Ny baddräkt..

Så nu har ja köpt en ny baddräkt å tofflor, så nu kommer de att gå mye bättre på gympan.. Eller, ja förhoppningsvis.. Sen blev de lite annat som slank ner å.. Men de va viktiga grejor, så de va ingen fara..

Sen kom ja hem å försökte titta på Andra Avenyn, men de gick inge vidare.. Eller de gick, men de tog låååång tid..

Ciao

Tentafirande

Gick till IKSu så ja va där typ kvart i sex, men då va inte tjejorna klara.. Så ja fick sitta å vänta.. Sen kom de upp en efter en.. Vi fick skjuss av emelies pappa, vilket va skönt, så vi slapp gå.. Å så kom vi rätt också, de hade no vari problem annars.. =P

David va förvånad att vi kom tidigt, han trodde vi skulle komma typ 1 timma sent, för dfe brukar Sandra alltid göra.. Haha.. Satt å prata å vänta in alla sen gick vi å åt pizza.. De va väl ingen höjdarpizza precis.. Sen gick vi tillbaka så spela schack i lag.. De va väldigt kul, men väldigt svårt.. För man fick inte prata om schackspelandet i laget, utan de va ba å köra.. Å så hade man typ 5 sek betänketid.. Så de blev stressigt.. Då ja har vari me i Schackfyran så borde ja va lite bra, men ne, inte under stress.. =P=P Å iofs så va ja me i Schackfyran för 9 år sen..

Men de sluta iaf oavgjort, remi (eller va de heter)... Sen blev de ba mer snack, innan ja åkte hem.. Åkte ganska tidigt.. Grejen va den att ja kunde välja mellan att:
¤ Åka en i en varm bil hela vägen hem
eller
¤ Gå från Haga till Ålidhem i 10 minusgrader

Så de va ganska lätt, bilen.. =P=P

Ska väl dra mej ner på stan senare idag..

Ciao

PS, fick en chock när ja hade startat datorn, enligt den så ere 14 minusgrader ute..!!! Måste ut i köket å kolla de..

Klart man har de..

Blev lite städsugen, eller egentligen inte.. Men de va för trångt så ja va tvungen å plocka upp allt på golvet.. Men med lite pratsällskap å musik så gick de fort.. =P=P

Sen knacka de på dörren, vilket de typ aldrig gör.. De va en mamma till en kille i korridoren som ville ha en tumstock å vinkelhake.. För de skulle sätta upp lite grejor.. Å de hade ja.. Tur att man har en pappa som e snickare.. =P=P

Måste byta om nu å gö mej iordning innan ja ska till David å fira att de gick bra på tentorna!!! Vi är nåra som får fira iaf, nåra får bara fira att en gick bra.. Menmen, de bli no kul ändå..

Ciao

Visste du att...

...om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe? (Är knappast värt det...)
...hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i kroppen att det kan spruta 914,40 cm? (Oh My God!)
...en kackerlacka kan leva i 9 dagar utan huvud innan den dör? (Ohyggligt!)
...om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timman? (Prova inte detta hemma...)
...en loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.
...havskatten har över 27000 smaklökar! (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)
...fjärilar smakar med fötterna? (Någonting jag alltid har önskat att veta!)
...den starkaste muskel i kroppen är tungan? (Hmmmmmm.......)
...högerhänta människor lever i genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta? (!)
...elefanter är de enda djur som inte kan hoppa? (OK, det är nog bra......)
...en katts urin lyser under svart ljus? (Kan undra vem som har betalt för att ta reda på det ?)
...en struts öga är större än dennes hjärna? (Jag känner människor med samma problem...)
...sjöstjärnor har ingen hjärna! (Sådana människor känner jag också!)
...isbjörnar är vänsterhänta? (Om dom byter, kommer de att leva längre!)
...människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull? (jasså?)

Nu kanske de händer nåe..

De va sjukt kallt i morse när ja skulle upp.. Måste verkligen kolla på mitt element nu.. De vore ju tråkigt om ja skulle frysa ihjäl.. =P=P Men ja tog mej upp å drog snabbt på mej en fleacetröja å gick ut i köket.. Gjorde iordning frukost, samma som de har vari hela hösten.. =P=P Kan ju va dags me en förändring snart kanske..

Sen gick ja in i rummet å satte mej framför TV:n.. Först sporten, sen Beverly Hills å sist MTV.. Mye bra.. Samtidigt som ja försökte äta min frukost, men även idag så hamna den i soporna.. Jag kanske borde gå upp lite tidigare så ja hinner vakna å kan äta frukost.. Men jag sitter ju i 40 minuter i sängen å försöker äta... Å ja tror inte att ja orkar gå upp tidigre.. Att ta sej upp 7, de e jobbigt nog.. =P=P

Dagen börja me en kemi-lektion.. Å för första gången såg ja att läraren kunde skratta(!) å han hade tänder me.. =P=P Han hade typ repetion från gårdagen hela lektionen kändes de som.. Å så gjorde han lite nytt.. Men de va inte så att ja riktigt hängde med.. eller jo lite, men nu vare lite lättare..

Sen fick vi tillbaka BiB-tenorna å duggorna.. Åsa hade inte riktigt gillat alla mina otroligt smarta svar.. =P De va nåra hon nolla, men ja fick ändå godkänt så ja klagar inte..

Sen prata vi i klassen om kemi-lektionerna.. De kom fram att typ 20 av 30 inte hängde med.. Å då ere ganska allvarligt.. Vill ju inte kugga på tentan som den andra klassen gjorde.. Så de va nåra tjejor som hade prata med vår studie(nånting) å nån på kemi(nånting) å klagat lite.. Å de va väl medvetna om problemet, vi va inte de första som hade klagat.. Så nu får vi se va som händer.. Men ja tycker att de e klantigt av dem att ge honom som vår lärare näre vet att de inte funkar.. Å de skrämmer ju bort oss från å söka till fortsatta studier på kemi(nånting)..

Ciao

50 first dates

Va på A1 me Johanna, de va väldigt kul.. Har boka upp mej till nästa vecka också..

Sen kom ja hem å ba tog de lugnt.. Prata lite me Erik å mormor.. Samtidigt som ja tittar på "50 first dates" de måste va den sötaste filmen ja typ har sett... Gillar den väldigt mye..

Dags å sova nu kanske..

Ciao

Med eller utan alkohol?

Jises, jag har verkligen börja tröttna på folk som kommenterar att man inte dricker tillräckligt mye när man är ute å festar.. Eller väljer att stanna hemma vissa dagar.. Eller om man inte dricker alls så är man plötsligt nykterist!!! Gousch!

Ser inte de roliga i att gå ut varje tis, fre å lör å supa sej full... Då man istället kan tillbringa den tiden hemma, med nån/några man gillar å ba tare lugnt.. De kan bli kul de me..

Visst även ja tycker att de e roligt å gå ut nån gång ibland, men jag klarar inte av å dricka så mye att ja tappar kontrollen av mej själv, då ja har ett stort kontrollbehov av mej själv å varje steg jag tar... Jag vet iaf var min gräns går, å ja önskar att andra skulle veta de me.. För att skylla på alkoholen är väl bland de värsta man kan göra!! Tycker att de är fel att många använder de som en ursäkt ens.. De va ju inte så att alkoholen tvingade en att dricka, utan de va man själv som drack!

Efter nyår blev jag riktigt skrämd, å jag slipper gärna å uppleva de jag gjorde, igen.. Okej, allt på nyår va inte kass, de hände en del bra saker å.. Men det är nåe som verkligen har påverkat mej.. Å jag kommer nog aldrig å glömma de som hände..

Jag är inte så sugen på å...
...falla ihop i en snöhög i smällkalla vintern i tunna kläder
...ligga i toaletten å spy
...vakna upp dagen efter, utan att komma ihåg va jag gjorde dagen innan
...göra massa saker, som jag dagen efter ångrar


Så nej, ba för man inte super sej redlös så e man inte nykterist..


Jej!

Fick igår reda på att ja har klarat även BiB-kursen!! Så de känns otroligt bra!! Får tillbaka tentan i morron så då får ja se va de tyckte om mina svar..

Va sjukt trött i morse när ja skulle upp, å så vare kallt så då vare inte heller så lockande att ta sej upp... Men upp kom ja å satt i 40 min å försökte så i mej en macka, vilket inte lyckades så bra.. Å sen blevre stressigt, som alltid dårå..

Höll på å somna på KeA-lektionen.. Va inte lika förvirrad idag, för nu gick de iaf å hänga med.. Inte på allt, men mer än tidigare..

Ska plugga lite nu innan A1.. Har fått med mej Johanna. Så de ska bli kul.. =P=P

Ciao

Så här gör du:

"Om man vill ha ihjäl en björn så ska man inte använda ett gevär, det är bättre att använda en motorsåg, och såga av huvudet på björnen."

Sagt av en liten kille på bussen

De vanligaste

De 2 vanligaste svenska meningarna:

1. Jag vet inte
2. Det har jag aldrig sagt

Busskaos...

Så där, då har ja kommi hem.. De va nästan så att ja missa bussen från Ullånger, morfar körde lite för långsamt enligt min å mormors planering.. =P=P Men ja hann iaf.. Fick åka en extrabuss därifrån, då den andra redan va full.. I Ö-vik bytte ja till en annan, har tur som fick en plats.. De va två fulla bussar som lämnade Ö-vik å då fick ändå inte alla plats, så nåra fick åka taxi.. Vid Umeå busstation fick inte heller alla plats, de fulla bussarna va fortfarande fulla... Å lika så vid sjukhuset..

Nu ska ja kanske äta midda innan ja ska bänka mej framför tv.. Väntar ba på att de ska bli tomt i köket.. =P=P

Ciao

Plugg, ne..

Sov till halv nio ida, då ringde morfars mobil å sen kom hans lillebror å gorma så då kunde ja inte sova mer.. Han tyckte ja såg lite trött ut när ja kom ner för trappan, å sen tyckte han att ja va fräck när ja snodde hans stol.. =P=P haha.. men sen gick han å då blevre lugnt å ro i köket..

Försökte plugga lite, men de gick inte så bra.. Lyssna mest på musiken å stirra i boken.. =P å nu sitter ja i soffan å tittar på Let's Dance, igen.. Sitter å vänta till ja ska åka hem.. Måste packa klart mina grejer å ja hoppas att ja får plats..

Sen måste ja hinna fira morfar innan ja åker.. Har inte hunnit de än.. Men han har inte vart hemma, inte ja heller iofs, men ändå.. =P

Ciao

National Treasure

Så där, då va ja hemma igen.. Eller hemma hos M&M kanske ja ska säga.. =P Erik hämta mej å vi åkte till H-sand å åt midda å gick på bio.. Vi såg "National Treasure - Hemligheternas bok", den va bättre än va ja trodde.. Så de va ju bra!! Haha.. =P=P Ja visst iofs inte så mye om den, men ja trodde inte att de skulle va min typ av film, fast de tror ja om många filmer å så ere bra ändå...

Ja kanske ska sluta dissa grejor innan ja har tatt reda påre.. För då kan ja ju egentligen inte veta om de e bra eller dåligt.. =P=P De kanske ja skulle ha skrivit upp bland mina nyårslöften.. har kommi på fler löften som ja borde ha haft, men ja kom inte på de just då.. Fast ja kan ju försöka å hålla de, då de e nästan nyårslöften.. Men de gör inge om ja misslyckas då de egntligen inte va nåe riktigt löfte... Åh, va smart ja e ibland asså!!! =P ;)

Måste kolla när mina bussar går hem i morron, så ja kommer tillbaka till Umeå.. För här nere vill ja inte stanna för länge.. =P=P har iofs haft väldigt trevligt den här helgen, så ja ska ju inte klaga.. De brukar faktiskt va soft å komma ner å slappna av en helg hos M&M, men sen längtar ja tillbaka till stan..

Ciao

Periodiska Systemet

Satt ensam en hel timma igår innan M&M kom hem!! Men ja hade Sture vid min sida, så ja kände mej trygg..!! Sen ringde mamma å vi kolla på Let's Dance tillsammans.. Haha, men hennes TV gick före min, så de va lite synd.. Sen kom de hem å vi satt å prata lite grann, till typ 2 eller nåe.. Kolla på lite smycken å sånt..

Vakna vid 9 i morse av att morfars mobil ringde.. De va hans lillebror som ringde tror ja.. Men sen somna ja om.. Å sov till 12, å de va så skönt!!

Har plugga lite kemi nu på morronen, har skrivit ner hela Periodiska Systemet.. Eller inte hela, bara de som ja måste lära mej... Har gjort de väldigt fint, så nu ska ja bara skriva ut de så ja kan plugga påre..

Ska äta å fika me mormor nu..

Ciao

M&M

Gick upp lite tidigare i morse för å hinna packa de sista å stänga ner allt.. De e iofs inte så mye å stänga ner, men ändå..

Sen tog ja mitt pick å pack å gick till skolan, va helt slut när ja kom fram!!! de va ju jobbigt å släpa alla väskor, å de va ingen som hjälpte mej heller...

Hade en intressant fysik-lektion om tryck.. Men de va lite knepigt å räkna på uppgifterna, fick typ hjälp på varje.. Sen for ja ner på stan å fixa lite.. Såg att ja inte längre va en fattig student.. Egentligen va ja aldrig de, men ja visste inte att ja skulle få studiebidraget så här fort..

Sen gick ja till busstation å vänta där i 1 timma innan bussen kom.. När bussen kom gick ja på å fick ett sms av erik som  sa att han sluta.. Hmm, lite typiskt, för ja kunde ju ha tatt en tidigare buss.. Menmen, å ja e så gla att ja gick på bussen vid station, för de va vissa som inte kom me den från NUS.. : /

Nu har ja lärt mej lite olika städer eller va man ska kalla de, längs vägen.. Fast ja kommer å ha glömt de till nästa gång ja åker.. haha...

Åkte hem till mormor å snacka lite innan vi titta på "Hotet" ja tror inte Erik va lika imponerad av filmen som ja va.. =P=P Sen blevre "bild-tittning".. Å sen midda som mormor hade gjort!! Gott vare!! Potatis å pannbiff.. De har blivi mye potatis den senaste tiden för min del..

Sen titta vi på Let's Dance till han va tvugnen å åka hem.. Men ja hade iaf trevligt till dess.. =P=P

Så nu väntar ja på att M&M ska komma hem..

Ciao

På väg...

Så nu e ja typ färdigpackad.. De e lite grejor som ska till, men de kan ja inte ta förän i morron.. Har dammsugi å fixat å.. Så nu ere fint när ja kommer hem!! De e skönt.. Har aldrig förstått mamma när hon har envisats om å städa innan man reser bort, men nu förstår ja.. De e ju mye skönare å komma hem till nåe rent!!!

Vattna min blomma idag, tyckte att de va på tiden.. Jag har inte vattnat den sen Pelle va här, å ja tror han va här i mitten av september om ja inte minns fel.. =P=P De där me blommor e inte min grej asså..

Lyfte undan min tidningshög när ja skulle dammsuga idag å då blev ja papercutad..!! Så de svider lite fint så där.. Men ja överlever som alltid..

Jises, mamma gjorde mej så sugen på kokosbollar!! Men ja har inte alla grejer för å göra de.. Men om ja hade haft de så hade ja inte haft nån ork att göra de.. =P=PCiao

Tips mot åksjuka..

Va nyss inne på FB å läste en grej som gjorde mej väldigt besviken å arg.. Nu har ja ytterligare en anledning att inte gilla X.. Borde kanske glömma de snart, grejen ä den att ja försöker, men de e hela tin nåe som påminner om X... De kan va en bild, en låt, ett klädesplagg, husvagnen, ja typ va som helst!!

Prata me Erik förut, men han dissa mej å ville sova ist.. Så då gjorde ja de å.. Väldigt skönt, eller ja sov inte, för de va bra musik på radion.. Har börja lyssna på Svenska Favoriter, de va ett bra ta sen sist!!! Måste ha vart i våras nångång, tror ja.. De tråkiga är att deras reklampauser ä så otroligt långa.. Okej, ja gillar reklam, men inte så mye..

Sitter å läser i "Kompletta Hemhjälpen" hur ja ska göra för att slippa bli åksjuk i morron.. De tog mej 10 minuter å hitta de.. =P Men iaf, man ska massera handlovarna (insdian av hand mot arm). Kanske ska testa om de hjälper.. Eller så kanske man ska införskaffa sej åksjukeband från apoteket, för de vet ja fungerar.. Jises, ja skulle ha snott me mej mammas när ja flytta..=P=P

Nu måste ja försöka börja packa ner mina saker, är rädd att de blir fler än 4 väskor!!! Men de kan ja ju inte ha!! Ja ska ju släpare till Univ. å sedan ner på stan å därefter till busstationen... Sen blire no inte mer bärande, för då får ja hjälp.. =P=P

Ciao

Har du vad som krävs?

Gjorde testet på officer.nu ida igen.. Å nu gick de mye bättre då datorn inte hängde sej hela tin..!! Nu var ja långt över medel på vissa grejor!! Å han sa faktiskt att de kanske va mej de sökte.. =P=P Men ja vene om de e nåe för mej.. Tror inte de..

Sen va ja tvungen att gå in på lumpen.nu å kolla, blir så himla sugen, å ja hade lätt mönstrat om ja hade kunnat... Men jag kan ju vänta till ja ä 24 år, så de e ett tag kvar.. Så kanske, kanske, är mina ben friska då... För de vore väldigt kul å en häftig upplevelse!!

Ciao

Sporttabbar.. =P

"Ni hade en väldigt impotent offensiv. Den ville inte in..."

"För att kunna slå Frölunda är det bäst om man är i ledningen."

"Det kan bli droppen som knäcker kamelens rygg!"

"Ishockeymatchen mellan ÖIK och Antjärn slutade 0-0 efter periodsiffrorna 0-0, 0-0 och 0-0!"

"Bör verkligen tjejer hålla på med damfotboll?"

"Det står 0-0, och det beror på att ingen av lagen har gjort något mål."

"Serven hade en hastighet på 205 km/tim, som en moped ungefär..."

"Vi kan väl påpeka att det är resultatet efter 90 minuter som räknas i den här matchen..."

"Det tycks vara i den här grenen man skall slå världsrekord i tresteg"

"Träningslägret i Spanien var någonstans i Portugal"

"Antingen kommer Schumacher att gå in i depån det här varvet, eller så kommer han inte att göra det!"

"Lugn grabbar, ni är inte ett dugg bättre än vad de är"

"Jag tror på teorin att om motståndarna gör mål, måste vi göra 2 mål för att vinna..."

"Kom igen nu killar! Knäna i knähöjd!"

"IFK Göteborg är nog, i mitt tycke, Sveriges kanske bästa lag, jag säger kanske, men jag menar nog vad jag eventuellt säger."

"Flaggan ser vit ut... det är den faktiskt."

"Kom igen grabbar, de har också en dålig målvakt!"

Snöstorm!

Igår när ja gick upp vare -9 ute å på kvällen vare desamma.. Men när ja gick å la mej vare 0!! De e sjukt att de slår om så fort på nåra minuter ba... I morse vare nåra plusgrader å snöstorm!! Tog min seglarjacka för ja tänkte att den borde klara de bäst, men den håller inte så bra mot vatten, så de e en väldigt dålig seglarjacka!!

Idag vare fysik-lab, väldigt tråkig den å.. Vi skulle mäta densiteten av men mässingcylinder å en koppartråd.. Å de va ju inte så lätt precis.. Sen sluta vi 10 å då vare dags å gå hem.. De va fortfarande snöstorm, å de piskade riktigt bra!! Å ja hade blåsten mot mej så de va inte så skönt.. När ja kom hem så va mössan helt snötäckt!!! Man kunde tro att den va vit, den e svart i verkligheten.. =P=P

Nu måste ja börja packa å städa.. Ska försöka packa bra så att de blir så få väskor som möjligt så att de får plats i bilen.. haha.. Fast de blir nog fyra st ändå.. hmm..

Ciao

Jaha, jasså?

Kemilektion:

Elev - Hur mycket av de här behöver vi förstå?
Lärare - Ni behöver inte förstå något, det är bara att konstatera att så här är det!

Gammal?

Ja kanske inte ska klaga på att min kemi-lärare är vimsig, ja ä no inte mye bättre själv!! De e helt sjukt, ja håller i nåe, lägger ifrån mej de å sen har ja glömt vart de ligger.. Tappar bort mobilen, MP3:n, böcker, plånbok, kort, mm till som tätt!!! Har verkligen 0 koll!! Ja tror ja håller på å bli senil eller nåe å de oroar mej..

Jises, senil å håravfall i min ålder!!! Snart kommer väl rynkorna, gråa hårstråna å darriga händer!!! HJÄLP!!! Vart skare här sluta!?!?!

Ciao

Matte-proffs!!!

Dagen började med kemilab, å så tråkigt den va!! annars kan de va rätt intressanta, men inte den här!! vi skulle väga vatten å kolla om densiteten stämde.. =S=S de gick inge bra för mej å Emelie, men vi lyckades tillslut, men vi fuska lite granna.. haha.. vi testade 8 olika peleusbollar... vi påstod att de inte finka, grejen va den att vi använde dem fel.. =P så sen gick de.. han godkände oss å vi kunde gå därifrån..

sen gick ja hem, åt lunch å skulle kolla mail, men mitt internet funka inte, å ja vene varför.. gick tillbaka till skolan för att få igen matteD-tentan.. va sjukt nervös innan.. men de gick ju bra!!! tillsammans med mina 5,5 p från duggorna så lyckades ja få VG.. så ja ska väl inte va missnöjd me de.. speciellt me tanke på att ja inte förstod de 3 sista frågorna värda typ 11 p eller nåe.. fick 0p på dem.. =P=P han hade gjort ett stort frågetecken på mina uträkningar.. haha..

så nu kan ja inte va så värdelös då ja har högsta betyg i MaA, MaB, MaC å MaD... för å skryta lite.. =P=P haha.. ;)

Ciao

Vart tog den vägen??

Tre person gick in på ett hotell för att hyra ett rum över natten. De pratade med hotellägaren i receptionen och fick veta att rummet kosta dem 30  kr. Varje person betalade 10 kr och gick upp till rummet. Senare märkte hotellägaren att rummet endast kostade 25 kr.

Han kallade på piccolon som fick med sig 5 kr att ge rumsgästerna. På vägen till rummet tänkte piccolon att 5 kr är svårt att dela på tre personer, så för att göra dem en tjänst och samtidigt tjäna lite extra tog han två av de fem kronorna. När piccolon  kom upp till rummet gav han gästerna de 3 återstående kronorna. De får då 1 kr var och har således betalat 9 kronor var för rummet, samtidigt som piccolon behållit 2 kr.

Multiplicerar man summan som de tre gästerna betalat och lägger till pengarna som piccolon behöll uppstår ett problem! Dvs. 3 X 9 + 2 = 29
Det saknas en krona från de 30 kronorna, vart tusan tog den vägen?

=S

började dagen med fysik, de va väldigt intressant å läraren ä ju kanon!! sen har ja verkligen ändrat min uppfattning om kemin!! läraren är ju så opedagogisk som man kan va!!! förstod absolut ingeting!!! å så pratar han tyst å ser arg å otrevlig ut!!! hur skare här gå?? hoppas att ja inte ska ha han i b-kursen..

När han hade prata klart gick ja hem, erik ringde på vägen hem, så då fick ja "prat-sällskap".. när ja kom hem fortdatte vi å prata å ja plugga lite samtidigt, vene hur effektivt de va, men de funka iaf.. sen vare dags för gympa så då kunde vi inte prata mer.. tror inte att mobilen mår så värst bra å va i vattnet.. =P=P

Sen skulle ja ringa igen, men ja ringde pappa ist, de va trevligt å prata me han å!! å sen ringde mamma å prata till hennes batteri dog... men lite hann vi få sagt iaf..

ska tare lugnt nu å försöka sova tidigt.. ja förstår inte ens vf ja försöker, för de funkar ändå inte... =P=P


Fattigaste månaden?

Januari, årets fattigaste månad? De har tjatat om de på radion i typ två veckor nu... Å nu kan ja hålla med om de.. Men om de hade vari som vanligt så hade ja inte hållt me.. vanligt folk får ju lön nu till helgen, de hade ja också fått om de inte hade vart för att de e en ny termin som börjar nu.. å vanligt folk får lÖn för sitt slit, jag får ja lÅn för mitt slit!!!!

men förhoppningsvis får jare till nästa helg.. Men då ere redan försent, för då ska hyran, internet å kåravgift vara betalt!! så nu blire till å spara, typ nudlar varje dag.. Nä, men de har som tur löst sej.. Min snälla mamma hjälpte mej.. Å ja hoppas få lånet till nästa vecka iaf.. De gick hyfsat fort förra gången..

Prata med mormor idag om helgen.. Hon hade fixa skjuss åt mej, men de behövdes inte, för ja hade fixa egen skjuss.. Så nu får ja åka från Ö-vik!!! Skönt, fast de e iofs inte så långt därefter, men nu får ja iaf trevligt sällskap!! Å de e ju aldrig fel.. =P Så de tackar man ju inte nej till..

Idag fyller MF år, ja ringde honom förut å gratta..  Så GRATTIS MF!!!


Ciao

Fysik å Kemi

De va lite knepigt å hitta salen i morse... Men ja kom rätt tillslut iaf.. De va faktiskt intressant med fysik, fast läraren va lite speciell.. Tydligen har han vart me i "Boston Tea Party".. har inte sett de själv så ja vene.. På eftermiddan vare kemi, å de va väl inte lika hemsk som man har hört.. men han gav oss ett test...!! de va ju lix första lektionen.. ja lyckades på 17/25, så de e väl inte helt fel.. men han breve mej fick 24!!

Dagens ämne har väl iaf vari tentafesten hos emma i fredags.. De va en del som va lite irriterade på Emmas kompisar.. hahaha..emelie hade blitt av me sin mobil, men hon fick tillbaka den, fast inte sim-kortet... =S

jaja, dags å börja plugga lite nu kanske.

Ciao

The Wedding Planner

Well, de har inte hänt så mye spännande här sen sist.. Förutom att min dator dog, men återuppstod.. =P=P Ja avinstallera lite grejs å sen skulle ja starta om den, men de gick den inte me på.. Så den stängdes bara av varje gång ja satte igång den.. men sen gick de.. Å nu gåren mye fortare!!

Titta på Singing Bee, de låter inge bra, men de e kul å titta på.. Å just nu sitter ja å tittar på The Wedding Planner... Me snygga Matthew McConaughey.. =P=P

Dags å sova snart kanske..

Aqua 2

Ställde klockan i morse å tur va väl de för annars hade ja no sovi hela dan.. Satt å titta på Andra Avenyn innan de va dags för Aqua 2, jo, ja har hoppa upp en nivå.. Men den va inte så mye svårare.. Eller de va svårt me alla tjocka tanter som gjorde vågor så de blev sånt motstånd i vändnignarna!! Men annars vare kul!!

Sen kom ja hem å gjorde fiskpinnar å potatis!! Mmmmm va gott de va!! Så de blir samma till lunch i morron.. Smaskens..

Måste no gå till skolan lite tidigare i morron, för ja har ingen aning om vart ja ska.. Vet att vi ska va i biologi-huset, har aldrig vart därinne..

Har inte så mye intressant å tillägga just nu..

Ciao

Ännu mer nya grannar..

Jises, den här dan har vari seg å ja känner mej schleten.. Ska no inte festa på ett tag nu.. Då får bli om 10 veckor.. Då ere ju tentafest igen säkert.. haha.. till dess ska ja plugga så ja verkligen kan fira tentorna.. =P

tog mej faktiskt till ICA, de va starkt gjort!! hälsade på min nya granne... Hon höll på å frosta av frysen, nåe vi har tänkt å göra i ett halvår typ.. Haha.. så nu tror ja att alla rummen e fulla.. Vilket e trevligt.. eller en har inte kommi tillbaka efter jullovet än.. å ja vene när han hade tänk å komma tillbaka..

sen har ja mest lega i sängen å inte gjort nåe alls.. vilke har vart vädlig skönt.. å ja ser verkligen framemot å sova sen.. de ska bli så skönt..

hade tänkt å bjuda på nåra bilder från igår, men ja tror ja hoppar över de.. göre för mina pooolers skull.. haha.. =P=P

jaja,

Ciao

Tentafest i Robertsfors

Stressa iväg till stan igår för att hinna köpa en present till Emma innan vi skulle träffa henne.. Vi kom lite sent till vår träff, ungefär 40 minuter eller nåe sånt.. Men de gjorde inge, för Emma hade inte ens stigi ur sängen då!!!

Så vi missa vår bussen, men hann me en som kom 5 minuter senare.. Den tog oss till Sikeå eller nåe sånt.. Därifrån fick man åka taxi för å komma till Robertsfors!! Vi lämna våra grehor hos Emma å sen gick vi till "centrum" å handla frukost å åt midda.. Vi fick vänta i 1 timma innan maten kom!! Då va man riktigt hungri.. Sen gick vi till Emma å folk börja droppa in.. Å självklart på hemmafester så kom de objuda gäster, men de blev utslängda..

Vi bädda iordning vid 6-tiden, men ja kom fram till att om ja somnar nu så kommer ja inte komma upp å kunna ta den första bussen.. Så ja satt vaken me nåra av killarna.. De va kämpigt! Tiden gick väldigt långsamt, men vi började städa så vi höll oss vakna å fick tiden å gå..

Klockan 8 väckte vi resten som skulle följa med oss å ta första bussen.. De snöa så sjukt mye att mina skor blev blöta!! Ja vet att ja inte ska ha gympaskor, men igår när vi åkte så vare många plusgrader å man såg ju gräsmattan!! Å ingen sa nåe till mej att de skulle komma massa vita grejor ner från himlen!!!

Från busstation tog vi taxi tillbaka till E4:an därifrån åkte vi 100-bussen till NUS.. Sne orkade ja inte gå i snöstormen så ja tog bussen hem å..

Kom hem tog av mej alla blöta kläder å kröp ner under täcket.. Då va ja lite trött, slog nog mitt rekord tror ja.. Va vaken i 25 timmar å 15 minuter.. De va strongt av mej, tycker ja själv.. Vakna vid tretiden av att klockan ringde.. För annars kommer ja inte å kunna sova ikväll.. Men ja stängde av mobilerna när ja kom hem för ja inte ville bli störd, tur va väl de, för de hade kommi nåe sms..

Ciao

Hurtig

Kände mej riktigt hurtig idag när ja gick upp tidigt å tog mej till IKSU för å simma.. Simma inte så länge, hade ingen klocka å ja va tvungen att komma hem i tid, då ja inte har nån aning om när vi ska träffas på stan senare idag..

Ska väl packa lite grejor ja ska ha me mej till Emma ikväll, den stora frågan e: Va ska ja ha på mej?? de måste ja fundera på...

Nu fick ja precis sms från både Sandra å Emelie.. Å de sa olika tider.. Så nu veta ja inte vem ja ska lyssna på riktigt.. Men de löser sej nog..

Så om de e klockan 13, så har ja vädligt brottom!!!

Ciao

Höger eller vänster?

Jag vet att BiB:n är över nu.. Men de e en sak som ja har gått å funderat på ett tag nu.. Å ja kan inte riktigt släppa de.. När ja läste om nervsystemet å CNS så kom ja in på de här med höger å vänster hjärnhalva.. Enligt min bok
så:

Vänster hjärnhalva - kan beskrivas som pratsam och optimistisk. Den kan tala, läsa och skriva. Det är den som svarar för de logiska tänkandet när vi ägnar oss åt matematik. Den registrerar detaljer i bilder och musikstycken men uppfattar inte helheten. Svårt att känna igen ansikten och tolka männisors kroppsspråk.

Höger hjärnhalva - uttrycker sej inte i tal och skrift. Den har en mer konstnärrlig läggning, kan både rita och spela melodier. Den känner lätt igen ansikten och röster. Är den fantasifulla och drömmande hjärnhalvan.

Jag undrar egentligen vilken av mina hjärnhalvor som arbetar flitigast?? Jag skulle väl inte beskriva mej som pratsam.. Optimistisk? Hmm, nje, ibland så.. Tala, läsa å skriva kan j väl.. Men ja skulle inte påstå att ja va super bra på de.. Logiskt tänkande, jo de har ja nog... Om ja har kommi upp til D, så borde ja ha lite iaf.. Registrerar detaljer gör ja no, å ja har svårt att uppfatta själva helheten.. Ansikten kan ja känna igen, men ja behöver inte veta vem de e.. Ja skulle ju inte vilja påstå att ja är så speciellt konstnärlig.. Kan ju knappt rita en streckgubbe!! Fantasifull? Ibland.. Men ja tror att ja saknar mye av den förmågan, drömmande, iböand kanske..

De va ju svårt de där.. Vilken tur att de jobbar tillsammans då, annars hade de no inte gått så bra för mej.. =P=P

BiB-tenta

Satt inte lika länge idag som igår.. Va typ klar efter 45 minuter.. Men ja tvinga mej att sitta kvar i 1,5 timma till.. Så att ja kunde gå igenom tentan å slippa konstiga slarvfel.. Ja tror iofs inte att allt är rätt, för en del saker va lite knepiga.. Men de löste sej.. Hur? Man är väl bra på att ordbajsa om sånt man inte har en aning om.. De e ju bara å prata om nåe som låter bra å typ rätt.. Så de löser sej no..

De känns iaf mye bättre ida än igår, å de e ju bra.. Men som vanligt, jag vågar inte hoppas förän ja har sett resultatet.. Så ja hoppas att de går fprt förom å rätta så ja slipper vänta så länge..

Nu kan ja iaf slappna av ett tag.. Är ledig i morron, å på måndag börjar nya kurser.. KeA å FyA.. Å de lär no inte bli lätt, så nu måste ja no anstränga mej lite mer.. Hela tiden å..

Ciao

Hår

Igår när ja gjorde mitt sista klädombyte precis innan ja skulle gå till ÖP å tenta så slog ja mitt knä i skrivbordskanten..(klantigt? Ja, lite kanske..)  De gick tom me hål å börja bloda.. Så ja plåstra om de fint å gick sedan hemifrån.. Igår kväll när ja kom hem så bloda de fortfarande, så ja bytte plåster.. Å nu när ja skulle duscha tog ja bort plåstret å då bloda de fortfarande!!! Å de va typ 24 timmar sen ja slog i de.. Å de e ju inge stort sår.. Hmm.. Mye skumt.. Men ja hoppas att ja inte förblöder iaf.. =P

En annan upptäckt ja gjorde i samband med duschningen va; att ja har fått väldi långt hår nu.. Iaf näre e blött, för annars korvar de upp sig (inte fint!) Funderar på om ja ska klippa topparna å låta de växa ännu mer.. De kanske blir bättre om de e längre, för de blir ju tungt då, å då kanske de slätas ut... Hmm, nåe å fundera på..

Nu måtte ja äta lunch innan tentan å bre en macka å ha med mej, ifall ja blir hungrig..

Ciao

2 timmar å 50 minuter kvar...

Nu har ja sutti här i nåra timmar å läst om B- & T-lymfocyter, sympatiska- & parasympatiska nervsystemet, fibriller, ADH, vener, alveoler, bland annat.. Jag hoppas att ja lär mej lite till iaf.. För de vore bra.. Är lite orolig inför BiB-tentan.. Då de inte e ett favorit ämne så ägnar ja inte så mye tid åt de.. Å så gillar ja inte deras typ av prov.. För man kan nämligen få minuspoäng om man svarar fel.. De gör att ja inte svarar alls..

Dagen kunde ju ha börjat bättre, känner mej inte alls peppad att tenta sen.. har ont i huvudet å näsan rinner å ja e trött.. Borde kanske sova en stund innan ja ska gå.. Har ju tid på mej då tentan börjar 16.. Hade tänkt å simma i morse, men de va inte så lockande.. Ingen promenad blevre heller, för de ä regnigt å isigt ute.. Vill inte riskera å gö mej illa nu.. Så ja får försöka ta mej till IKSU i morron ist..

Prata me mormor igår.. Hon ville att ja skulle komma ner i helgen å fira morfar.. Men de går inte, för ja ska fira Emma i morron långt ut i skogen.. Så besöka mormor får ja göra helgen efter.. Om de inte kommer upp nåe annat då.. Fast nu så tror hon typ att ja ska komma, så ja får väl gö de då.. =P=P Fast ja har ett problem.. Va köper man till sin morfar som fyller år?!?!?

Igår när vi satt vid ÖP innan tentan så höll de på å bli mörkt, klockan va då strax innan 14.. Å när ja gick hem 19.30 så vare svart.. Idag när ja går 15.30 så kommer de ju å va mörkt, kanske inte svart men nästan.. Å när ja går hem då kommer de no att va svart iaf..

Ciao

Ny granne

Igår kväll när ja skulle plocka in min diska kom de ut en främmande kille från matrumme.. Först trodde ja att de va en kompis till nån, men sen såg ja att han var själv.. Så ja ställde nåra frågor å prata lite.. Men han titta ba på mej som ett STORT frågetecken.. Så ja ställde om frågorna lite långsammare å tydligare, men han såg fortfarande ut som ett frågetecken..

Sen förstod ja att han inte kunda prata svenska.. Så de va dags å börja prata engelska.. Så ja gick fram å presentera mej.. Å sen vände han sig om å ville typ inte ha nåra fler frågor.. Men ja va ba tvungen å fråga lite till.. Han såg lite besvärad ut så ja gick därifrån tillslut.. Så nu har vi två st spanjorer här i korridoren.. =P

Han har sin dörr öppen typ hela tin.. Han har inte lärt sej "regeln" här i korridoren.. Dörren e bara öppen om man går till köket.. =P=P hahaha..

Ciao

MaD-tenta

Jises, äntligen är de över.. Eller egentligen inte, för de kommer en tenta i morron å..

Men MaD:n då.. jag tycker att hela tentan va klurig.. De fanns inge som jag kände mej 100% säker på.. =( Vilket oroar mej..

De va 40 p allt som allt, plus dugga poängen.. Då jag inte svara nåe vidare vettigt på de fyra sista som tillsammans var värda 14 p, så ligger ja risigt till... Jag måste iaf ha minst 14,5 för att få godkänt, plus mina 5,5 å från duggorna.. Annars vet ja inte vad.. Eller jo, de e ju ba å göra om den.. Eftersom ja måste ha MaD till nästa termin..

Jaja, de e väl bara så vänta å se.. Hoppas att han rättar de fort!!

Ciao

2 timmar och 15 minuter kvar

De va skönt å sova länge idag!! Vakna vid 9, men ja vände på mej å somna om.. Sen gick jag upp å öppna matteboken å läste igenom lite grann.. Men frågan är hur mye ja egentligen lärde mej.. De som sitter de sitter å de som inte sitter kommer ja inte hinna lära mej innan 14.. : / Jaja, ja får väl hoppas påre bästa.. Försöker å lära mej var saker i formelsamlingen finns, de går så mye fortare då..

De e kanske dags å äta frukost/lunch snart.. Borde äta nåe så ja kan stå mej länge på.. För ja kommer inte ha så mye tid på tentan å äta.. Men de löser sej no... Sen måste ja leta efter kläder.. De blir nog nåra mysisar.. Mye skönare å sitta me..

Ciao

De närmar sej

Så du har ja gympat klart.. Blev ingen simning idag då jag hem tidigt för att kunna komma ner i varv i tid, dåre e tenta i morron.. Gympan va jätterolig!! Jag ska no sätta upp mej på alla tisdags-pass, för de e bäst.. Har iofs bara testat ett annat, men de va inte lika kul.. Sen ere typ ba morrontider å de funkar inte så ja går i skolan då.. Knep ju den sista plats för dagens pass i lördas.. Så de gäller å va snabb.. Tror ja kan sätta upp mej redan i morron.. Måste kolla de..

Nu efteråt känns de iaf bra.. Är lte svag i benen.. Men de ska man va efter ett träningspass.. Å så kliar de på hela kroppen så ja blir galen!!! Vet inte hur ja ska lyckas få de sluta klia!! Tips?

Satt med matten förut, å nu gick de mye lättare.. De gör mej lite orolig, för nu tror ja säkert att ja kan mer än vad ja egentligen kan.. Hmm... inge vidare bra.. men de kommer å lösa sej.. Ska titta igenom de sista i boken innan ja går å lägger mej.. Sen ska böckerna under kudden å ja får sova på saken..

Sen får ja gå upp i tid i morron å kolla de sista, men ändå inte för tidigt, för då kommer ja å somna sista timman på tentan.. å de vore inte så bra..

Ciao

Betyg från 1:a klass? =S

Hörde på radion att man ska få betyg från å me 1:a klass.. De verkar ju helt sjukt!! Varför måste man ge ett skriftligt omdömme till föräldrarna, kan man inte ta upp sånt på utvecklingssamtalen??

Betyg gör ju bara att elever stressar ihjäl sej! Å de verkar inte klokt att man ska göra de i 12 år.. För man tävlar no lika mye när man e liten som i högstadiet å gymnasiet.. Å små barn som e lite känsliga å.. Hmm, nä, ja tror inte på de där.. De räcker som vi hare nu..

Tycker iofs att man skulle kunna göra omet på gymnasiet å sätta betyg när man har gått 3 år å inte efter varje kurs.. För råkar du ha en svacka under den kursen så eru körd!! Å de verkar inte heller så rättvist.. Då vissa får hjälp å andra inte..

Ciao

5000 kr vs 200 kr

På ett sjukhus, i ett väntrum, sitter de anhöriga till en mycket sjuk person. Läkaren kommer in, mycket trött och säger:
"Jag är så ledsen. Jag har dåliga nyheter. Det enda hoppet för er släkting är en hjärntransplantation. Det är väldigt riskfyllt MEN det är det enda hoppet. Ni får själva betala för hjärnan."

Efter en lång tystnad frågade någon:
"Okej, hur mycket kostar en hjärna?".
Läkaren svarade:
"5.000 kr för en manlig hjärna och 200 kr för en kvinnlig."

Männen i rummet försökte hålla sig för skratt och att undvika ögonkontakt med kvinnorna.

En av männen frågade med ett något triumferande uttryck i ansiktet:
"VARFÖR kostar den manliga hjärnan så mycket mer?"

Läkaren log åt den något oskyldigt, barnsliga frågan och svarade
"Det är standardprissättning. Vi måste sänka priset på kvinnliga hjärnor eftersom de ju faktiskt är ANVÄNDA".

7-sekunders-regeln

När ja satt å plugga nyligen så blev ja så otroligt sugen på russinen som stod breve mej, så ja va tvungen å äta nåra (ja vet, ja skulle inte äta russin på ett tag.. Men ja kunde inte klara mej utan..) Så medan ja fortsätter å läser i boken (BiB-boken, mye spännande) höjer jag handen för att stoppa neren i burken..

Men ja vette tusan va som hände, för plötsligt låg burken på golvet.. Å mina russin va utspridda.. Ja slängde mej på golvet för att hinna plocka upp den innan tiden va ute..

Så här ere.. Om man tappar nåe på golvet så har man 7 sekunder på sej å plocka upp de, efter 7 sekunder så ere oätligt.. Tappar man nåe ute, så har man 2 sekunder på sej.. Så då måste man va snabb..

Men ja lyckades med 7-sekunders-regeln, så ja hann få upp mina russin å de åkte tillbaka i burken igen.. Å senare kunde ja njuta av mina russin.. ;)

Så kom ihåg de; 7-sekunders-regeln inne å 2-sekunders-regeln ute..
Då ere fortfarande ätbart..

Fast, ja tror inte att ja skulle äta upp nåe som ja tappar i diskhon.. De e för äckligt!! Men man får väl se regeln från fall till fall... Haha

Ciao

Kort dag..

Va i skolan 8.30 idag, 8.50 slutade vi... Mhm, de kändes lite onödigt å komma dit.. Men de va typ bara 3 frågor å sen gick lärarna.. De finns väl egentligen 1000 frågor ja skulle vilja ha svar på.. Men de e små grejor ja inte kan å ja hoppas att just de inte kommer.. Men de kommer de naturligtvis göra.. Menmen, då får man väl babbla på om nåe å hoppas på de bästa..

Hämta ett schema å såg att nästa period inte börjar förän på måndag!! Jej, fredagen ledig.. =P Sen såg jag att de hade bytt tenta-datum för den perioden å.. Vilket är otroligt bra!! För då har vi tentorna innan påsk å då kan man slappna av under lovet!!

Dags å plugga nu.. Måste handla tenta-mat sen.. Hmm, undra va ja ska hitta på för nåe.. Ett senare problem, men de kommer å lösa sej.. Ska simma ikväll å.. Å ja längtar redan.. Hahaha...


Nåra frågor i vår stressiga vardag

Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:

Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten ?

Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och Cola light?

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

Varför är inte ordet förkortning kortare?

Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?

Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan  slut?

Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av gräsmattan?

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

Har arbetarna på Lipton kafferast?

De flyr..

Nu har ja vart överduktig, jo, de e faktiskt sant.. Nu börjar matten falla på plats, lite iaf.. Har fattat vilka formler de e ja ska använda.. Så de känns bra nu..

De känns som om alla i min korridor flyr!! Hon breve mej håller på å flyttar å nu när ja öppna dörren så va dörrarna mittemot mej öppna.. Den ena har vart låst iaf så länge som ja har bott här å den andra har vart öppen lite då å då.. Så de verkar som om de e tre som lämnar oss..

Ska fortsätta titta på idrottsgalan nu..

Ciao

Min dag:

En vanlig skoldag för mej ser ut ungefär såhär:

07.00 - Upp, klär på mej, äter frulle, tittar på TV, byter om, går till skolan
08.30 - Lektionen börjar, är trött å har svårt att koncentrera mej
09.30 - Rast, börjar piggna till
10.30 - Det har gått 30 minuter sen rasten sluta, är hungrig, svårt att koncentrera mej
11.30 - LUNCH! Äter, pratar, mycket energi
13.00 - Lektionen börjar, trött efter maten, svårt att koncentrera mej
14.00 - Rast, mattröttheten börjar avta, ny energi
15.00 - Hungrig som bara den, räknar ner den sista timman, svårt att koncentrera mej
16.00 - Hungrig så ja håller på å dö. Springer snabbt hem, äter mellis, kollar mejl
17.00 - Ska börja med läxor, är eftermiddagstrött, inte så mycket gjort när man nickar till hela tin
18.00 - Tar en rast
19.00 - Kommer på att man har haft rast i 1 timma, känner sej hungri, ställer sej i köket å lagar mat
20.00 - Ska fortsätta med läxorna, är efter-matentrött, svårt att koncentrera mej
21.00 - Slår ihop boken för kvällen, umgås med datorn
22.00 - Funderar på om man snart ska gå å lägga sej.
23.00 - Släcker lampan
00.00 - Är fortfarande vaken, går upp hämtar nåe å läsa
01.00 - Släcker lampan igen
01.03 - Somnar

Ja, typ så sere ut.. När ska man vara tillräckligt pigg för att kunna orka plugga?? Eller orka lyssna på de som sägs på lektionerna.. Vill ju inte påstå att de blir så mye gjort här hemma iaf.. Lite fastnar väl i skolan, men inte överdrivet mye.. De e ju typ efter rasten som man är som piggast, men då bara i nåra minuter..

Jises, vikka problem jag har.. Hahaha.. =P

Ciao

Målning

För typ en vecka sen när ja gick till skolan så såg ja en skylt på porten däre stod "Nymålat".. Grejen va den att om man kom innefrån så visste man ju inte om de.. Å i fredags när ja kom hem så vare massa papper på golvet.. Inge toapapper eller ritpapper utan sån där målarpapper.. Sen måla de bara den översta delen på väggen.. =S Sen gick de där ifrån å lämna allt.. Å nu tror ja att de har kommi tillbaka, för nu luktar de målarfärg i mitt rum!!!

Ajajaj

Började morronen med en promenad i snön.. De va lite mysigt å gå däre föll så där.. Men promenaden blev inte som ja hade tänkt mej, den blev väldi smärtsam!!! Typ i början, så såg jag att de va lite halt, så ja tog de lugnt ner för backen... Sen när ja trodde att de var lugnt, så började ja gå lite snabbare å så flög bena i luften!!!

Tog emot mej me min stackars vänster hand.. Den som redan ä så halvtaskig.. : / hoppas att de inte blir värre bara.. lite senare kände ja att ryggen också fått en smäll, jises va ont de gjorde.. Så nu ser ja ut som en gammal gubbe me ryggskott!!! De gör skitont å böja sej..

Så promenaden blev inte som ja hade tänkt mej precis.. Kanske ska hålla mej i bassängen iställe, de går lixsom inte gö sej illa där.. eller klart de går, inge e ju omöjligt.. men de känns säkrare där iaf..

Ciao

Solnedgång


Se den fina solnedgången här i Ume.. Å se också så mye snö vi har!! =P

Dåligt=bra?

Ja har kommi på en grej.. de kanske inte är så dåligt att de har gått uruselt för mej idag.. för de brukar gö de så brukar de gå bra näre väl gäller.. antingen ska man vara stensäker på sin sak, eller tvärtom.. just nu är ja tvärtom.. =P så förhoppningsvis kommer de att gå bättre.. ba ja får sova på saken inatt så.. hoppas kan man ju alltid..

har för övrigt kommi på en sak, de har blivi mye ljusare i vår korridor!! å nu har ja kommi på varför, typ 1 vecka senare.. =P de har bytt lampan närmast köket.. haha.. så nu ere inte lika läskigt att gå in i köket längre.. =P

funderar på om ja ska lägga mej tidigt idag.. eller de har ja iofs funderat på i flera dagar, men de kanske ska bli så idag å... ja kanske ska bädda in täcket i påslakanet så ja slipper frysa så hemskt i natt.. eller kanske få igång elementet, men ja vene hur...?? =S

tvätthögen håller på å åker fram å tillbaka, jises, ja borde gö nåe åt den.. men de får bli ett senare problem.. nu ligger den på golvet (på mitt överkast) så nu eren inte ivägen iaf..

Ciao

&%#@¤%&

Shit, tröttna så fruktansvärt mye på matten..!! Va tvungen å skrika å gnälla å köra ner böckerna i golvet för att de skulle kännas bättre!! men de va lika svårt när ja väl samlat mej.. Så efter att ja räknat i 100 år å inte fattat nåt så gav jag upp..

Så ja börja köra Pip, med mina dammisar.. De va kul i början, men sen blevre jobbigt.. de sa ju aldrig pip, så ja fick ont i magen av alla russin.. : /

Sen börja datorn å hänga sej!! Som vanligt då, men nu hängde den sej fast ja inte gjorde nåe!! Å de förstår ja mej inte på.. Så då trösåt ja nåra russin till, så nu vill ja inte se nåe mer russin!!

Så, just nu känner jag mej arg, grinig, irriterad å mår illa...


TIPS!!! Läs inge mer än Matte A, för därefter förstår man inge mer!!

Ciao

Killar hur tänker ni?!?

Klickade in på aftonbladet.se de första ja såg va "Dödsmisshandeln". Sen när man kollar på rubrikerna så ståre: De dömda för misshandeln av Riccardo misstänks för ny misshandel.

Jag förstår inte? Hur lyckas man? Rättegången om Kungsholms-misshandeln har precis tagit slut.. De har dömts till ungdomsvård, men var fria i väntan på att domen skulle vinna laga kraft. Å 4 dar senare så erom anhållna igen, för en ny misshandel på en flicka (en av killarnas ex) å två killar.

Förstod de inte allvaret av de som hände förra året? De borde ha haft ett helvete då, å nu läre ju inte bli mye bättre.. De borde verkligen ha lärt sej sin läxa, men tydligen inte..

Å sen att pappan, till en av 16-åringarna som är anhållen, har hotat flickan, gör ju inte saken bättre..

Blir lessen å besviken att vissa aldrig kan lära sej..

Du

Det känns inte som om ja känner dej längre, jag har ingen aning om vem du ä.. Fast när ja tänker efter så har jag nog aldrig vetat det..

Hade ja kunnat hade ja lagt dej bakom mej för länge sen, men på nåe konstigt sätt så gåre inte.. För du kommer alltid å finnas där, vare sej ja vill eller inte...

Bäddning

När ja gick å la mej igår så va sängen fortfarande obäddad..!! Men de gick ganska fort.. Tur att ja har flytta ner lådan med lakan å sånt.. hade inte vare så sugen på å klättra på en stol å få allt över mej, som hände förut..

Jag tog fram mitt fina rosa döskalle-lakan ja fick av faster å kusinerna i studentpresent.. Trädde på örngotten å la ett lakan på madrassen, sen la ja påslakanet över.. Mye fint blevre!!

Kröp ner under påslakanet släckte lampan å somna på en gång.. Jises va trött ja va.. Sen vakna ja 8 i morse å frös som en gnu!!! Gousch va kallt de va!! Så ja va tvungen å lägga täcket över mej å sen kunde ja sova gott till klockan ringde..

Sitter här i pluggar nu.. Hitta ett frågepapper som man kanske ska göra.. Ja förstår inte att ja lägger ner så mye tid på biologin, den e ju inte ens viktig!! Borde öppna matte-boken mer.. Fast de kan iofs va för att ja känner mej säkrare på matten.. =S =P Jaja, ska försöka göra nåe så ja får tillbaka min fåtölj.. Men ja orkar inte vika tvätten, så frågan ä var ja ska dumpa den?? Sängen kanske, jo, de blir bra...

Ciao

Jag läser, gör du?

Hitta en rätt rolig grej idag på bloggen.. Ja satt å kolla runt lite grann å så såg ja en rubrik däre stod "statistik" på.. så ja klicka på den.. å då fick ja se hur många som har vart inne å läst på min blogg.. jises vilken bra funktion.. å ja har inte hitta den förän nu.. =P=P de som förvåna mej va att så många läser den.. eller ja kan ju inte jämföra mej med de stora bloggarna.. men ändå..

trodde att de typ bara va ja själv som läste å tre till.. jo, de e sant ja läser min blogg, tycker att de e lite intressant faktiskt.. men då läser ja ju de gamla inläggen som ja knappt kommer ihåg att ja har skrivit..

men de e kul att nåra har hitta hit iaf.. å tack till er som berömmer den.. =) tack till alla som har tid å läsa!! kul å läsa era kommentarer...

Ciao

Reklam..

Kom å tänka på en sak idag när ja skulle köpa bakpotatis.. egentligen så behövde ja ju bara 1 men ja köpte två.. de va inte för att ja skulle få lunch eller så.. grejen va den, när ja stod där så dök en reklam upp i huve på mej.. trore va typ konsum, killen som står å pratar om vad mat ger för signaler å sånt.. just därför köpte ja två..

för om man bara köper en grej av nåe så visar man att man e singel, men om man köper två så kan man inte riktigt veta.. haha.. df blevre 2 st..

eller så e ja påverkad av min pappa, för han köper alltid dubbla grejor.. haha.. =P=P

Varför männen kissar stående...

När Gud hade skapat Adam och Eva, hade han två saker kvar som han tänkte ge
till dem.

Gud sa:
-Jag har två saker kvar till er, den ena är konsten att kissa stående...

Adam avbröt:
-Jag, jag vill ha den, det skulle vara riktigt kul, livet skulle vara mycket
lättare och roligare!

Gud tittade på Eva som nickade och sa:
- Varför inte, det är inte så nödvändigt för mig.

Så Gud gav Adam den här gåvan. Adam skrek av glädje, hoppade upp och kissade
runtom, skvättande på väggarna och sprang till stranden och kissade och
beundrade mönster han gjorde i sanden.

Gud och Eva tittade på Adams glädje och Eva frågade Gud:
-Och den andre saken som Du skulle ge bort som gåva?

Gud svarade suckande:
-Hjärnan Eva, hjärnan.

Potatis

Sprang till ica å handla förut.. bla bakpotatis å vanlig potatis å fiskpinnar.. så nu skare bli nån annan mat..
 de va mamma som tipsa mej om å göra bakpotatis för de kräver inte så mye av en själv.. de krävs ba tid.. å de vill ja lova att de gjorde!! de vart ju typ aldrig klara!! å ja va hungrig å hade inte tålamod å vänta.. hade den i ugnen i 2 timmar å sen i micron till de börja låta om den.. typ.. men ja va lite skeptisk först, då ja är mye känslig mot potatis som inte är färdig.. men ja tror att de gick bra.. har inte känt av nåe iaf..

så i veckan blire fiskpinnar, gu så gott!!! de va väldigt länge sen.. =P=P

har städat mitt rum lite finare idag, så nu gåre faktiskt å komma in.. å ja vågar ha öppen dörr igen.. haha.. å tvätten ä klar, inge blev färgat.. men nu har ja inte kvar min fåtölj längre, för de va nån som dumpa en tvätthög där.. å den lär no ligga ett tag til nån (jag) orkar vika den.. =S sen måste ja bädda sängen å, för nån rev ut alla lakan innan tvätten..

Ciao

Duktiga Agge!

Jises va dukti ja har vart idag.. blir riktigt imponerad av mej själv!! har nu kommi igenom hela BiB-boken(de gjorde ja inte ens i A-kursen..) , å de e lite saker som har fastnat, lite äckliga grejor som ja helst inte skulle vilja veta!! menmen, sånt får man ta ibland..

Ska väl hämta min tvätt snart, eller så fåren hänga kvar om ingen ska ha tvättstugan efter mej.. för då slipper ja ha all tvätt hängandes i hela rummet.. Sen blire no en sväng till ICA, ska köpa potatis så ja slipper mackisarna..

borde ta en dusch å, för de kliar nå så fruktansvärt på hela kroppen.. jäkla klor!! men ja ska inte sluta simma, för de e faktiskt roligt... men ja får väl skrubba mej noga efter så att de försvinner helt.. för ja står inte ut..

Jises

Upp tidigt i morse för att gå på vattengympa.. Va lite slitet å ta sej upp, fast ja hade sove i 9 timmar!! Gick iväg i god tid för att ja inte skulle komma försent.. Kom till IKSU å löste ut min biljett, de va ju enklare än va ja trodde.. Jises, fort gick de å..

Ner å byta om å sedan upp till bassängen.. Kom lite förtidigt, så ja hoppa ner i den kalla å simma 15 minuter.. Sen blev de vila innan 60 minuters gympa..

De va inte lika roligt den här gången. Tråkigare grejor.. Men ledaren varen hurtigaste tant ja har sett på länge!!! Typ breve mej hade ja en dam, som va ivägen hela tin!! Å hon tog ingen hänsyn till att nånannan va breve!! Jises, hon armbågade sej fram å flytta inte på sej när man höll på å krocka!!

Sen blevre ingen simning efteråt, för ja va tvunge å skynda mej hem å börja tvätta.. ringde mamma (tvätt-jouren) näre blev svårt å välja hög..

Dags å äta lunch; bestående av mackisar å köttisar..

Ciao

En andra chans ;)

Gav mammas isbroddar en andra chans idag, å nu gjorde de ett mye bättre jobb!! ja stod iaf ut halva vägen, men de lossna inte lika my idag.. fick sån grym håll, å ja förstår inte varför.. fö ja hade inte äti nåe innan.. =S

har inte vart en så spännande dag idag.. hoppas de blir bättre i´morron.. ska upp i tid för ja ska på gympa tidigt, sen måste ja skynda mej hem å börja tvätt.. under tiden så måste ja plugga.. de börjar närma sej nu..

Jises, va arg ja blir på min dator!! hadere inte vart för att ja älskar den så mye så hade den åkt ibacken för länge sen!!! de e så sjukt trögt så man kan knappt gö nåe.. de e ju ba å glömma å gö fler grejor samtidigt..!! vilket stör mej..

nä, nu ere dags å krypa ner under täcket... är så trött, napen tidigare idag hjälpte inte så mye.. =(

Ciao

VA?!

Jises!!! Fick nyss en smärre chock!! De kan inte vara sant!?!? Hur haru lyckats med det? De trodde ja verkligen inte om dej, kul att nån lyckas iaf.. Eller inte...
Vene om ja ska skratta eller gråta...

Gnilmärf

Gnilmärf dav rejlöd ud röf gim i anid akröm nogö?
Ne gavs snays va sujl snatsnogån,nem ådne ne gnilmärf...
ås rennäk gaj röf gid, gaj reb gid, tål gim åf atev:
mev lliv ud arav?
nak ud aralkröf ted röf jeeeeeem?

Mos Anom-Asil rah ttis edneel ås remmög åskcone ud ne tehgilmeh.
Ronräjts gaj res mod, lliv anräg at ren mod llit gid.
Räd motrob nelmih snnif ne tehgive,
mo ud lliv akcätppuned räh dem gim.
At atsröf negets hco asiv gim negäv lläki
ne alsnäk hco gaj ratil åp jeeeeeed.
Nes rilb råv kelräk girdla ednammärf negi.

Nettan snnif llit röf gid hco gim,
mölg ted mos rä gnirkmo sso
tål gim åf ammok, tål gim åf arav arän jeeeeed!

Mos Anom-Asil rah ttis edneel ås remmög åskcone ud ne tehgilmeh.
Ronräjts gaj res mod, lliv anräg at ren mod llit gid.
Räd motrob nelmih snnif ne tehgive,
mo ud lliv akcätppuned räh dem gim.
At atsröf negets hco asiv gim negäv lläki
ne alsnäk hco gaj ratil åp jeeeeeed.
Nes rilb råv kelräk girdla ednammärf negi.

För dej som inte har förstått så e detta inte skrivet på nåe konstigt språk, utan det är Carolas "Främling", fast baklänges.. =P=P
Skrev den nångång i 9:an, jises, ja måste ha vart uttråkad till 1000!!!

Dagens..

Hitta en dagbok från när ja å rÅsa va i Frankrike sommaren 2004.. Varje dag skrev vi en dagens grej.. Tänkte dela me mej av nåra..

Ich bin blöthen - de regna lite granna å rÅsa försöker prata tyska..
Blunda medan ni dricker - Henriks kommentar när vi drack ett te som skar sej..
Hur kan du vara så säker på de? De kan ju va en transvestit - rÅsa sa att katten vi såg va en hona, men hennes lillebror höll inte med.
Titta valender! - hennes bror igen, han mena lavendel
Det blåser en kylig bris över fältet - Kommentator Henrik under mitt å rÅsas schack-parti.

Yees, de va nåra av dem..

Fundering2

Ja har funderat på en grej.. de har me bilkörning å göra.. ja har hört att om man kör fort så släpper man ut mye avgaser å kör man långsammare så släpper man ut mindre.. eller nåe sånt...

grejen är den att:
Om Rally-Roger kör 160 på vägarna så släpper han kanske ut massa, men han är inte på vägen så länge.. Medan Långsamma-Laila tar sej fram i 60 på vägarna, inte släpper ut lika mye, men hon är ju på vägen mye längre!!

Så egentligen borde de släppa ut lika mye..Hmmm

Blött

I morse när ja gick till skolan så föll de snöblandat, inge kul.. ja såg mer eller mindre ut som en blöt katt när ja kom fram till skolan!! fast ja va iofs inte ensam om de.. sen va ja blöt om fötterna å!! så ja fundera på om ja kanske ska byta ut mina gympaskor mot nåe bättre.. Tror inte att gympaskor e nån höjdare här i Umeå.. speciellt inte mina, för de läcker!!! Men samtidigt vill ja inte se ut som en Norrlänning med värsta kängorna!!! =P=P haha.. så ja tror att ja behåller mina gympisar till de blir kallt ut..

=S

satt me matten när ja kom hem, å förstod inte så mye.. Å då va de lätt när ja gjorde de för typ 7 veckor sen!! men nu kommer ja inte ihåg så mye.. vilket oroar mej.. =S

sen va ja å simma me Emelie förut!! Väldigt kul! Simma 45 min typ.. Sen bubbla vi lite å de va härligt..

Idag ere Emmas födelsedag!! Grattis!!! Nu e hon en mye stor flicka, hela 21 år!!

Året som gick 2007

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Flytta

Höll du några av dina nyårslöften?

Hade inga

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Inte vad ja vet iaf

Dog någon som stod dig nära?

Nä, eller en å annan dammis..

Vilka länder besökte du?

Höll mej i Sverige hela 2007

Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?

Hmm, jo de finns en sak..

Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?

8/6

Vad var din största framgång 2007?

Många =)

Största misstaget?

Behåller ja för mej själv..

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Förskyld.. Benhinnorna, men de räknas inte längre, då de e en vardag..

Bästa köpet?

Studentmössan!

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Yees, studenten å basårets början

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?

De e väldigt många, Natalie, Work of art, Pärlor åt svin, Apologize. De två första för sommaren med pappa, de andra för de gjorde hösten så mye bättre

Var du gladare elr ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare =)

Vad önskar du att du gjort mer?

Ansträngt mej

Vad önskar du att du gjort mindre?

Pratat med ...

Hur tillbringade du julen?

På landet, med Mamma, pappa å Mackie..

Blev du kär i år?

Nee

Hur många one night stands?

Min ensak

Favoritprogram på TV?

OC!!

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Aa, eller nästan..

Bästa boken du läste i år?

Lizas böcker; bäst va no Gömda!

Största musikaliska upptäckten?

Många

Något du önskade dig & fick?

En bostad i Umeå

Något du önskade dig men inte fick?

Egen lägenhet

Årets bästa film?

Disturbia

Vad gjorde du på din födelsedag 2007?

Åkte båt med Pelle.. =P Blev väl inte som planerat, men ja hade kul!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det finns det väl alltid..

Hur skulle du beskriva din stil år 2007?

Agge-stil

Vad fick dig att må bra?

Min familj å sötisarna

Vilken kändis var du mest sugen på?

Ohh, de va nåra stycken man sukta efter.. =P

Vem saknade du?

Ingen särskild


Google-dags

Googla på följande..

Ditt namn och ta första bilden - AngelicaDin systers/brors namn och ta sjätte bilden - MarcusDet senaste du åt och ta femte bilden - RussinNamnet på den åttonde personen på din msnlista ta första bilden - PappaFärgen på tröjan du har på dej och ta andra bilden - Grå


Den du prata med sist namn och ta den tredje bilden - Erik


Det du vill göra nu och ta första bilden - Sova


De här ä ja!

Vad heter du i andra namn? Marianne
Favorit kändis? Säkert
Vad skulle du döpa din son till? Christopher
Vad skulle du döpa din dotter till? Sophia
Vad önskade du dig i julklapp 2007? Ryggsäck

Finns i ditt kylskåp alltid? ketchup
Vilket språk skulle du vilja kunna flytande? Italienska, teckenspråk
Vem skulle du vilja spendera dagen med imorn? Mej själv
Vem kan inte leva utan dig? Familjen å mina sötisar!
Kan du ljuga? Aa
Vem sårade dig senast? En person som betyder mye för mej...
Vem sa du förlåt till senast? Oj, är typ jämt snäll nu för tin, så ja behöver inte be om ursäkt
Har du klarat ett prov med alla rätt? Yees
Vart är dina nycklar? Vid dörren
Skulle du kunna krama en fiende? Aldrig
Drömjobb? Byggingenjör
Favoritgosedjur? rÅsa
Vart önskar du att vara just nu? I Sthlm
Vart är din plonka nu? På skrivbordet
Kan du vissla? Inte min grej
Favoritköp denna vecka? Har inte köpt nåe, bara mat..
Har du mer än 10 par skor? Haha, jo, garderoben ä överfull!!
Vart är din mobil nu? I mitt knä å på skrivbordet
Vem vill du ringa fast du inte vågar? Ingen
Vem skulle du vilja hjälpa om du kunde? Många
Vart ska du imorn? Till skolan
Är du glad nu? Ja, de e ja no!


Du som tog mitt hjärta

Kör Storgatan ner sen går jag tillbaks
Det är måndag kväll
I regntunga skyar som blåser högt
Ditt namn

Men ljuset i baren ger trygghet åt
En ensam man
Han som drömmer sig bort
Och glömmer vad som hänt 

Den som tar ett hjärta
Borde veta vad som sker
När man säljer sin lögn
För att bota sin ensamhet

Du som tog mitt hjärta
Ge tillbaks det helt och rent
Och jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs
Här i min ensamhet

Ut genom dörren, där går du igen
Det är måndag kväll
En tom kall blick och sen vet vi var vi står

Stäng alla barer, skrik ut i natten
Att du ångrar dig
För din tunga har
För alltid sårat mig

Du som tog mitt hjärta
Ge tillbaks det helt och rent
För du sålde din lögn
För att bota din ensamhet

Den som tar ett hjärta
Borde veta vad som sker
För jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs
Här i min ensamhet

Vänner som sa
Att vi två var det vackraste
Och ingen har
Älskat dig som jag
Har älskat dig

Den som tar ett hjärta
Borde veta vad som sker
När man säljer sin lögn
För att bota sin ensamhet

Du som tog mitt hjärta
Ge tillbaks det helt och rent
För jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs

För jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs
Här i min ensamhet

Vem va hon?

Jises, de måste ha vart nån annan som vakna upp i min kropp i morse, för de va verkligen inte ja.. var hyfsat pigg när klockan ringde, men de va kallt utanför täcket så ja låg kvar ett tag i sängen.. =P=P sen tog jag mej upp åt frulle å sen satte ja mej vid skrivbordet å öppna BiB-boken.. å satt å plugga ända till ja va tvungen å klä på mej.. Jag blev klar lite för tidigt, men de gjorde inge.. ja tog på mej skorna å gick till skolan.. tänkte att ja kunde gå förbi Bian å prata med henne.. men hon va inte där..

sen gick ja upp i klassrummet å öppna matteboken å börja räkna (de va 20 minuter kvar till lektionen skulle börja å de fanns människor å prata med!).. Robert kom å gick igenom de sista i boken som vi behöver lära oss.. å så räkna ja väldigt flitigt.. hade typ inga fel.. jo, nåra decimalfel, men de va inte så noga.. uträkningarna tog lång tid, men de va enkla!!! å ja va så nöjd me mej själv.. de blev ingen långrast heller, bara typ 10 min, sen va ja ju tvungen å fortsätta räkna.. när ja va klar gick jag hem..

å när ja klev innanför dörren så va den vanliga Agge tillbaka.. men de kändes skönt, vore jobbigt om hon skulle gömma sej för länge.. =P=P


Har du vad som krävs?

Gjorde ett test idag på http://www.officer.nu/ för att kolla om ja hade vad som krävdes för att bli officer.. Men gubben tyckte inte att ja va tillräckligt kvalicerad!! =O vilket ja inte förstår.. de va lite jobbigt å göra de där testerna, snacka om att man blev nervös.. Han flåsa å harkla sej ju i bakgrunden hela tin!!

eftersom han sa att ja inte va kvalicerad å ja tycker annorlunda så kommer här en ursäkt (som vanligt).. grejen va den att de va lite svårt att göra testerna för att min dator å ja är inte kompisar just nu.. så den hängde sej hela tin.. vilket va svårt att utföra tester då.. för text å tal kom inte samtidigt.. så de blev knepigt.. ja ska göra om de nån annan gång, så ska ja visa han!! ha!


Varför jag?

måste va så typiskt mej, inte tänke mej för så noga ibland å bara köra på.. till ja blir inträngd i ett hörn å inte kan ta mej därifrån.. får inte hända igen.. =S

Eww2

Satt å drack te nu här på kvällen.. De va faktiskt väldigt gott, hallon.. men nu när ja kom till slutet av koppen så höll ja på å dö!! De va en massa med gojs där!! De såg inge vidare fräscht ut.. Undra va som gick snett? =S Kanske inte gick med te, vatten, honung å mjölk.. Hmm...

Banan

Hörde på radion idag, yees Rix..

"En Facebook-användare hade startat en grupp, där han sa att han skulle äta en banan för varje ny medlem. Gruppen blev snabbt populär, å vid 350 medlemmar sa han stopp. Sen vare nån djurpark som hörde dedär, så nu ska killen få hjälp å äta sin 350 bananer.. För djurparken hade en krabat som gärna ville äta banan."


Söt? Aaa

Så kan de gå.. Man ska inte lova för mye..

Isbroddar

När ja va ute å promenera idag så tog jag på mej mina nya isbroddar(hetere så? sånna man har på fötterna) för att ja inte skulle knäcka vart ända litet ben i kroppen här i sandfria Umeå, där snön ligger tätt packad så den blir hal..

Jag är lessen mamma, men för att vara helt ärlig; så varom värdelösa.. De lossna ju varannan meter!! Så till slut gav ja upp.. Så ja fick riskera å halka.. Undra vems fel de hade vare om ja hade ramlat, de hade ju inte vart mitt fel iaf.. Då hadre vare Umeå kommun (de ska väl sköta sandningen?) eller isbroddar-tillverkare (för dåliga grejor) eller mamma (som ger mej grejer som inte funkar)..

Okej, ja skulle no inte skylla på mor min iaf.. Så då återstår kommunen å tillverkaren.. Hmm, knepigt..

Status

När jag satt med min BiB-bok å lyssna på radion så prata de om status.. Jag stanna upp i mitt arbete för att lyssna noga.. De är ju lite intressant, då jag gjorde ett arbete om det i våras, fast social status..

Hög status:
¤ Allmänbildning
¤ Har mye ihop arbetade pengar
¤ Kan många språk
¤ Är en engagerad förälder
¤ Har tid å pengar
¤ Stabilt äktenskap
¤ Bestämma sina egna arbetstider
¤ Har en universitetsexamen
¤ Kan ta långledigt

Låg status:
¤ Singel
¤ Engagerad i kyrkans verksamhet
¤ Går i terapi
¤ Har en iPhone
¤ Går i kyrkan på söndagar
¤ Har en barnflicka och/eller städhjälp

Yees, så vare med de.. Undra var ja ska placera mej själv?? Hmm..

Allämbildad, lite kanske.. Pengar, kan ju inte påstå att studiemedlet gör mej rik precis.. Språk, ja kan engelska å spanska så att ja klarar mej.. Engagerad förälder, har ju inte ens nåra kids.. Stabilt äktenskap, hmm HAN har ju inte dykt upp än.. Arbetstider, kan jag inte påverka.. Examen, den kommer om 3,5 år.. Långledigt, finns inte på min karta iaf..
Singel, jao de e ju så.. Kyrkan, nje inte min grej. Går bara på dop å bröllop å sånt.. Terapi, nop å ja hoppas att ja slipper de å.. iPhone, det ju knappt vare e.. Barnflicka, inga kids...

Så frågan är va ja hör hemma? Ja placerar mej i mitten, enligt den här listan.. Men annars hade ja placerat mej i toppen..

Ciao


Lycka?

Enligt en lyssnar på RixFM så är lycka följande:
1. Varma handdukar
2. Ligga i sängen å lyssna på näre regnar utanför
3. Höra sin älsklingssång på radion

Jao, så kan man ju också tycka..

Fundering

Fundera på en grej nu när ja satt å klippte klorna.. Jag tycker att det är väldigt fint med långa naglar (på fingrarna), jag har länge försökt å sparat å få de där perfekta naglarna, men de verkar inte gå, de går ju av hela tin.. Tillbaka till min fundering.. Om det nu är snyggt med långa "fingernaglar", varför äre då inte lika snyggt med långa tånaglar? =S För långa tånaglar (enligt mej) är bland de äckligaste som finns! Egentligen borde de ju va samma sak..

Osmart

Jag känner mej bara dummare å dummare för varje MaD-lektion som går!! De borde ju va tvärtom, jag lär mej nya saker å är smart.. Men icke, de e inga problem å räkna, felet e att ja inte har nån aning om va ja håller på med.. De kanske inte gär så mye nu, för nu ståre typ va man ska gö.. Men nästa termin, på bygg så kommer ja å va körd! För där läre inte stå vilken formel ja ska använda, utan då måste ja ju klura ut de själv.. Å även när ja är färdig utbildad så kan jag inte förvänta mej att de står exakt hur ja ska göra..

När jag hade räknat klart dagens uppgifter (bara 1 sida!, igår vare 10!) så testade jag en gammal tenta.. Men jag kom inte ihåg hur ja skulle gö!! Eller ja visste ju hur man derivera, men inte om talen stod i nämnaren.. Så jag va duktig å bad om hjälp å Robert sa att ja skulle använda nån regel, men ja hörde inte vilken.. (han pratar tyst å dessutom pratar han skånska, vilket inte göre mye lättare..) så han fick säga om.. =P=P haha..

ja ska no fortsätta å gå igenom tentan lite senare.. Nu ska ja springa ner till Bostaden å se om de har en skruv till min garderob..

Hjälp..

Varför ere så svårt å fråga om hjälp eller tacka ja om man blir erbjuden??

I böjan av MaC-kursen frågade ja inte om hjälp när ja inte förstod.. Istället satt ja å klura till ja inte orka mer, efter 5 minuter brukar ja ge upp.. Då hoppade ja vidare till nästa tal å gjorde de istället.. Ja kunde ja frågan Lisa eller Torbjörn om hjälp, men nej, de gjorde ja inte..

BiA-kursen satt ja å försökte se smart ut å förstå, men de gjorde ja inte.. å ja sa inge, men Ulla såg på mej när ja inte förstod.. Hon listade ut de på mina rynkade ögonbryn..

På MaD-kursen frågade ja inte heller om hjälp i början.. Utan ja satt å klura mina 5 minuter innan ja gav upp å gick vidare.. Samma sak ere på BiA..

Seglingen i trean när ja på Skavsta satt å försökte få ihop innehållet från två växkor i en, å typ höll på å bryta ihop så tog ja inte emot all den hjälp ja fick från klassen.. De sluta med att väskan sprack å ja va tvungen att dela upp mina saker i de andras väskor..

När ja åkte till landet över jul å hade alla mina väskor, vare en gubbe som fråga om ja ville ha hjälp å bära upp väskorna på bussen.. Men ja tacka nej.. Men han hjälpte mej ändå å tur va väl de, för annars hade allt tippat..

Att ja inte ber om hjälp på MaD-lektionerna är för att ja blir inte mye klokare när läraren förklarar för mej.. Men ja säger att ja förstår.. Den ända som kunde förklara för mej va Torbjörn, men vart han har tatt vägen vet ja inte..

Att ja inte ber om hjälp eller tackar nej till de annars är för att ja inte vill verka dum å dålig.. =S Jag vill gö allt själv.. För ja tror att ja kan klara de.. Men de brukar oftast inte gå.. Kan ju inte visa alla andra att ja är mye sämre.. För egentligen så ä ja ju bäst - på allt!! =P=P Innerst inne så vet ja de!

Puss å go natt min skatt,
Ciao

IKSU

Vi gick igenom BiB-tentan på morronen, de klarna lite, men de e grymt mye å lära sej.. Ångesten har inte riktigt kommi än, men den kommer väl krypandes snart gissar ja.. Sen gjorde vi utvärdering på kurserna.. Lite halvtråkiga, MEN man får en extra poäng till tentan.. Sen lunch.. Å jag hade tur att ja kom tidigt, för efter mej bildades värsta kön!! Å de blev ju inte bättre då två av tre mikros la av..

Sen vare matte, matte brukar vara kul, men idag vare svårt å tråkigt.. Okej om man inte klara nåra uppgifter, men när man tillåme e körd på A-uppgifterna då ere inte kul längre!! Men jag satt faktiskt till 16 å lite till idag, de har ja no inte gjort på länge..

Sen sprang ja till Akademibokhandeln å köpte kemi- å fysikbok.. De va lite dyrare än va ja hade trott.. Förstår inte varför studentlitteratur måste va så himla dyrt!! De e ju sjukt! Vanliga böcker e ju inte de!!

Sen till datasalen å vänta på Sandra å Emma.. Satte mej i en snurrstol å somna.. =P=P men sen blev ja väckt av ett sms.. upp till klassrummet, hämta grejer å sen till IKSU.. stor i kö i typ 20 minuter.. Sen köpte ja mitt Guldkort, så måste ja gå till IKSU, iaf 1 månad, sen får ja förlänga de..

Ja å Sandra körde "Aqua 1", väldigt kul.. de va lite jobbigt faktiskt, men inte för jobbigt..  de va ja, sandra å massa tanter!! de va synd att de va lite för lite utrymme bara.. sen simma vi i typ 30 minuter innan vi avslutade med bubbel.. de va skönt..

Så nu sitter ja är å känner mej inte så sliten, vilket är skönt..

Ciao


Glöm inte mössan i vinter!

Har man ingen mössa så blir man förskyld
E man förskyld så blir man troligen hes
E man hes så måste man viska
Den som viskar han ljuger
Ljuger man åker man i fängelse
Åker man i fängelse, börjar man troligen knarka
Knarkar man så dör man
Så glöm för helvete inte mössan!!

Agge-dagen!

Så, då har ja vart duktig å hjälpt moster... De e lite svårt å göra de i telefon, men de funkar.. så efter ett tag så förstod hon, påstod hon iaf.. sen vet jag inte om de va sant eller ej.. =P=P ej mitt bekymmer!! själv har ja pluggat biologi, gick igenom en gammal tenta.. va tvungen å ringa mamma å fråga om nåra grejor som ja inte fick ihop.. eller boken sa en grej å nåra sidor senare en annan.. =S=S å som vanligt när man frågar mamma om hjälp så får man svaret plus massa mer!!!

men ja sa till mamma att ja skulle lägga den informationen låååångt bak i hjärnkontoret så kanske jag nån gång kan plocka fram de om de skulle behövas.. de hoppas ja inte, för ja kommer inte ihåg va hon sa..=S menmen..

Fick världens skummaste sms av mamma idag.. =S=S
"Agge har namn s dag i dag... Grattis:-P"
De där särskrivningarna hade inte svenskläraren gillat.. mamma, mamma, mamma... =S =P hon skylde på mobilen, men de e bra, man ska alltid skylla på nåe annat.. haha..

Så eftersom ja inte visste om att ja hade namnsdag så ere okej att ingen har grattat mej idag.. okej, ja ska inte säga ingen, för de e faktiskt två som har grattat mej.. =D Så TACKAR!!

Provade min baddräkt förut, jises.. Baddräkt ä inte sexigt nånstans!!! Men jag måste ha den om ja ska köra vattengympa.. Så de e väl bara å stå ut.. tur att man är under vattnet iaf... hahaha.. =P=P

Dags å sova snart då..

Ciao

Dissektion

De va lite svårt att komma upp ur sängen i morse, va ju så grymt trött.. Jag vaknade 1.30 i natt å va tvärpigg!! Jag trodde att jag skulle gå upp då, men inte de.. Som tur va så somna jag om iaf å vaknade upp igen när klockan ringde.. Missade nåra snoozningar, å sen ringde en annan klocka å då va ja tvungen å resa mej upp ur sängen..

Upp, klä på sig, fixa frukost, tv-tittande, packa skolväskan, byta kläder, ta på sig ytterkläder, låsa, gå.. Typ så såg de ut..

Till NC-huset, där vi fick börja med å titta när ÅB dissekera innehållet i en gris..Hon skar i alla trevliga organ hon kunde hitta, å ja kunde känna doften sprida sej å vart illamående... Sen fick man om man ville peta på innehållet, men ja stod över.. Kände inte riktigt att ja kunde de.. Sen la hon in lungorna i ett bås å å blåste upp dem (jises va stora de blev!), anledningen att de va i ett bås va för att en lärare har råka spränga dem en gång.. sen fick vi peta lite till..

Efter grisen vare dags för fiskar, men då fick vi skära själva.. Vi fick den minsta fisken hon hade, för vi råka komma lite sent, å då fanns de inga andra kvar.. Vi skar upp den, men den innehöll ju ba massa rom.. så de va inte så kul, å sen va allt så litet å upptryckt i skallen på den.. Å de lukta så grymt illa!! Ska aldrig jobba med fiskar! Inte en chans..!!

Efter de vare fikadags å sen lunch.. Va inte så gott å äta efter den lektionen..

Sen vare matte som vanligt, lite halvsvårt å sjukt många sidor å räkna!! 15 st!!

Nu ska ja ringa moster å hjälpa henne med matten, eller rättare sagt försöka, de va ju svårt! Å då har ja läst den matten för 10 veckor sen.. Hmm..

Ciao

Klurigt

Ska man välja nåe som e halvbra eller ska man vänta å hoppas på att nåe bättre dyker upp?


Lång dag

De har vart en ganska lång dag idag.. Har hunnit med väldigt mye, förutom å tvätta å städa.. Borde ta tag i de snart.. Men de e inte så farligt stökigt än, å ingen ska komma hit å hälsa på på ett tag, så de e lugnt.. Ifall nån kommer, så släpper ja inte in den!!

Idag vare mye skönare å promenera, va lagom klädd å sen börja de snö å de va lite mysigt.. Gick till ICA å köpte en citron efter promenaden, sen hem å fixa armbågarna å fingrarna å sen in i duschen!!!

Nu har mina grannar kommi tillbaka, de e väl båda bra å dåligt.. Bra för nu har ja sällskap, dåligt för nu kommer de å stöka ner å ja kan inte längre gå med morronrock till köket!!

Även fast dagen har vari så lång, så har ja inte hunni packa skolväskan än.. Men de e iofs för att böckerna har vart upptagna av en mkt flitig student idag.. =P=P men de hinner ja no me i morron, får väl gå upp lite tidigare..

Kanske dags å sova snart så att man inte är übertrött i morron, första skoldan..

Ciao

__

Jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs
Här i min ensamhet


Hur mye ska man egentligen behöva stå ut me?


Inte så passande..

Innan ledigheten va ja lite halvkrasslig tillåfrån, sen under lovet har ja mer eller mindre vart pigg som en nötkärna, å nu när lovet snart är slut - då håller ja på å bli sjuk!! en annan hade väl tyckt att de vari perfekt å bli sjuk nu när skolan ska börja, då få man ju va ledig lite extra.. men så kan man inte tänka när man går basåret, är man borta en dag ere tuft, två dagar tuffare, tre dagar så börjar man bli körd..!!

Jag får väl äta mye c-vitamin å grejs så att ja håller mej uppe, vill inte bli sjuk nu när tenta-plugget börjar å tentorna närmar sej, de känns lite för risky.. =S

Ciao

Dagens guldstjärna

Idag ger ja "Dagens guldstjärna" till: AGGE!! Jises, va ego, men mkt välförtjänt! Yees, jag har idag gått igenom blodomloppet å lärt mej massa saker, kommer inte ihåg allt just nu, men de kommer no.. En intressant sak ja läste va att om man är i vila pumpas 5 liter blod genom hjärtat per minut!! De betyder att om man vilar ett helt dygn, 24 timmar, pumpas 7200 liter blod genom hjärtat.. De e skumt att man inte märker de, då de e ett ganska högt tryck.. Läste lite andra grejor å, men ja orkar inte rabbla (egentligen så minns ja inte..=P)

nu ere dags å promenera, e egentligen sjukt hungrig, men om ja äter nu så kan ja inte promerna på ett par timmar utan att få håll.. å när ja väl har hitta på nåe annat så vill ja inte promenera..

nä, nu ere dags å dra på sig understället (lovar att de behövs) innan jag ångar mej, jag menar ombestämmer mej.. Jises den där BL har verkligen påverkat mitt liv!! Men jag kanske kommer å tacka honom en vacker dag.. Vi får väl se.. =P=P

Ciao

Tfn-samtal

De här me å avsluta telefonsamtal är faktiskt väldigt svårt.. Va ska man egentligen säga? De e ju lättare om man pratar med nån från typ CSN, SIF, Bredbandet eller liknande.. Då ere ba å tacka för hjälpen (även fast man inte har fått nån hjälp) å sen säga hejdå..

men om man pratar med en kompis så ere svårare, för jag avslutar mina kompis-samtal på olika sätt, å ja kommer aldrig ihåg vad jag säger till vem.. =S "ska ja säg bara hejdå eller lägga till ett puss, eller ska ja ha både och, eller ska ja bara säga kram.. hur vare nu igen?" så ere varje gång ja ska avsluta ett telesonsamtal.. de brukar alltid bli en lång å pinsam tystnad, sedan ett nervöst jag-vene-va-ja-ska-säg-skratt... innan nån börjar å prata, men grejen är den att då tar manupp ett nytt samtalsämne å snackar lite till, innan man beslutar sej för att säga hejdå på nytt.. å då blir samma sak igen, tystnad å nervöst skratt.. å sen blire ett snabbt, "hejdå, vi hörs."

Därför är sms en mkt bra uppfinning!! Älskar sms!! För då blire inte så pinsamt.. de jobbiga är att det inte alltid funkar å skicka sms, så man måste ringa.. Men om de går så skickar ja hellre ett sms..

Att ja skickar sms, är också för att jag gillar inte i å ringa folk.. de e lite halvjobbigt, speciellt om man inte har nåe vettigt å säg å då blire massa tystnader.. Man kan ju inte ba ringa å säg: "Hej, de e Angelica. Jag vene va ja ska säga, vill du prata med mej?" =P=P inte så snyggt kanske.. hahaha

Jag kanske ska lära mej å ringa folk å öva på avsluten, kanske ska skriva upp vad ja ska säg till vem å ha på anslagstavlan, då blir ju mye lättare..


Inte lätt

De här med att gå å lägga sej tidigt är lättare sagt än gjort!! Jag har ju planerat å gå å lägga mej tidigt så att ja kommer upp i tid nu när skolan närmar sig.. Men igår blevre inte så värst tidigt, eller jag somnade iofs tidigare än vanligt, men ja släckte lampan senare.. När ja släckte lampan? Haha, de håller jag för mej själv.. =P vet att mor min brukar kika här ibland.. =P

men ikväll måste ja lägga mej tidigt då ja ska va i skolan 8.30 i morron.. ja kan iofs sova till 7.55 om de skulle behövas, men då ska ja va riktigt trött.. =P

Mamma ringde mej förut å sa att ja va tvungen å slå på tv:n, för de skulle sända 4:ans väder från Maskbacken, å Macke va där å åkte snowboard.. Men ja såg han inte, de kom ba massa skidåkare.. Jag gissar att han hade parkerat sig i backen tillsammans med andra snowboardåkare, de e ju de de brukar göra..

Jaja, ska väl ta mej upp ur sängen å kanske fixa frulle snart..

Ciao

Seeegt!

Va har egentligen hänt med internet?? eller ere kanske min dator som bråkar?? nåt ere som gör att allt blir långsamt å hänger sig hela tin..!! de går ju typ ba å gö en sak i taget! de har ja inte tid me.. ja måste göra flera saker samtidigt..

Gousch, ja börjar känna mej trött, borde kanske sova snart.. för om de tar 4 timmar idag igen å somna så ere no dags..

Ciao

Period 3

Tittade på schemat för nästa period, de va ju inte lika bra som de ja har nu.. Fast ja e iofs ledig på fredag em, å de e ju alltid bra.. sen såg jag att vi hade tenta den 26 å 28 mars, vilket inte va så bra.. ville ju ha de innan påsk.. så nu blire till å plugga under hela påsken, men ja ska no hinna med å fira pappa lite iaf.. får väl ligga ett steg före innan dess så att man kan gö annat den helgen..

Jag vill inte

Jag vill inte ha å jag vill inte be
Jag vill inte vara med dej nåe mer
Jag vill inte ta å jag vill inte ge
Jag vill inte ha nåe mer


Bra å dåligt

De som är bra med Norrland är att:
¤ Man kan stå på vilken sida man vill i rulltrappan, de e ingen som blir sur. =)

De dåliga med Norrland är att:
¤ De e ju så sjukt kallt! Å de värsta är att vintern inte ens har börjat.. =S

De e på G

Nyårslöftena går väl sådär, idag har jag iaf köpt nya träningskläder så nu ere bara guldkortet som saknas sen kan jag spendera många timmar på IKSU.. Ja e på G iaf!! Å igår åt ja ju ris å de blir ida med.. Snäll tycker jag att jag är, fast de har jag iofs alltid tyckt.. =P=P men nu e ja trevlig å hejjar på busschaufförerna, kassörskorna mm..!! Långthurigheten vet jag inte om jag kan bli av med, men jag har ju 361 dagar på mej å tur e väl de, för de kan ta tid.. Rutinerna har inte kommit än, men snart, så fort skolan börjar...

Fjortis!

*Du följer Big Brother och andra dokusåpor och hejar på den mest blåsta personen i hela programmet.

*Du lyssnar enbart på musik som blir sönderspelad på radio men blir helt plötsligt en "äkta hårdrockare" när Lordi vinner Eurovison Song Contest.

*Du fördriver dina fria dagar med att supa skallen av dig och känner dig dessutom tvingad att vara "tuff" genom att berätta om ditt "coola supande" för främlingar på nätet och/eller skrika ut: "jag är så j*vla full!" på stan.

*Dagen efter gnäller du om att du är bakis och inte har några pengar kvar.

*I ditt kollage har du även lagt in "fyllebilder" där du pregat in så mycket alkohol som möjligt på bilderna för att alla ska se hur "cool" du är.

*Du betalar för att se biofilmer endast för att du tycker att skådisen är "jättesöt".

*Din idol är "Crazy Frog" och/eller vinnaren av Big Brother.

*Du ber om PRO/LAJV på Lunarstorm för att du "inte har pengar på mobilen".

*När MSN får tekniska problem reagerar du som om jorden skulle gå under.

*Din bästa raggningreplik är "någon med msn och cam?".

*Du tycker att "Båten Anna" är årets hitlåt.

*Du stör dig på att jag skrev "båt" istället för "bot".

*Du sitter med ditt gäng utanför McDonalds och hänger för att ni inte orkar gå till lektionen.

*Orden "orka" och "palla" används frekvent av dig.

*Dina kollagebilder är tagna av dig själv snett uppifrån för att medvetet få med så mycket urringning som möjligt samt att du plutar "sexigt" med munnen.

*Du avslutar dina meddelanden med "puzz" och "kjam" alt. "kjamiz".

*Du bär kläder som är alldeles för små.

*Ditt fejs har fler färger än en Picassotavla.

*Vid syn på någon av deltagarna från "IDOL" skriker du så att alla glasrutor i området krossas av ljudvågorna.

*Du tror att bitch står för Babe In Total Control of Herself.

Auch!

Den härliga promenaden blev inte så härlig som ja hade hoppats på.. Då min onda tå gjorde sig påmind.. Anledningen att tån gör ont var för att den fucking-jävla-piss skrivbordshurtsen hoppa på mej tidigare idag!!! De va så illa att ja till å me börja bloda!! Å den tån vart klämd i skorna! Sen väntade sej en skön dusch, men den vart också förstörd pga tån, de sved ju som ba den!! Jises va de e synd om mej!!

Nu ska ja gå å diska sen ska ja bädda ner mej i sängen å tycka synd om mej själv å titta på "Reine å Mimmi i fjällen".. De e ja allt värd efter dagens hårda pluggande..

Ciao

Ps, de luktar fiskbullar i hela korridoren nu!! Hahaha

Yummi

Har precis äti lunch, en mkt god en, nämligen ris å fiskbullar.. smasken!! de va ett ta sen, har inte äti de här uppe i ume iaf, å ja minns inte när ja åt de senast i sthlm.. blev två portioner så de blir i morron me, yummi!!

har pluggat lite grann idag, men de e fortfarande mkt kvar..

sen ringde ja min "lillgranne" i sthlm, då hon fyller år idag! GRATTIS Linnéa!! "Lillgrannen" fyllde idag 17 år(!) å e inte så liten längre.. hon e ju nästan lika gammal som mej!! Så "lillgrannen" har vuxit upp till en stor flicka nu!! =P=P

ja tänkte att de var dags för en promenad nu, sen ska ja ta min varma efterlängtade dusch!! Problemet är att ja måste gå fort så att ja får musik hela vägen då batteriet snart ät slut, annars ere inge vidare att promenera.. =P

Ciao

Plugg-fredag

Nä, de här går inte längre.. Kan inte dra ut på tiden mer.. Hör ju hör böckerna ropar på mej från bokhyllan.. Dags å sätta på sig nördar-glassisarna.. Vore skönt om ja kunde hinna klart idag..

Ciao

Sovproblem

Att gå å lägga sig tidigt är svårt, men de e ju svårare att somna när man väl ligger där!! Ja vene hur många ggr ja låg å vred mej igår..!!  Jag måste sova på sidan, för de e obekvämt å somna på mage eller rygg.. Men ja kunde inte ligga på min stackars vänster axel så de gick inte..Sen gjorde de lite halv ont när ja låg på höger, för då for den vänstra omkring.. =P=P Men ja försökte stå ut, men då kom jag på att de va för varmt, så ja tog ut täcket ur lakanet.. Mycket bättre.. Men jag ville fortfarande sova med ansiktet mot väggen, så ja försökte lägga mej på vänster sida, men de gick inte..

Då kom jag på den briljanta idén att ja kunde vända på mej.. Alltså; ha huvudet där fötterna ska va å tvärtom.. För då kunde ja ligga med ansiktet mot väggen fast på höger sida.. De gick ett tag, men sen blev det obehagligt, för iaf nån skulle komma så skulle ja inte se de.. Inte för att nån skulle kunna komma in i mitt rum då de är låst å ingen annan än jag har nyckel (va ja vet iaf), men ändå! Så när ja låg där så ville ja har ansiktet utåt, å då hamnade ja på min vänster axel iaf!!! Jises vilka problem jag har!!

Sen i morse när klockan ringde (va tvungen å ställa den, annars hade ja sovi hela dan) så ville ja inte gå upp, de va ju så skönt å sova. Så ja snoozade nåra ggr.. Ville ta en dusch när ja kom upp, men de va för kallt i rummet, så då kommer ja å frysa ihjäl, vilket är mindre bra, så de får vänta..

Kanske dags för frulle snart, eller om ett tag.. Får se näre börjar kurra..

Juste, ja prata med Emma igår i typ 2 timmar!!!! De va jättekul, har inte pratat med henne sen i september eller nåe!! Hennes minsting satt breve å ja kunde höra henne när hon satt å prata eller va hon gjorde.. =P=P Nu kan ja prata med Emma lite oftare då ja äntligen har fixat skype, de tog mej typ ett halvår, menmen, bättre sent än aldrig..

Ciao

Släkten är värst

De här med å gå å lägga sig tidigt å vända tillbaka dygnet funkar inte riktigt för mej.. nu el klockan 00.36 å ja är forfarande vaken.. men ja fastnade framför tv:n å filmen "Släkten är värst" med bla Ben Stiller, Robert De Niro å Owen Wilson... Den va väldigt bra, vene om ja har sett sen förrut, kom iaf inte ihåg nåe.. ja tror ja bara har sett familjen är värre..

såg förresten "Behind Enemy Lines" med Owen Wilson under julen, den va också väldigt bra!!

jaja, nu ere dags å sova..

Ciao

JH <3

Ja va faktiskt duktig å städade upp de som låg på golvet, så nu kan man gå här.. tog även bort lite saker från skrivbordet, inte allt, men mkt..

sen tittade ja på Kungafamiljen 2007, fick se lite från min gamla hemkommun!! Jej!! sen vare filmtajm på trean, "40 days and 40 nights" den va faktiskt rätt bra!! å att snyggisen Josh Hartnett va me gjorde den bara bättre!! Gousch! Såg Pearl Harbor nu under jul också.. Jises..Ciao

Till vilken nytta?

Jag har inte ens vart hemma i 24 timmar å här ere kaos!! De vare iofs redan efter 1 timma!! Jag försår inte, jag som hade städat så fint innan ja åkte, vad var de för mening egentligen? För nu ligger allt i högar på golvet, å de kommer de å gö ett tag, för ja orkar inte plocka upp de, å ja har ingen annan som kan gö de åt mej.. Borde ha haft städning å renlighet som en punkt av mina nyårslöften, men de va väl tur att ja inte hade de, för isf skulle de redan va brutet.. =P=P

Ciao


Agges nyårslöften

¤ Bli snällare - de kommer å bli svårt
¤ Sluta vara långtjurig - också knepig
¤ Börja träna på IKSU
¤ Äta annat än pasta
¤ Få rutiner

De här kommer att bli svårt, men ja ska verkligen försöka.. Undra när ja bryter de första?!? =S

Agge sammanfattar året 2007

Nu är 2007 slut å 2008 har börjat.. Hela 365 dagar har gått, å de har gått fort!! De känns som om ja nyss tog studenten!! Men de va mer än 6 månader sen..!!
Vad har då hänt under året?

Januari
¤ Tänndalen med Sandra!

Februari
¤ UF-mässa

Mars
¤ "Student för en dag"

April
¤ Studentskiva; Engelen!

Maj
¤ Åsa å Emmas studentskivor!

Juni
¤ Studenten!!!
¤ Oslo
¤ Landet med pappa

Juli
¤ Min konstigaste födelsedag hittills, men trevlig..
¤ Bröllop

Augusti
¤ Flyttade till Umeå
¤ Överraskar mormor på hennes födelsedag

September
¤ Börjar på Umeå Universitet
¤ Grillning på ängarna
¤ Brännboll på ängarna - kom sist
¤ Basårssittning
¤ Pelle på besök
¤ Pappa på besök

Oktober
¤ Macke på besök

November
¤ Skriver mina två första tentor
¤ Hem till Sthlm; Träffar Sandra, Lina, Linnéa, moster, kusse, familj!

December
¤ Basårets julsittning med cowboy-tema
¤ Sandra på besök
¤ Åker snowboard för första gången i mitt liv, även den sista..
¤ Firar nyår nånstans i Kramfors, de va väl det konstigaste nyåret hittills..

Jises, de e lite svårt att minnas vad som egentligen har hänt.. De som har hänt den här hösten var lättare att komma ihåg, än de som hände i våras, därför ere lite tomt där.. =P=P

Jul å nyår

Åkte till landet den 22:a, mamma å Macke kom å hämta mej vid bussen, sen åkte vi å handla julmat.. hem träffa pappa.. på julafton åkte vi till mormor på eftermiddagen å åt julmidda.. sen åkte vi hem å öppna klapparna som låg under julbusken.. Vi hade nämligen ingen gran inne, så vi la allt under en blomma/buske.. =P=P vi väldigt fina grejer!! annandan åkte vi till en kompis å åt mera julbord.. i torsdags åkte ja å Macke till Bjästabacken å åkte snowboard.. de va min första och sista gång!!! efter en timma stod ja inte ut mer, så ja gick å bytte till skidor, då gick de bättre.. dan efter va inte kul, hade sån träningsvärk, överallt.. å blåslagen, mina ben å knän är väl inte de finaste för tillfället.. dan efter de va värre.. på fredan körde ja ner till sundsvall å dumpa Macke på tåget till Åre, lite avis på han, vill också åka, inte snowboard då, men skidor.. efter ett besök i Birsta åkte vi till en släkting å fick ännu mer julmat..

tog det sedan lugnt hela helgen tillsammans med mina skolböcker.. okej, inte helt lugnt, mamma tvinga ut mej på massa promenader!! å de va inte korta, nä vi gick runt hela byn å lite till!!.. vi spelade N&F en kväll, ja, mamma å pappa..

Nyår hade ja tänkt att fira hemma, med mamma å pappa, men det blev andra planer.. Pelle ringde å de va nån fest nånstans i kramfors.. men de blev inte riktigt som ja hade tänkt mej.. vid 12-slaget satt ja i bilen på väg hem med en stackare som inte mådde nåe vidare bra.. men de va en upplevelse, sen fick ja skjuss hem å 01.30 smällde ja å pappa raketer på tomten (gräsmattan, inte han i röd klädsel..)

Kom hem för en stund sedan, gick till ICA för att handla då kylskåpet ekar tomt, men ICA som har öppet ALLA dagar till 22, hade stängt idag klockan 18!!! De tycker ja va fräckt! Då ljuger de näre säger ALLA dagar!!!

Ciao

Under N&F:
- En biblisk person som lades i en korg i floden?
- Mowgli
Ja avslöjar inte vem som gav de smarta svaret, men de va ja, mamma å pappa som spelade, så de går nog att lista ut..

RSS 2.0