Visste du?

Skrivet den 2007-05-31, klockan 00:52:08
För snart en vecka sedan hade jag och tre killar i klassen en föreläsning om social status för att på LK. Det var väldigt intressant.

Jag hittade lite roliga fakta på en sida:
Visste du att...
¤ En person som vann Nobelpriset levde ett och ett halvt år längre än den som bara blev nominerad!
¤ En person som vann en Oscars levde fyra år längre än den som bara blev nominerad!
¤ En person som vinner en Oscars reducerar risken till att drabbas att hjärtsjukdomar.
Ni ska veta att det bara är prestigen till priset som gör att de lever längre och mår bättre.

Självklart att det är roligt att vinna dessa priser, men blir man så lycklig så att man lever längre. Om man vinner flera priser förlängs livet då? Hmm... Det var faktiskt rätt intressant att jobba om det ämnet, även fast det tog lång tid..


Över till en annan grej.
En sak kan jag förstå. Hur kan vissa personer som ser trevliga ut vara raka motsatsen? Det går inte ihop. Jag vet att utseendet inte är personligheten, men man kan ju ändå se på personen som det är trevlig eller inte.

När jag var hemma hos en kompis för ett tag sedan träffade jag en person som var speciell. Personen hade ett ansikte som utstrålade trevlighet. Jag började prata med personen och det visade sig att denna var väldigt trevlig. Men vi har inte pratat sen dess. Och nu fick jag veta av min kompis att personen är en komplett idiot! Jag får inte ihop det.
Fast det är inte den första som jag har mött som är så.
Sen finns det ju människor som inte har det där utstrålandet men kan ändå vara trevliga eller i värsta fall kompletta idioter...

För mig är:
snygg = trevlig
Men det verkar nog inte vara så i verkliga livet. Vilket är synd, Får då kan man aldrig plocka någon med ett bra utseende och tro att den är snäll...

Det kanske är dags för mig att öppna ögonen och se vad som finns bakom fasaden innan jag hoppas på för mycket om jag ska lyckas här i livet. Det är iallafall vad min mamma tycker.
"Agge, utseendet spelar inte så stor roll."
Kanske inte för henne, men för mig göre! Jag har vissa krav och så ere bara, de e inget jag kan göra åt... Sorry!


Ciao <3


Vad tycker du?

(Kommentarer där du gör reklam för din egen blogg, ber mej rösta på dej, tipsar om dina spännande tävlingar, "dagens blogg", mm kommer jag inte att godkänna)


Ditt namn:
Klicka i rutan så sparas du till nästa gång

Din E-postadress: (bara synlig för mej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0