Knapert i kassan

Skrivet den 2010-05-23, klockan 12:17:59
Hörde på Nyheterna igår att var tredje student är fattig å jag är inte ett dugg förvånad. Som heltidsstudent får man 8140:-, (bor man i Stockholm och har en inkomst på mindre än 8204 så lever man under fattigdomsgränsen..)

Bilden nedan visar hur mycket man i snitt gör av med som kvinna respekive man.. Bara de grundliga sakerna uppgår till en summa på 7 700 (K) och 8 060 (M). Då är inte lunchen inräknad!! Totalt räknar konsumentverket att man gör av med 11 820 (K) och 12 120 (M), det är 3000-4000 mer än vad man får i studiemedel..

I den här tabellen står det inget om skolböcker, det är en jobbig utgift, den utgiften kan variera, men det är minst 300:- i månaden å kan vara över 1000:-.

Många jobbar extra, men är man heltidsstudent så "jobbar" man ju 100% med sina skoluppgifter å ibland mer än så.. Så det är faktiskt tufft att ha ett extrajobb också, inte alla som klarar av det utan att det påverkar studierna..

Så de kanske inte är så konstigt att vi studenter är så fattiga?


(Det var en väldigt liten bild, för större bild klicka HÄR och scrolla ner lite.)

Ibland så låter de så snällt när de säger att de höjer studiemedlet, men vad är det egentligen som höjs jo, det är lånet.. Bidraget höjs väldigt, väldigt lite i jämförelse.. Å hur kul är det att spendera lånade pengar? Det är ju nåt som jag ska betala tillbaka så småningom så jag vill inte att de ska gå till vad som helst..

//Angelica

Vad tycker du?
Skrivet av: bitterfittan
Den 2010-05-23, klockan 16:39:14

jag har bara kollat på när min pojkvän spelade match (: kallt som fan var det.



hopppas du överlever pluggandet idag


(Kommentarer där du gör reklam för din egen blogg, ber mej rösta på dej, tipsar om dina spännande tävlingar, "dagens blogg", mm kommer jag inte att godkänna)


Ditt namn:
Klicka i rutan så sparas du till nästa gång

Din E-postadress: (bara synlig för mej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0