Skola å betyg

Skrivet den 2008-02-07, klockan 14:23:18
Såg på Go morron Sverige i morse att man har funderat på å göra om betygsskalan, nämligen från A-F.. Tycker att de kanvara bra, för de ä ett jättehopp mellan betygen idag.. Om de blir så här så blire ett extra steg mellan varje, vilket ja tror kan va bra.. Både för elever å lärare... För de finns vissa saker i dagens betygssystem som kan störa mej.. Tex, en person som har VG+ skiljer sej mye från en me VG-.. Men i betyget ståre bara VG.. Så de blir lite fel.. Då blire bättre nu, då den ena kanske får B å den andra D.. Å då skiljer de sej mye mer å bättre.. Iaf för den me pluset..

Sen hörde ja också att de ska bli svårare att få A än vare e å få MVG idag.. Å de kan ja inte förstå, för ja tycker att de e rätt svårt å få MVG i dagens läge.. Kankse inte i alla ämnen, men i många.. Ja slet som ett djur å jobbade hårt för mina MVG:n!!! Å ja hade no inte pallat å slita ännu mer, för ibland blev man ju knäckt!!! Hur många elever kommer inte å gå in i väggen då??? Många kommer no att få prestationsångest!! Å de e ju inte så vi ska hare..

Sen finns de en del ändringar som ja inte kan hålla me om, som att ta bort komvux... De stackarna som kanske inte orkade ge gärnet på gymnasiet kommer då de är runt 30 inte kunna börja plugga på univ för de har inte behörigheten.. Å de som går en linje me yrkesinriktning, de e ju också körda!! Man kanske inte vet vad man vill göra resten av sitt liv, när man är 15 år!!!

När ja va 15 år ville ja bli bla kock, förskolelärare, fotbollsproffs.. Men om ja hade gått en sån linje så hade ja inte kunna plugga på Univ nu, för ja tror inte att de prog. ger mej den behörig ja behöver... Jag fick iofs inte min behörighet under gymnasiet heller, men ja har tur att de finns ett tekniskt basår.. Värre för de som går natur å vill sedan läsa nåe humanistiskt eller samhälls... För dem finns inge basår..

Nä, så ja tycker att:
Byt betygssystemet, men behåll komvux till de som behöver..

Ciao

Vad tycker du?

(Kommentarer där du gör reklam för din egen blogg, ber mej rösta på dej, tipsar om dina spännande tävlingar, "dagens blogg", mm kommer jag inte att godkänna)


Ditt namn:
Klicka i rutan så sparas du till nästa gång

Din E-postadress: (bara synlig för mej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0