syster å då började jag genast må mycket bättre =)

Landade en helikopter här för en stund sedan å den flög iväg nu.. Hade foten varit okej så hade jag sprungit ut å kollat, är väldigt nyfiken...

Nej, nu måste jag fixa för i morron.. Har nog aldrig varit så glad att få åka till jobbet! =P

//Angelica

Trappor

När jag går i trappor så är jag väldigt försiktigt.. Håller nästan alltid i handledaren å springer sällan..

Det för att för många år sedan så sprang en kompis i en trappa på sin skola å ramlade å slog då sönder njuren eller mjälten (kommer aldrig ihåg vilken). Tyckte de va riktigt obehagligt, han hade nog otur för de e nog inte så vanligt att de blir så illa.. Sen en påsk när vi var på landet så skulle vi åka å handla, jag gick ner för trappen å halkade till å slog i svanskotan.. Hade ont i länge efteråt... För nåt år sedan så skulle jag upp för trappan hos Erik å hade bråttom så jag sprang å tog två steg i taget, missbedömde avståndet lite å föll.. Hade länge ett jack i knät..

Därför är jag väldigt försiktig i trappor.

På jobbet där vi har en del trappor så håller jag alltid i mej å går lugnt å försiktigt, när jag klättrar på stegar så känner jag så att stegen är stadig å jag håller krampaktigt i mej..

Jag slarvade lite förra måndagen då jag skulle ner från filigran, pallen jag klev ner på var inte så stadig som när jag klättrade upp, någon hade flyttat på den, så när jag klev ner så vickade den till å jag höll på å falla ner för betongtrappen, men jag fick tag i väggen å trappräcket å återfick balansen, sen kollade jag noga att den var stadig när jag skulle upp och ner...

Trappan jag for nerför i fredags hade jag inte en tanke på att den va dålig.. Har gått upp å ner för den trappan mycket.. Det är bara 5-6 steg så de är ingen handledare, så jag hade inget å fånga upp mej i när trappan försvann under mina fötter.. Gick inte å göra så mycket då.. Men nu sitter trappan iaf fast så nu hoppas jag att den är säker, men de kommer nog va lite skakigt å gå i den de första gångerna..

Så i fortsättningen så kommer jag att vara ännu mer försiktig i trappor, gillar dom verkligen inte..

//Angelica


Dagen

Valet blev Sex and the city 1 och 2.. Dom var bra..

Annars idag?
Fixade en ringsignal till jobbtelefonen, inte de lättaste direkt, massa knep å knåp fram å tillbaka.. Men nu e de fixat..

Konstigt nog så får man dagarna å gå, även fast de känns långa.. Hoppas verkligen på att jag kommer tillbaka till jobbet snart, annars börjar jag klättra på väggarna... Men det blir hemma i morron med, vill kunna gå lite mer obehindrat om jag ska på jobbet..

Lagbasen ringde idag, gubbarna var nyfikna hur de va =)

//Angelica

Val

Dagens svåra val:

¤ Allt för min syster
eller
¤ What happends in Vegas
eller
¤ Djävulen bär Prada
eller
¤ Sex and the city 1 och 2

//Angelica


6 mars 12

Undra hur jag ska få dan å gå idag? Är redan uttråkad å de har bara gått några timmar... Ska försöka å göra nån nytta här hemma.. Nåt som man kan göra sittandes.. Nu kom jag på att jag ska ringa lite idag..

Låter som en spännande dag...

//Angelica

Tråk

Gahhh, jag dör av tristess!! Visst att jag gillar å va själv, men då vill jag ju kunna göra något också... Nu är jag ju låst.

Tog mej till träningen idag. 300 meter tog 17 minuter ;) Man får inte ha bråttom =P Va helt slut när jag kom hem.. De va nog veckans träning =P

//Angelica

5 mars 12

Helgen sög, de va jättefint väder, men jag kunde inte va ute å fota.. Jag satt på altan i nåra timmar, de va skönt, när solen låg på så var de 18 grader ;) Men sen söndagen så höll jag mej inomhus tills vi åkte hem.. Erik fick gå in på CG själv, för jag orkade inte hoppa runt där inne..

Lindade foten i morse, men jag tog bort de ganska snart, foten bara somnade... Men de går ganska så bra utan.. Idag har jag gått en del på foten... Va så skillad att jag bara använde en krycka ;) Men de va för att de va svårt å få maten till bordet, gick inte att stoppa innanför tröjan som jag gjorde med glaset å vattnet =P

Ska ta å plocka lite här å fixa å sen ska jag ta mej an dagens stora utmaning, gå till träningen.. Jag ska inte va med, men jag ska hämta och lämna lite saker.. De va närmre å ta sej till träningen än till hon som jag ska lämna å hämta grejer av.. =P Man får inte va dum...

//Angelica


Melodifestivalen 2012 Andra Chansen

Tittade inte, men lyssnade.. Har iofs hört låtarna förut, hade ingen favorit direkt.. Nästa vecka är de dags, får se vem som tar hem de =)

Final
Top Cats
Thorsten Flinck

Ute
Dynasty
Timoteij
Andreas Johnson
Lotta och Christer
Sean Banan
Youngblood

//Angelica

Olycka

Veckan har vare tuff. I början var ena arbetsledaren på kurs å den andra sjukskriven så de va bara jag å platschefen på plats. På torsdagen när han som var på kurs skulle komma tillbaka så blev han sjuk likaså platschefen, så de var bara jag på plats. På torsdagen var de mycket att fixa, hade fullt upp hela dagen. På fredagen var jag också själv, fixade å trixade med att få ihop allt. Gick skyddsrond å hjälpte traktorn å komma igång, sen skulle jag gå in å fixa lite pappersarbete, då hände de som inte fick hända...

Jag gick ut ur hissen å skulle börja gå ner för trappen på 5-6 steg, kom ut på första steget då trappan gled iväg, föll ner 50-70 cm å landade på betongplattan, i fallet fastnade jag med fötterna i trappan. Lagbasen kom ut ur containern, ropade på skyddsombudet. Lagbasen ringde 112, de skickade ut en ambulans, under tiden tog gubbarna av mej skon å försökte hålla mej lugn. Ambulansen kom efter 20 min, de ville art jag skulle ställa mej upp å hoppa på mitt friska ben till bilen. De va då jag upptäckte att de även gjorde ont i vänster fot. De gick å hämta britsen så jag fick ligga på den istället.

Kom fram till Ackis där de tog in mej på ortopeden, de undersökte foten å körde sedan upp mej till röntgen, de togs massa bilder å sen fick jag åka ner igen. Som tur var så var foten bara stukad, de lindade den å jag fick kryckor.

Blev hämtad av en arbetsledare som hade fått rycka in istället för mej, plockade ihop mina saker å sen kom Erik å hämtade mej på jobbet. Fick sitta på hans jobb tills han slutade.

I natt så började de å svida så jag kunde knappt sova, i morse tog jag av lindan å kollade, va röd där tejpen suttit...

Har hoppat runt på mina kryckor idag, försökt å använda foten, men de e inte lätt. Jag hoppas att den blir bra snart, inser nu hur beroende jag är av mina ben.

//Angelica


RSS 2.0